keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Tupa täynnä vieraita pääsiäisenä
Me vietettiin monen vuoden tauon jälkeen pääsiäistä ihan kotona ja kotikulmilla. Meille pääsiäinen on aina merkannut ns. "ilmaisia" vapaapäiviä joita ollaan sitten käytetty hyväksi ja lähdetty reissuun, joko kotimaassa tai ulkomailla. Tänä pääsiäisenä saatiin kuitenkin kauan odotetut vieraat meille kylään jonka ansioista päästiinkiin näyttämään kotiseutua meidän ystäville jotka oli saapuneet paikalle aina Suomesta ja Italiasta saakka. 

Pääsiäisloman aikana ehdittiinkin kyllä kaiken näköistä säätä aurinkoisesta kelistä aina pieneen "lumisateeseen" saakka (eli siis sellaiseen loskaan). Onneksi perjantaina oli kuitenkin kaunis keli jonka vuoksi päätettiin lähteä Peak Districtille. Niinkuin kaikki muutkin alueen miljoonat asukkaat. Pienet tiet ja hirveät määrät autoja ei ollut oikein toimiva kombo ja istua jumitettiinkin liikenneruuhkassa tovi. Ai että meni hermot. Mieli onneksi parani heti kun saatiin auto parkkiin ja lähdettiinkin kävelemään kohti Dovedalea jossa ollaan useasti oltu itse ja myös viety vieraita tänne. Se mielestäni juuri tarjoaa sellaisen sopivan "maistiaisen" siitä mitä Peak Districtillä on tarjottavana. Kivuttiin myös vihdoin erään kukkulan päälle josta oli aika kivat näkymät!

Viikonlopun aikana ehdittiin myös näyttää ystäville meidän kotikaupunkia (vesisateessa, kuinkas muutenkaan), käydä pubissa nauttimassa peribrittiläisestä kokemuksesta, kävellä ympäri Birminghamin kanavia ja käydä etsimässä lähimetsän villiponit meidän valokuviin.


Tärkeä osa pääsiäistä oli tietysti herkuttelu ja sitä tuli kyllä tehtyä ihan huolella! Ihan ällöttävyyteen saakka. En ehkä halua hetkeen mitään suklaamunia nähdä. Pidettiin myös pääsiäisperinteistä kiinni ja maalattiin/koristeltiin Mignon-munat. Toiset teki hienommin, toiset...omalaatuisempia koristeluita! Sen lisäksi noudatettiin brittiläistä perinnettä eli vieritettiin munat alamäkeä alas. Voittajan suklaamuna sai kunniaa ja mainetta. Ja tietysti suklaamunat katosi parempiin suihin hyvin pian. Tämän jälkeen mentiin lounaalle koska suklaaähkyn jälkeen oli pakko saada jotain suolaista. Oli tosi huono olo. Ainakin minulla. Tarjoili luuli että meillä oli krapula kun näytettiin niin heikostivoivilta ja ei sitten viitsitty korjata että huono olo johtuu itseasiassa liiallisesta suklaamunien syönnistä!

Kiitos tytöille ja paremmille puoliskoille ihanasta pääsiäislomasta, oli ihan ihan superia!2 kommenttia:

  1. Kiitos teille mahtavasta houstauksesta, oli kyllä niin ihana irtiotto :) Tullaan varmasti toistekin!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!