sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

5 parasta (testattua ja hyväksi todettua) kasvisruokareseptiä


Mainitsinkin tuossa helmikuun takaisessa kuukausikatsauksessa, että ihan huomaamatta syötiin koko kuukauden ajan aika paljon kasvispitoista ruokaa. Se taisi lähteä ihan siitä että löysin pari mielenkiintoisen kuuloista kasvisreseptiä (ja sitten ostettiin se kuuluisa spiraalikone) joten halusin testata näitä uusia reseptejä. Ja vitsit ne oli hyviä! Ja reseptejä löytyi vain lisää ja lisää. Ja tälläisellä ruokavaliolla ollaan nyt jatkettu, sillä viime vuonna kokemani vatsaongelmat (jonka vuoksi lääkärilläkin ramppasin) ovat kokonaan kadonneet. Kuitenkin, tämä ei ollut tämän postauksen pointti...Nimittäin ajattelin jakaa hieman vinkkejä parhaimpiin kasvisresepteihin joita ollaan testattu ja hyväksi todettu. Niin omastani kuin miehenkin mielestä.  Koska sharing is caring, eikö? En tiedä teistä mutta joskus on vaan hankala keksiä hyviä arkireseptejä ja sellaista ongelmaa minulla ei ole nyt pitkään aikaan ollut kun ollaan systemaattisesti suunniteltu kaikki viikon ruuat etukäteen. Pinterest on myös laulanut kovaa ja sinne olen pinnannut paljon hyviä reseptejä.

Valitettavasti en ole (vieläkään) mikään ruokakuvauksen mestari vaikka kovasti siinä haluaisinkin kehittyä, joten ottamani kuvat näistä annoksista ei ole ehkä mitään voittajamateriaalia mutta maku on tärkein, eikö?

1. Butternut squash stuffed mushrooms with goats cheese + balsamic glaze

Englanninkielinen resepti täältä.

Ruuan nimi kuulostaa aika hienostelevan pitkältä, mutta oikeasti kyseessä on ihan taivaallisen hyvä resepti! Jos tykkäät vuohenjuustosta ja sienistä niin tämä on juuri oikea resepti! Meillä ei ollut myskikurpitsaa joten korvasin sen bataatilla joka toimi mielestäni oikein hyvin  myös. Tämä on myös nopea valmistaa, eniten aikaa meni bataatin kuorimiseen, pilkkomiseen ja kypsentämiseen. Suosittelen lämpimästi, tästä tuli kertaheitolla meidän lemppari!

2. Creamy sweet potato curry

Englanninkielinen resepti täältä.

Tykkään curryistä noin yleisesti mutta en yhtään jos ne on liian tulisia. Syön melkeinpä poikkeuksetta aina vaan sellaisia kermaisia curryjä. En myöskään ole koskaan ikinä valmistanut curryjä kotona koska assosioin  niiden kokkaamiseen pitkän aineslistan ja hankalan kokkamisen. Curryjen tekeminen on aina miehen hommaa joka handlaa aasialaisen ruuan kokkaamisen paljon minua paremmin. Tätä uskalsin kuitenkin lähteä kokeilemaan koska kaikki ainekset meiltä jo löytyi ja resepti kuulosti juuri sopivan helpolta minulle. Ja sitä se oli, ihan super hyvää, maukasta ja oikein sellaista kunnon lohturuokaa.



3. Rainbow power salad with roasted chickpeas

Englanninkielinen resepti täältä

Tämä on ihan naurettavan helppo illallinen valmistaa ja jos ei löydy esim. spiralisoijaa niin juustohöylälläkin noita suikaloita voi raastaa. Tämä olisi muuten varmaan tosi tylsä resepti mutta tuo ihana avokadopohjainen kastike tekee siitä ihan mielettömän hyvää! Tämä on juuri sopivan pikainen illallinen valmistaa (jos toimii kuten minä ja ei kunnolla paahda noita kikherneitä)

4. Creamy butternut squash, broccoli + chipotle almond sauce

Englanninkielinen resepti täältä

Tämä on nyt vähän kaksijakoinen resepti. Koska sinänsä tämä on helppo valmistaa mutta kun vilkaisin tuota kastikkeen aineslistaa niin melkein jo luovutin koska se sisälsi ihan liikaa outoja aineita ja kuvittelin jo mielessäni kuinka niitä yritän metsästää paikallisesta ruokakaupasta. Ja metsästää niitä kyllä sai kun päätin tätä kokeilla. Mutta....tuo kastike on aivan tajuttoman hyvää! Joten sanoisin että kaikki se ainesosien metsästäminen oli kyllä vaivan arvoista! Se nimittäin sai parsakaalinkin maistumaan hyvältä jota yleensä inhoan. Tein tämän taas bataatin kanssa ja hyvin toimi!



5. Spicy cauliflower burgers

Englanninkielinen resepti täältä.

