tiistai 7. lokakuuta 2014

Viikonlopun viettoa Newcastlessa

Kohde: Newcastle, UK
Aika: 4.10-5.10.2014

Viime viikonloppu vietettiin poikaystävän kanssa Newcastlessa. Ja tähän pikku viikonloppu reissuun oli super hyvä syy, koska Newcastlessa niin ikään treffattiin poikaystävän veli ja tämän tyttöystävä. He asuvat Glasgowssa ja me Derbyssä niin haluttiin nähdä suurinpiirtein puolessavälissä ja tämän vuoksi todettiinkin Newcastlen olevan täydellinen kohde. He ovat lähdössä marraskuussa suurelle seikkailulle, nimittäin heidän aikomuksena on viettää seuraavat 1,5 vuotta Uudessa-Seelannissa töitä tehden ja matkustaen. Tämä olikin viimeinen mahdollisuus nähdä heitä ennen heidän lähtöään (noh, toivottavasti me päästäisiin käymään Uudessa-Seelannissa) joten onneksi saatiin kaikkien aikataulut sumplittua yhteen.En suoraan sanoen odottanut turhan paljon itse kaupungilta. Ennakkoluuloja sen sijaan löytyi roppakaupalla, onhan Newcastlen kovan biletyskaupungin maineessa. Muistan että näin kerran erään dokumentin Newcastlen yölelämästä josta ollaan oikeasti huolissaan koska se menee välillä niin överiksi. Minä taisin eniten sen sijaan kiinnittää huomiota siihen kuinka järkyttävän lyhyitä mekkoja ne mimmit piti. Joten lähdin liikkelle sillä mielellä et tuskin kaupunki hirveästi ihastuttaa, mutta pääasiahan oli nähdä poikaystävän veljeä ja hänen tyttöystäväänsä.

Voittekin varmaan arvata tämän pohjustuksen perusteella kuinka väärässä olinkaan ja ennakkoluulot osoittautuivatkin ihan turhiksi koska Newcastle oli todella kiva paikka! Me mentiin jo hyväksi todetulla kaavalla: ajettiin kaupunkiin lauantai-aamuna, käytiin futismatsissa, illalla ulos syömään ja sitä kuuluisaa yöelämää testaamaan ja sunnuntaina tutustuttiin kaupunkiin (tehtiin samalla kaavalla kun treffattiin viime vuonna Manchesterissä).

Käytiin todella katsomassa futista, matsia Sunderland-Stoke ja kotijoukkue onneksi nappasi voiton kotiin. On se kyllä makeeta täällä käydä katsomassa futista, ja näitä Premier liigan otteluita kun stadikat on aina ihan järkyttävän kokoisia ja tunnelma todella hyvä (ja välillä ehkä hieman agressiivinen)!Matsin jälkeen laitettiin itsemme vähän nätimpään kuntoon ja lähdettiin testaamaan sitä Newcastlen kuuluista yöelämää ja ravintolatarjontaa. Safkan jälkeen löydettiin itsemme gini-baarista jossa oli tarjolla tyyppiin 50 eri giniä laatua. Minä en ole ihan gin-tyttöjä mutta idea oli mielestäni hauskat, drinksut yllättävän hyviä ja baari todella kiva. Jos joku joskus eksyy Newcastleen niin voin lämpimästi suositella tätä paikkaa, nimeltään hauskasti Pleased to meet you.Sunnuntaina tutustuttiinkin sitten itse kaupunkiin. Tai noh, heti kun olimme selvinneet hyvin myöhäiseltä brunssilta joenrantaan jossa kaikki aktiviteetti tuntui tapahtuvan. Newcastlessa on ihan hirmuisesti siltoja ja se alue joka on erityisen kiva on se joenranta näiden siltojen alla. Sunnuntaina käynnissä oli vielä superkivat sunnuntai-markkinat ja paikalle oli kokoontunut pieniä yrittäjiä tavaroidensa ja kaikkien ihanien herkkujen kanssa. Oli ihan mielettömän kiva fiilis siinä joenrantaa pitkin kävellessä ja siltoja ylitellessä. Toistin koko ajan poikaystävälle että "vitsit tämä onkin kiva kaupunki. Luulin että tämä paikka olisi ihan ankea". Mutta ei se olekaan yhtään ankea, katsokaa nyt näitäkin kuvia!


Newcastle vaikutti olevan täynnä kivoja ravintoloita, söpöjä kahviloita, kivoja brunssipaikkoja, hauskoja baareja, ylhäisiä siltoja, mukavia ihmisiä hassulla aksentilla hyöstettynä ja kivan näköisiä rakennuksia. Tänne voisin siis ehdottomasti vielä palata viikonloppureissulle!


5 kommenttia:

 1. Voi ei, kirjoitin juuri pitkän kommentin mutta se katosi!

  Mutta piti sanoa, että olen käynyt Newcastlessa monesti, sillä ystäväni on sieltä kotoisin. Kiva kaupunki! Ihmisetkin ovat ystävällisiä. Kävittekö Newcastlen ehkä kuuluisimmassa paikassa, eli sisätiloissa olevalla torilla?! En tiedä mikä ihme sen oikea nimi on... Mutta siellä on ympäri vuoden myyjiä, ja esim. butchers, juustoja, kaloja jne.
  Cocktailbaari pitää testata ensi kerralla!

  Ps. Olitpa huisin nättinä liikenteessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämä, inhoan kun kommentit katoaa joskus välillä taivaan tuuliin!

   Ja hitsit, sisätiloissa oleva tori kuulostaisi ihan mun jutulta, mutta ei sinne tällä kertaa eksytty. En oikeastaan ollut paljon etukäteen ottanut selvää kaupungista, mutta tämähän vaan tarkoittaa että sinne on pakko päästä uudestaan! Suosittelen kyllä ehdottomasti tuota baaria, varsinkin jos on ginin ystävä :D

   Ja kiitoksia, välillä on kiva vähän tälläytyä :)

   Poista
 2. No hei, tämän inspiroimana pitäisi ehkä lähiviikkoina saada aikaiseksi visiitti Newcastleen, meiltähän tuolla voisi käydä vaikka ihan vaan päiväreissulla, tai sitten tehdä samanlainen viikonloppureissu kuin teillä! En ole ennen käynyt, mutta huhtikuussa olen kyllä menossa kun siellä pidetään kääntäjäkonferenssi (tosin silloinkin pitää kiiruhtaa kotiin kun ollaan menossa sinä lauantaina häihin, joten silloin ei varmaankaan ehdi kauheasti nähdä kaupunkia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan, Newcastle oli kyllä tosi kiva! Ja se on totisesti aika lähellä jo teitä että päiväreissu onnistuisi ihan hyvin! Toi on just tyypillistä että kun menee töiden puolesta reissuun niin harvoin siinä ehtii nähdä itse kaupunkia :)

   Poista
  2. Nimenomaan, just olin 7 tuntia Manchesterissä koulutuksessa enkä nähnyt yhtikäs mitään :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!