sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kevät on vihdoin täällä!En tiedä ehkä mitään parempaa hetkeä kun pitkän talven jälkeen kokee ensimmäisen kunnollisen kevätpäivän. Sellainen oli nimittäin eilinen päivä. Tuntuu että kevät on saapunut Britteihin tänä vuonna paljon myöhempään, olen vieläkin pitänyt talvisaappaita päällä vaikka ollaan jo maaliskuun puolessavälissä. Kuitenkin, eilen saatiin nauttia upeasta auringonpaisteesta, sinisestä taivaasta, lintujen sirkutuksesta ja kivasta lämpötilasta. 

Meillä oli asiaa hieman kaupungille, joten lähdettiin heti aamusta käppäilemään ympäri kaupunkia. Kaunis, keväinen sää oli todella saanut ihmiset liikkeelle ja Lichfield oikein kuhisi lauantai-shoppailijoita. Joka kerta tuolla kaupungilla kävellessä mietin itsekseni kuinka olen niin onnellinen ,että muutettiin tänne. Täällä asuessa fiilis on aina hyvä ja Lichfieldin kaupunki on vain niin suloinen. Ei varmasti sopisi kaikille koska kyseessä ei todellakaan ole mikään suuri paikka, mutta minut tämä tekee juuri niin onnelliseksi. Varsinkin tuollaisenä kevätpäivänä jolloin kanssaihmisetkin ovat mahdottoman hyvällä tuulella. Koska oli niin kaunis päivä, päätettiin vielä nauttia lounas paikallisen kahvilan terassilla. Voih kevät, kuinka sinua onkaan odotettu!
Iltapäivällä lähdettiin vielä naapurikaupunkiin nimeltä Fradley, jonka läpi-poikki-halki kulkee kaunis kanaali (jota pitkin voisi kulkea aina Coventryyn asti - kauankohan työmatkoihin menisi jos vaihtaisin auton kanaaliveneeseen?). Kanaalin satama-alue on supersöpö paikka josta löytyy kaunis kahvila ja symppis pubi. Tänne pitää palata ehdottomasti uudestaan kesällä!

Käveltiin kanaalinvartta pitkin, tavoitteena kävellä aina seuraavaan satamaan asti (sillä verukkeella että löydettäisiin myös sieltä pubi). Noh, kävi ilmi että seuraava satama oli ihan laho ja ei siellä mitään pubia ollut! Eikun käännös takaisinpäin ja paluu lähtösatamaan jossa nautittiin sitten viimein ne yhdet juomat aurinkoisella terassilla. 

Löydettiin myös kävelyreitin varrelta meidän unelmatalo, ainakin mitä tulee sijainnin suhteen. Kaunis valkoinen maalaistyylinen talo joka sijaitsi ihan tämän kanaalin vieressä. Voi vitsit että se oli nätti! Kyseinen talo myös sattui olemaan myynnissä joten eiköhän me heti etsitty sen tiedot kiinteistövälityssivuilta. Ja se vielä oli sisältäkin nätti. Ja kaupan mukana tulisi oma kanaalivene! En kyllä tiedä mitä sillä tekisi? Sitä voisi vuokrata. Tai sitten voisi pistää oman risteilybisneksen pystyyn! Vielä ei ihan rahat tuollaiseen pytinkiin riitä, mutta aina pitää haaveilla! Ehkä me joku päivä muutetaan kanaalin varrelle!
Tälläiset maisemat tarkoittaa nykyään Englantia (ja kyllä koko maata) minulle. Mielestäni yksi parhaita juttuja tässä maassa on tälläiset pienet englantilaiset kylät jossa on kiva kyläyhteisö fiilis, söpöjä pubeja, kauniita kahviloita, nättejä maalaistaloja ja sellaista kunnon countrylife  meininkiä. Ymmärrän kyllä että Lontoo on kiva kaupunki ja turistit siellä tykkäävät käydä mutta toivoisin että porukka jaksaisi tutkia myös enemmän niin Englannin, Walesin kuin Skotlannin maaseutuakin. Täältä nimittäin löytyy todella kauniita maisemia ja luontoa. Tosin, ehkä tämäkin johtuu siitä että viihdyn vain paremmin luontomaisemissa kuin kaupungeissa, mielestäni Suomessakin turistin pitäisi ehdottomasti nähdä jotain muutakin kuin vain Helsinki! Rakastan maaseutua Briteissä ja minulla onkin haaveissa muuttaa vielä enemmän maalle joku päivä jos tällä saarella asumista jatketaan...