Kukkispihvit oli tosi hyviä eikä yhtään tylsiä, varsinkin kun niiden kanssa teki avokadomaisen kastikkeen (sopi muuten tosi hyvin, vähän kuin guacomole mutta hieman juoksevampaa). Kukkispihville siis ääni täältä! Niiden kanssa sopii hyvin, esim bataattiranskikset jotka ovat minun heikko kohtani! Tai vaikkapa uuniporkkanat vuohenjuustolla ja hunajalla kuten kuvassa.



Ja vielä bonuksena yksi resepti. Nimittäin kukkakaalipizzapohja. Me ei nykyään tehdä pizzaa millään muulla tavalla kun tämän pohjan kanssa. Ollaan niin totuttu tähän makuun jo että minun mielestä tämä on melkein parempaa kun normaali pizzapohja. Tosin syödään nykyään niin paljon kukkakaalia eri muodoissa että olen varmaan vaan tottunut makuun. Tykkään myös siksi tehdä pizzat kukkakaalipohjaan koska se on paljon nopeampi tehdä kun taikinaa ei tarvitse kohottaa ja vaivata. Tämä on oikeasti nopeasti valmis. Tämän reseptin olen ottanut talteen täältä.



Tälläisiä reseptejä on siis tullut kokeiltua, jakakaa ihmeessä  kommentiboksissa jos teillä on jotain hyviä kasvisreseptejä!

6 kommenttia:

  1. Yummy!! Mun pitäis niin testata tuota pizza pohjaa, se kuulostaa tosi hyvältä! Mä syön kanssa kukkakaalia aikas paljon, etenkin curryssä.

    Mun tämän hetken lemppariresepti on supertäyttävä sweet potato black bean enchiladas (resepti täällä, yks mun suosikkibloggaaja-ruokakirjailija: http://ohsheglows.com/2011/05/04/vegan-enchiladas-with-cilantro-avocado-cream-sauce-2/). Nää on aika työläitä, mutta niin sen arvoisia! Aina jos joku on tulossa meille illalliselle, niin tää on yleensä mun go to meal.

    Tänään Adam meinasin tehdä jotain mustapapu-porkkana burgereita, joten innolla odotan illallista :D Ah ruoka. Ainahan se on mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen kokeilee tuota kukkakaalipohjaa, se on nopea tehdä joten siinä ei edes kauan nokka tuhise :)

      Ja kiitos paljon linkkivinkistä, täytyy käydä tsekkaamassa blogi ja tuo resepti, enchiladas kuulostaa super hyvältä!

      Ja niinpä, ruoka se on aina mielessä, onneksi just söin illallisen tai muuten olisi tullut varmaan taas nälkä reseptejä lukiessa :)

      Poista
  2. Ihanan kuuloisia ruokia! Kiitos vinkeistä, nää on aina kivoja! Laitan varmaan jokaisen noista annoksista testaukseen. :)

    Niin kuin oon aiemminkin kommentoinut niin meillä syödään enimmäkseen kasvisruokaa. Löysin hiljattain kivan suomalaisen kasvisruokablogin, Kahvia ja kasvisruokaa, josta oon bongannut ja testannutkin jo monta kivaa reseptiä, mm. tämän: http://www.kahviajakasvisruokaa.fi/2015/09/terveellisempi-fettuccine-alfredo-v-gf.html.

    Noi ohjeet on tosin vegaanisia, joten ihan joka päivä en niihin ainakaan itse kerman, voin ja juuston ystävänä aio turvautua, mutta kannattaa joka tapauksessa käydä kurkkaamassa, jos ei ole jo tuttu blogi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla että vinkeistä on hyötyä!

      Ja kiitos paljon linkistä ja blogivinkistä, toi blogi vaikuttaa tosi hyvältä, löysin sieltä heti pari reseptiä joita haluan kokeilla...Ja sama juttu, rakastan ylipäätänsä maitotuotteita todella paljon joten ihan vegaaniselle linjalle en pysty lähtemään mutta voihan noita on silloin tällöin testata!

      Poista
  3. Kiitos kivoista resepteistä, kokeiluun menee.

    Mikä spiraalikone teillä on? Minulla on sama laite etsinnässä kriteereinä terä, joka tuottaa pyöreitä, spagettimaisia suikaleita ja että kone ei olisi kauhean iso,

    Terkuin Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna, kiva kuulla että resepteistä on hyötyä jollekulle muullekin!

      Meillä taitaa olla tämä (tai ainakin hyvin samanlainen):http://www.tesco.com/direct/dexam-spiralizer-spiral-slicer/529-7563.prd

      Se on kyllä aika iso, tai siinä on monta osaa jotka pöyrii kaapissa mutta siinä on myös kolme erilaista terää mikä on munmielestä tosi hyvä!

      Poista

Kiva kun kommentoit!