torstai 17. maaliskuuta 2016

5 lempparikauppaa Lontoossa (ja Briteissä)Tuossa taannoin Lontoossa ollessani mietin taas, että pitäisi listata nämä minun muutamat lempikaupat ylös myös tänne blogiin, jos siitä vaikka olisi jollekulle hyötyä. Nimittäin yleensä aina Lontooseen mennessä osassa näistä on ihan vaan pakko käydä. Osa listaamistani kaupoista on ketjuja ja niin ollen liikkeitä löytyy ympäri Brittejä, osa taas löytyy vain Lontoosta (ainakin tietääkseni!)

Näen turhana listata mitään sen suurempaa "rättikauppa-opasta" esim Lontooseen, koska kaikki tietää enemmän ja vähemmän ne suositut kaupat ja ketjuliikkeet jotka löytyy Oxford Streetiltä ja Westfieldin kauppakeskuksista. Nämä minun listaamat kaupat suuntautuvatkin enemmän sinne paperitarvikkeiden (yksi meikäläisen suurimmista heikkouksista), sisustuksen ja matkailun puolelle. Siis kuinka ihania paperitavaraliikkeitä Lontoosta löytyykään! Voih, ja oih, ne ovat kyllä meikäläisen lompakon tuho. Nim. omistan miljoona eri (tyhjää) muistikirjaa jotka odottavat vaan käyttöönottoa. 


1. Paperchase

Ketjuliike, täältä löydät lähimmän liikkeen Briteistä

Minun ihan ultimate favourite kauppa mitä tulee muistikirjoihin, kortteihin, kalentereihin ja muuhun paperikrääsään mitä en edes tiennyt tarvitsevani. Täältä on hankala lähteä pois ostamatta mitään! Valikoimat vaihtelee aika usein, ja korttien suhteen tämä on erityisesti ihan taivas. Lontoosta löytyy 3.kerroksinen Paperchase Tottenham Court Roadille, jossa suosittelen ehdottomasti käymään!


2. Standfords

12-14 Long Acre, Covent Garden, WC2E 9LP, London

Standfors on maailman ihanin matkakirjakauppa Covent Gardenissa. Täällä se helposti vietettyä tunnin jos toisenkin. Hyllyt pursuavat mitä mielenkiintoisempia matkakertomuksia-ja opuksia ja kaikenlaista oheiskrääsää. Täältäkään on vaikea lähteä (ainakin meikäläisen) tyhjin käsin ja ilman matkakuumetta. Sinua on varoitettu.3. Anthropologie
www.anthropologie.com
Täältä löytyy liikkeet, esim. Regent Street

Anthropologiesta löytyy vaatteita, paperitarvikkeita ja sisustustavaraa. Vastakohtana edellisille kaupoille, täältä en ole koskaan ostanut mitään koska olen kokenut liikkeen olevan aika kallis. Liike kuitenkin itsessään on niin kaunis, että siellä on ihana käydä fiilistelemässä ja hakemassa inspiraatiota. Varsinkin heidän sisustusosastoltaan voisin haalia vaikka mitä mukaani!
4. TK Maxx
www.tkmaxx.com
Ketjuliike, täältä löytyy kauppojen sijainnit

TK Maxx on paikka josta voi tehdä vaikka mitä huippulöytöjä. Kyseessä on outlet-liike joka saa valikoimiinsa laadukkaita merkkejä ja myy niitä tuntuvalla alennuksella. Täältä löytyy vaatteita, asusteita, kenkiä, urheilukamaa ja kodin sisustustavaraa. TK Maxxista olen ostanut esimerkiksi kaikki iltapukuni koska niitä saattaa löytää täältä esim. 50 punnalla. Heidän kodin sisustusosastonsa on myös minun heikkolenkki, sieltä olen löytänyt vaikka mitä pientä ja "tarpeellista" sisustustavaraa meidän uuteen kotiimme.

Sanoisin kuitenkin että tänne ei kannata mennä väsyneenä ja nälkäisenä, TK Maxxiin pitää mennä rauhallisella mielellä koska usein liikettä pitää aika kärsivällisesti kiertää jotta tekee löytöjä. Suosittelisin kuitenkin lämpimästi käymään!

5. Liberty

Regent Street, W1B 5AH, London

Liberty on lontoolainen instituutio. Se avattiin vuonna 1875 ja on siitä saakka ollut ikonisena osana Lontoon Regent Streetin katukuvaa. Kyseessä on tavaratalo joten sieltähän löytyy vaikka mitä, mutta minun lemppariosastoni on kukkakaupan sisäänkäynti (koska se on vaan niin kaunis!) ja paperiosasto (mikä yllätys). Libertyn paperiosasto on vailla vertaansa ja vaikka hinnat ovat aavistuksen korkeita, niin mikäli etsinnässä on tyylikkäitä juttuja, tämä on siihen oikea paikka. Siinä missä Paperchase on aika leikkisä, niin Libertyn paperiosaston jutut uhkuvat klassisuutta.Ja vielä yksi bonus...

6. Kikki.K 

5-6 James Street
Covent Garden
London, WC2E 8BH

Uusin Lontoo löytöni jonne onnistuin tuhlaamaan heti huomattavan summan kahisevaa kun sekosin hieman heidän kaupassaan. Kyseinen kauppa on ilmeisesti jo jonkin aikaa ollut Covent Gardenissa mutta minä löysin sen vasta nyt. 

Aivan taivas niille jotka rakastaa kyniä, muistikirjoja, erilaisia vihkoja ja ties mitä paperitavaraa. Kuten sanoin, minä tein pienen sekoamisen kyseisessä kaupassa. Juttelin myyjän kanssa ja liikkeen omistaja on ruotsalainen nainen joka on on naimisissa aussi miehen kanssa. He asuvat Ausseissa ja sieltä tämä kyseinen ketju on löytynyt jo 15 vuoden ajan. Nyt he ovat hiljattain avanneet ensimmäisen liikkeensä Lontooseen ja kuuleman mukaan laajentavat pian toimintaansa myös muualle Britteihin. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä!Tälläisiä on siis minun lempikaupat täällä saarella! Toivottavasti tästä postauksesta olisi jollekulle hyötyä kun on tänne seuraavan kerran suuntaamassa.

6 kommenttia:

 1. Kakkoseen ja kutoseen aion mennä! Kiitti vinkeistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olisin kanssa sanonut sulle että juuri noissa kahdessa kantsii käydä :)

   Poista
  2. Löytyykö teidän kotikaupungista yhtään kirja- tai paperikauppaa, joka vois vahingossa osua meidän kävelymatkalle ens viikolla?!? :D

   Poista
  3. Hahaa, meiltä löytyy vaan valitettavasti WHSmith :( Mikä on kyllä tylsää mutta parempi varmaan mun lompakolle :D Mutta katsotaan minne me vielä eksytään viikonlopun aikana jos vaikka löytyisi joku paperikauppa matkan varrelta!

   Poista
 2. Ha, kyllä! Tk Maxxin huonona puolena on se. että siellä huomaa yht'äkkiä tarvitsevansa yhtä sun toista jota ei todellakaan edes ajatellut kymmentä minuuttia aiemmin.. :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä ihan totta! Sieltä tarttuu aina jotain pienempää tai suurempaa mukaan jota ei todellakaan ollut tarkoitus ostaa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!