keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Vuosipäivän viettoa Cambridgessä

Kohde: Cambridge, UK
Aika: 18.-19.10.2014
Majapaikka: Travelodge Newmarket Road

Vietettiin viime viikonloppuna 6. vuosipäiväämme poikaystäväni kanssa. Viime vuonna käytiin Roomassa ja ajateltiin että olisikin mukava ottaa tavaksi se että tekisimme jonkun lyhyen reissun (joko kotimaassa tai ulkomailla) aina näin vuosipäivän aikaan. Aikaisemmat neljä vuosipäiväämme kun olemme melkein järjestäen viettäneet eri maissa. Tänä vuonna tiukan budgetin ja olemattomien lomapäivien vuoksi päädyimme kotimaiseen kohteeseen. Olen jo pitkän aikaa halunnut käydä Cambridgessä, joten nyt tuntui että aika oli juuri passeli vierailulle sinne ja ajomatka hyvin kohtuullinen (2 tuntia). Lähdimme siis ajelemaan meidän lyhyellä viikonloppureissulle lauantai-aamuna ja takaisin tulimme sunnuntai-iltana (ajoitimme tulon luonnollisesti siten että ehdimme vielä nähdä Downton Abbeyn).

Voi vitsit että olen tyytyväinen että päädyttiin Cambridgeen, rakastuin nimittäin kaupunkiin ensi silmäyksellä. Olen aina ollut vanhojen ja pienien kaupunkien ystävä joten sinänsä oikeastaan jo odotinkin että tulen tykästymään Cambridgeen. Lauantaina päädyttiin vain kävelemään ympäriinsä Cambridgen vanhoja katuja ja ihastelemaan yliopistoa joka valloittaa itseasiassa koko kaupungin. Täytyy sanoa että heti tuli viisaampi olo kun imi sitä yliopisto ympäristöä itseensä ;) Ja rupesin kyllä taas haikailemaan paluuta opiskelijaelämään, ihan mielelläni voisin opiskella tuon kaltaisessa ympäristössä!Oli myös ehdottomasti hyvä veto käymään Cambridgessä näin lokakuussa koska siellä oli meneillään aivan upeat ruskan värit! Tiedättekö kuinka tietysti asioista on aika voimakkaat mielikuvat. Noh, mun mielikuva Cambridgestä oli vanha yliopistokaupunki jossa opiskelijat kulkee bleisereissä ja proffilla on kaikilla tweediä päällä. Tän lisäksi kaikki on todella hienostunut Britti enkku aksentti. Ja juurihan sellaista siellä oli! Näkisin niin itseni siellä kulkemassa tweedtakki päällä luennoilta toisille! Saatoin myös muutaman kerran todeta poikaystävälle että haluaisin niin muuttaa tänne asumaan. Vaikka toisaalta, Cambridgessä ei kuulemma ole oikein muuta kuin se yliopisto ja elämä yliopistossa, ehkä niin pieni kaupunki rupeaisi kumminkin ahdistamaan loppuenlopuksi?
Lauantai-illaksi olin varannut pöydän kivalta kuulostavasta pihviravintolasta joka sijaitsi Cam-joen varrella. The River Bar Steakhouse & Grill oli todella tunnelmallinen ja mukava paikka, voisin ehdottomasti suositella tätä ravintolaa mikäli Cambridgeen on suuntaamassa. Me haluttiin nauttia perinteisistä pihveistä ja sitä tämä paikka kyllä tarjosi. Poikaystävä vetäisi kevyesti sellaisen puolenkilon pihvin ja kuulemma olisi tilaa riittänyt toiselle samanlaiselle (siis katsokaa nyt tuota kuvan annosta, ihan älytön!). En ole mikään turhan fiinien ravintoloiden ystävä, mua rupee vaan ärsyttää sellaiset näytekokoiset annokset, mutta tämä oli juuri sellainen sopivan spessu vuosipäivä illallista varten mutta kuitenkin rento. Tosin sen verran "fiini" se oli kuitenkin että sain vaan sellaisen pienen kupin majoneesia kun olin halunnut koko tuubin. Se on niin noloa tyhjentää sellainen minikuppi majoneesia ihan hetkessä ja sit yrittää pyytää lisää....Illallisen jälkeen siirryttiin ihan vaan viereiseen mestaan muutamille mojitoille ja ikkunan vierestä sai kivasti nähtyä pilkkopimeään jokeen ;) Kaunis alue kuitenkin, varmasti super kiva varsinkin kesäisin!

Sunnuntaina mentiinkin sitten punttailemaan mutta siitä lisää sitten seuraavassa postauksessa!

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mäkin kävin Cambridgessä syksyllä muutama vuosi sitten, ja nättiä oli! Mutta matkaseuralaisen kanssa oltiin molemmat sitä mieltä, että siellä asuminen voisi kyllä olla aika tylsää jos ei opiskele/ole töissä yliopistolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Cambridge oli kyllä todella kaunis paikka! Varmaan kyllä suurin osa asukkaista onkin opiskelijoita tai työskentelee yliopistolla kun se niin isosti valtaa paikan kaupungista!

   Poista
 2. Oon halunnut jo pitkään käydä Cambridgessa :) Vaikuttaa todella kauniilta ja sievältä kaupungilta :)
  Jos en pääse Skotlantiin opiskelemaan, on suunnitelmissa silti tehdä maisteri Briteissä :) Mielessä on (jo nyt, mutta haaveilu on kivaa :p), pyörinyt juurikin Cambridge, York, Oxford, Edinburgh ja Lontoon eri yliopistot. ;)
  Ihmettelen miten joku jaksaa syödä noin ison pihvin? Mulla menis varmaan koko päivä tollaisen syömiseen :D
  Onnea vuosipäivän johdosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti reissua Cambridgeen, se on vaan niin kaunis ja siellä oli just kivaa viettää viikonloppua! Ja hei, haaveilla pitää ja saakin aina, mäkin haaveilin aina maisteriopinnoista vaikka olin vasta alottanut kandin Skotlannissa :D

   Mun poikaystävällä on kyllä ihan loputon maha, en minäkään oikein tajua miten se pystyi syömään ton kokoisen pihvin, hyvä kun itse pystyin syömään omaani ja se oli ihan mini!

   Poista
 3. Cambridge vaikuttaa juuri silta, etta siella pitaisi vierailla syksylla. Vanhan tunnelma oikein korostuu. Ja pihvista tuli mieleeni, etta taalla grillajaisissa (asado) lasketaan puoli kiloa nautaa per syoja. Tosin se taitaa olla luineen ja grillin antimethan ei suinkaan siihen lopu, kun sinne sullotaan myos chorizoa, sisalmyksia ja muuta kevytta purtavaa ;) Kaikki tama kera esimerkiksi leivan, muna-peruna-majoneesi"salaatin" ja tietenkin viinin. Jalkiruoaksi vahan Fernet Brancaa kokiksella, niin sulaa koko hoito :D (en siis itse syo nain)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, ähky tuli jo kun luin tätä sun juttua! En yhtään ihmettele että siinä tarttee vähän Fernet Brancaa että koko hoito sulaa! Mä olin meinaan jo ähkyssä omasta pihvistäni joka oli vaan 8 ozia!

   Poista

Kiva kun kommentoit!