keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Sunnuntain ruokafestivaalit

Oltiin edellisellä vierailulla huomattu että Calke Abbeyn tiluksille järjestetään näin lokakuun lopussa paikalliset ruokafestivaalit, ns. Fine Food Festival. Päätettiinkin viime sunnuntaina piipahtaa paikalla tsekkaamassa herkut ja samalla heittämässä lyhyt kävelylenkki tiluksilla jotta saatiin vähän raitista ilmaa. Viikonloppu kun meni pitkälti rentoutuessa (sisätiloissa) ja syöden.

Viikonlopun teemaan sopi siis hyvin ruokafestivaalit kauniissa kartanotiloissa. Tilaisuuden kantavana ajatuksena oli lähiruoka, eli kaikki tuotteet ja myyjät sijaitsevat 30 mailin säteellä Calke Abbeystä. Paikalla oli ehkä 15 eri yrittäjää jotka myivät toinen toistaan herkullisempia tuotteita. Paikalla myytiin myös olutta, siideriä ja erilaisia viinejä ja olisikin mielenkiintoista tietää minkälaisia rajoituksia Briteissä on alkoholin myynnin suhteen tälläisillä festareilla, varsinkin verraten Suomeen ja siihen viimeaikaiseen viski-kohuun.

Me ostettiin lounaaksi scotch eggsit, jotka on aika hassuja. Ne muistuttaa ulkomuodoltaan sellaisia isoja lihapullia mutta sitten niiden sisältä löytyy keitetty kanamuna. Aika outo ruoka ja en ole vieläkään ihan varma mitä mieltä olen niistä. Mietin aina että kenellä on oikeasti tullut mieleen että tehdäänpä iso lihapulla mutta laitetaan sen sisälle kanamuna? Jälkkäriksi taas vedettiin sairaan hyvät muffinsit (lemon merengue & strawberry cheesecake). Iltaa varten napattiin vielä mukaan ihanaa vanilija fugdea. Onnistunut reissu siis ruokien suhteen! Rakastan muutenkin tälläisiä pieniä lähiruoka yrittäjiä ja sanoinkin poikaystävälle että voisin hyvin vaihtaa ammattia leipuriksi jolla olisi söpö pieni leipomo jossain maalaiskaupungissa ja sitten tulisin tälläisille festareille myymään ja promoamaan omia tuotteita.

Sulateltiinkin lounasta sitten pienellä kävelylenkillä ja vihdoin löydettiin se puuhun köytetty keinu jota jo edellisellä kerralla etsittiin! Nyt oli kyllä jo ruskan värit ihan erilailla nähtävissä verrattuna viime kertaan, toisaalta, onhan nyt ollut jo reippaasti kylmempää kun kuukausi sitten jolloin huhkin menemään samalla alueella pelkällä topilla.Juuri sopivan rentoja sunnuntaipäivän aktiviteetteja - ruokaa ja leppoisaa kävelyä, ei voisi parempaa toivoa!

4 kommenttia:

 1. Ihanan oloiset ruokafestivaalit! :) Noita sais mun mielessä olla Suomessakin...
  Katoin jo Instagramissa tota sun keinukuvaa, se on vaan jotenkin niin söpö ja iloinen.
  Suomen alkoholilaki on kyllä naurettavan tiukka. Ja eikä se oikeesti auta niihin ongelmiin, koska Viro on aina olemassa.
  Pidin juuri enkun kurssin puheeni siitä pitäisikö viiniä voida myydä ruokakaupoissa vai ei. Mun mielestä pitäisi voida myydä. Moni oli kanssa sitä mieltä, että suomalaisten juomakulttuuri ehkä muuttuisi ajan kanssa järkevämmäksi. Ja esim. mun kotipaikkakunnalla se Alko sijaitsee ihan siinä K-kaupan vieressä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokafestivaalit on kyllä ihan parhaita, ilmaisia maistiaisia ja herkkuja - what's not to like? :) Joo, nykyään kun Alkot löytyy joka ruokakaupan vierestä niin kyllähän siinä menee vähän se pointti...välillä tuppaa naurattaa ne tiukat säännökset alkoholin mainostamisesta Suomessa, kyllä ehkä vähän vähemmälläkin pärjäisi.

   Poista
 2. Herkullisen näköistä!!
  Noista lihapullakananmunista tuli muuten mieleen, että meillä koti-kotona äiti tekee toisinaan sellaista "yllätysmureketta", jossa siis lihamurekkeen sisään laitetaan keitettyä kananmunaa, toisinaan jotain muutakin. Se on tosi hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mun mummi kertoi samaa tästä lihamurekkeesta juuri eilen! En ollut ennen kuullutkaan tälläisestä ruuasta Suomessa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!