P.S. Uskaltaisikohan sitä laittaa jo talvisaappaat varastoon? Vai jos sen tekee, niin tuleeko heti talvi takaisin?

10 kommenttia:

 1. Ihanannäköistä! Täälläkin on kyllä viime päivät nautittu keväästä (vaikka täällä rannikolla tuuleekin vielä aika kylmästi). Onneksi se on viimein täällä!

  Mä oon ihan samaa mieltä, että ihmisten - muun muassa mun! - pitäisi nähdä Englannista muutakin kuin Lontoo. Samalla tavalla esim. Hollanti on niiiiin paljon muutakin kuin pelkkä Amsterdam. Käytiin juuri pitkällä kävelylenkillä kanaalinvarrella katselemassa eläimiä ja maalaismaisemia, ja mietin just tota samaa. Mä tykkään myös olla lähellä luontoa ja tykkään pienistä kaupungeista, joissa on vähän sellainen kylämäinen tunnelma. Onneksi tää nykyinen kotikaupunki on pitkälti juuri sitä, ja pyörällä pääsee nopeasti vielä pienempiin kaupunkeihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin kanssa ehdottomasti tulla käymään Hollannissa jossain muualla kuin Damissa. En nimittäin tykännyt Damista sitten niinkuin yhtään mutta juuri tuollaiset pikkuiset kylät viehättäisi vierailukohteena!

   Ja niinhän se taitaa usein olla että pääkaupungit on helposti niin erilaisia "muusta maasta" että ero on kuin yöllä ja päivällä!

   Ihanaa kevään odotusta sinne, ihan super mahtavaa että illat on jo valoisempia ja kevät alkaa näyttää tuloaan!

   Poista
 2. Mua kiinnostaisi nimenomaan lähteä enemmän "off the beaten path", kuin vain rymytä Lontoossa, jos sinne päin suuntaisin reissuun :) Tuollaiset pienet maalaiskyläset ja luonto siellä on niin kaunista! Ja Skotlanti...oih!! No vielä jonain päivänä:)
  Onko teidän kylässä muuten tullut muita "ulkomaalaisia" vastaan, vai ootko ainut laatuaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skotlanti on kyllä niin kaunis! Mä haluaisin kamalasti käymään Walesissa koska kuulemma siellä on kanssa todella upeita paikkoja!

   Olen kerran ihan henkilökohtaisesti törmännyt toiseen ulkkariin (kanadalaiseen) mutta kyllä sitä välillä kuulee vieraita kieliä esim. ruokakaupassa ollessa. Joten kyllä täältä jotain muitakin ulkkareita löytyy :)

   Poista
 3. Oon tainnut sanoa ennenkin, mutta näin ihmisenä joka ei ole ikinä käynyt Englannissa, niin just näiden kuvien mukaiset mielikuvat mulla on kyseisestä maasta! :D Ihana pieni maalaiskylä, kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täältä kyllä löytyy paljon tälläisiä kauniita maalaiskyliä joita näytetään usein niissä englantilaisissa tv-sarjoissa esimerkiksi :) Pitäisi ehkä vertailun vuoksi välillä näyttää niitä maisemia esim. suurkaupungeista jotka ei ole mun mielestä yhtään niin kivoja :D

   Poista
 4. Ihania kuvia! Mua myös viehättää Englannissa paljon enemmän maalaismaisemat ja pikkukylät kuin Lontoo. Sitten yksi pieni korjaus (koska olen pilkunnyhertäjä): ei kanaali vaan kanava. Mukavaa kevättä! :)

  t. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! Kiva kuulla että muutkin tykkää juuri niistä pikkukylistä, ne on niin söpöjä! Ja yleensä niistä löytyy myös parhaat pubit ;)
   Ja hei kiitos korjauksesta, minulla menee aina sekaisin kanaalit ja kanavat suomeksi vaikka tällä kertaa olin varma että olin oikeassa kanaalin kanssa :D Haha, aina ei voi voittaa!

   Mukavaa kevättä myös sinne!

   Poista
 5. Mulle Englanti on nimenomaan tota, Emmerdale-tyyppistä maisemaa :) Noita keittolounaita ikävöin kovasti Briteistä! Jäin kaipaamaan linkkiä siihen asuntoilmoitukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en löytänyt sitä ilmoitusta enää! En tiedä minne se oli yhtäkkiä hävinnyt kun en usko että se oli ihan päivän aikana myyty :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!