sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulunaika New Yorkissa





Edellisessä postauksessa taisin sanoa kuinka syksy on mielestäni ihaninta aikaa vierailla New Yorkissa. Noh, olen edelleen sitä mieltä mutta toisaalta kyllä New York on aivan upea (vaikkakin ruuhkainen) joulunalusaikaan. Ensimmäisen adventin vuoksi pitikin nyt vähän fiilistellä jouluista New Yorkia!

Koska lähden jo marraskuun lopussa takaisin Britteihin, on minun pitänyt imeä Nykin joulutunnelmaa itseeni jo näin aikaisin. Se on kyllä ollut sinänsä helppoa koska joulutunnelma on selvästi jo vallannut kaupungin! Tässä siis oma bucket-listani joulun nauttimiseen Nykissä!

Christmas Bucket list for New York


Näe ja koe legendaarinen the Rockettes-esitys Radio City Hallissa

Me käytiin katsomassa tämä esitys tiistai-iltana (liput ovat kuulemma usein halvimmillaan juuri tiistaisin) ystävän kanssa ja voi vitsi sitä joulufiiliksen määrää. Kuten kaveri sanoi esityksen jälkeen: "it was magical". Ja hän käy katsomassa esityksen joka vuosi mutta kuulemma aina se ihastuttaa. Siinä oli todellakin jouluntaikaa. Ja lavalla nähtiin upeiden tanssijoiden lisäksi niin myös joulupukki, aasi, lammas kuin myös ihka oikea kameli! Suosittelisin siis ehdottomasti the Rockettsien jouluesitystä jos matka Manhattanille suuntautuu joulunalusaikaan, liput olivat ehdottomasti sen arvoisia (me maksoimme 45 dollaria per nenä). Metrossa matkalla kotiin hyräilinkin sitten itsekseen joululauluja ihan urakalla!



Ihastele 5th Avenuen jouluikkunoita samalla kun nautit take away joulukahvista (oma lempparini on Starren Peppermint Mocha)

Ihanimmat jouluikkunat löytyy kyllä ehdottomasti 5th Avenuelta. Joten parasta vaan yrittää olla välittämättä ruuhkasta ja yrittää löytää sellainen sisäinen zen-mielentila ja nauttia upeista jouluikkunoista. Saks 5th Avenuella on joka tunti (pimeän aikaa) oma jouluikkuna valoshow. Oma suosikkini on Plazan ikkunat ja Cartierin ihana lahjapakettirakennus.




Rockefeller Christmas Tree

Luonnollisesti, tätä ei voi missata! Tänä vuonna tosin valitettavasti en pääse näkemään kun kuuseen sytytetään valot (kuusi kyllä itsessään on jo paikalla) sillä lähden samana iltana kotiin kun valot sytytetään, eli 30.marraskuuta. Olen kuitenkin onneksi nähnyt sen jo aikaisempina vuosina joten ei hätä ole tämännäköinen.



Käy imemässä itseesi jouluntunnelmaa New Yorkin lukuisilla joulumarkkinoilla

Joulumarkkinoita löytyy ympäri kaupunkia. Oma lempparini on Bryant Parkin Winter Village markkinat. Upea sijainti, kauniit kojut, kiva luistelurinki keskellä ja hyvä fiilis muutenkin. Union Squaren joulumarkkinat ovat kanssa aika isot mutta mielestäni tunnelma ei ole yhtä kiva kun Bryant Parkissa. Myös Grand Centralilta löytyy pieni joulumarkkina alue mutta se on aika pieni.



Jouluhifistelyä New Yorkin kaduilla

Monet New Yorkin ikoniset rakennukset verhoutuvat ihaniin joulukoristeisiin tähän aikaan vuodesta. New York Central Libraryn upea joulukuusi on aivan ihana ja myös Grand Centralin rautatiesasema näyttää tähän aikaa vuodesta upealta!






Tässä siis muutama must-juttu jos on New Yorkissa joulunaikaan. Itse rakastan näitä kaikkia ylläolevia juttuja kuin myös ihan vain kävellä rauhallisesti ympäriinsä Nykin katuja kuunnellen joulumusiikkia ja nauttien ihanasta tunnelmasta.



Ihanaa joulunodotusta kaikille!

4 kommenttia:

  1. NYC on kyllä varmaan just parhaimmillaan jouluna, se on niin joulukaupunki. En ikinä unohda niitä iloisia katujen kulmista löytyviä joululaulujen hoilaajia, jotka otti meidät vastaan viime marraskuun välilaskulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NYC on kyllä ihana tähän aikaa vuodesta, olen niin joulufiiliksissä!

      Poista
  2. Ihania kuvia 😍 New York on varmaan tällä hetkellä ykkönen mun travel bucket listillä ja haaveilen matkasta sinne juuri joulunaikaan tai uutena vuotena ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! New York on on kyllä niin kaunis ja tunnelmallinen tähän aikaa vuodesta (tosin samalla superruuhkainen!)

      Poista

Kiva kun kommentoit!