keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Syksyinen New York

Veikkaanpa että aika moni varmaan tulee julkaisemaan ihanan oranssisia ja keltaisia ruskakuvia tämän kertaisessa Instagram Travel Thursday-postauksessa! Ja niin myös minäkin (tai ainakin osittain)! Olen onnekas koska olen saanut viettää syyskuukaudet täällä New Yorkissa ja nauttinut kaikista syksyistä jutuista! New Yorkin syksy on ihanan oranssi, keltainen ja pitkään myös vihreä, sillä täällä oli todella lämpimät kelit ihan lokakuun puoleenväliin saakka jonka vuoksi Central Parkin puutkin olivat vielä pari viikkoa sitten hyvin vihreitä! Kuitenkin, mikä tässä New Yorkin syksyssä on ollut niin ihanaa?

Puistojen ruskavärit

New Yorkin puistot näyttävät niin kauniilta kun puiden lehdet alkavat vihdoinkin kellertymään! Lemppareina näistä on tietysti Central Park ja Brooklynin Prospect Park. Itseasiassa Prospect Parkissa oli meneillään niin kaunis syksyn väriloisto pari viikkoa sitten kun kävin että olin ihan fiiliksissä! Mikäs sen parempaa kun puistossa kävely kirkkaana ja aurinkoisena syyspäivänä! Sen sijaan tuntui että siinä kesti ikuisuus ennenkuin Central Parkin puut alkoivat kellertymään, mutta ehkä näistä kuvista näkee hieman niitä ruskan alun merkkejä?



Halloweenin valmistautuminen ja juhliminen

Halloween otetaan niin tosissaan tällä puolella lätäkköä että jopa minä innostuin siitä vähän vaikken olekaan mikään sinänsä Halloween intoilija. Parasta Halloweenissa on  mielestäni koristelut ja kurpitsat! Yleensä nämä menee hyvin yhteen koska kaikki kadut, ovien varret ja näyteikkunat täyttyivät upeasti koristelluista kurpitsoista.

Mehän kävimme esimerkiksi koirien omassa Halloween-pukuparaatissa joka oli ehkä paras tapahtuma pitkään aikaan! Tämän lisäksi itse Halloweenina lähdimme katsomaan Villagen perinteistä Halloween-paraatia joka on ilmeisesti aika iso juttu? Ihan kivahan se oli, mutta ei kyllä mielestäni mikään "wau" tapahtuma. Katsottiin paraatia tunti kunnes todettiin että ehkä parasta alkaa suunnata kotia kohti!





Ihanat kahvihetket nauttien Salted Caramel Mochaa ja Pumpkin Spice Lattea

Syksyssä on kivaa myös ne ihanat sesonkikahvit jotka saapuu esim. Starbuckseihin, mikäs sen mukavampaa kuin nauttia aamukahvista ja päivän lehdestä puistonpenkillä auringon paistaessa?



Ruskaretket kaupungin ulkopuolelle

Teimme ihanan retken juuri kauniiden ruskavärien perässä hieman Manhattanin ulkopuolelle, mutta pysyttiin kyllä ihan New Yorkin osavaltiossa. Mies tuli käymään täällä viikon ajan joten nappasimme junan Grand Centralilta kohti pientä Cold Springin kaupunkia joka sijaitsee ihan ison Hudson Highlands State Parkin vieressä. Tarkoitus on kirjoitella tästä päiväretkestä paremmin juttua blogin puolelle mutta tässä yhteydessä mainittakoon että reissu oli loistava, käytiin patikoimassa ja kiivettiin ison mäen/kukkulan päälle, josta nähtiin upeasti kaikki syksyn ruskavärit! Ehdottomasti junareissun arvoinen kokemus! Ja kaupunkikin oli vielä ihan super söpö!





Farmer's Markets

Kuten sanottua, rakastan erilaisia farmers market-paikkoja, ja varsinkin syysaikaan kun satokausi on ylimmillään ja kaikki kojut notkuvat ihania tuotteita. En nyt ehkä ensimmäisenä yhdistäisi Manhattania ja farmer's marketteja yhteen, mutta niitä kyllä löytyy ja paljon tästä kaupungista. Yksi oma lemppareistani on Union Squaren tori. Siellä on kiva vain kierrellä ympäriinsä ja imeä itseensä ihanaa syystunnelmaa vaikka ei edes pystyisi ostamamaan mitään (eli lähinnä siis rahtaamaan kiloa vihanneksia kotiin).



Aurinkoiset syyskelit 

Täällä on ollut aivan älyttömän upeat ja aurinkoiset syyskelit. Tai, tuntuu väärältä puhua syyskeleistä kun lämpöä on piisannut +20 asteeta vielä tälläkin viikolla! Tälläiset syyskelit kelpaavat kyllä minulle koska tarkenee vielä nauttia lounaista ulkona ja auringonlaskutkin ovat olleet super makeita! Siinä on jotain ihanan tunnelmallista että on itse verhoutunut paksuihin takkeihin mutta silti pystyy nauttimaan lounaasta ulkona!



New York on ihana varmaan mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta täytyy kyllä sanoa että itse rakastan juuri tätä aikaa tässä kaupungissa. Syksyssä ja sen väreissä on aina ihan oma fiiliksensä mutta tämä Halloween ja Thanksgiving on kivaa aikaa kaupungissa joka panostaa ihan kunnolla koristeluihin. Nyt odotankin sitten innolla mitä joulusomisteita ehdin näkemään ennenkuin palaan takaisin kotiin Britteihin marraskuun lopussa!

*********************
Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday- tempausta jonka järjestäjinä toimivat Rimma+LauraTravellover  ja Muru Mou. Minut löytää Instagram nimimerkillä @laura.fin.

20 kommenttia:

  1. Kurpitsat on kyllä kivoja värintuojia koristeluihin. Ruskakukkulan kuva on kyllä hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarsa! Kurpitsat on kyllä hauskoja, harmittavasti en ehtinyt tänä vuonna kaivertamaan omaa kurpitsaa!

      Poista
  2. Jaa-a. New York on ihan vieras paikka minulle ja ajatukset siitä ovat olleet kovin harmaita. Mutta kaunistahan siellä on!

    VastaaPoista
  3. Oletko muuten tietoinen, että tuo Instagram linkki joka vie Webstaan on äärimmäisen huono. Eipä tule sitä kautta ketää klikkailtua seurantaan. Suora linkki Instgram tilille olisi paljon kivempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. New York on kyllä ehdottomasti muutakin kuin vain harmaita pilvenpiirtäjiä!

      Aijaa, en kyllä ole perehtynyt tuohon instalinkkien maailman joten en tiedä miksi websta on huono? Täytyy muuttaa kun ehtii taas :)

      Poista
  4. Ihanaa huomata, että joku muu fiilisteli samoja tienoita tässä IGTT:ssa :) Mua harmitti ihan pienesti, ettei kaupungin ruska ollut lokakuussa vielä parhaimmillaan. Mutta vain pienesti, sillä kaupungilla oli niin paljon muuta tarjottavaa. Lisäksi puistot olivat vielä silloin ihanan vihreitä. Parempi se kuin lehdistä paljaat puut. Mä haluaisin joskus asua New Yorkissa vaikka kolmen kuukauden ajan, esimerkiksi syyskuusta marraskuun loppuun, että ehtisin kunnolla nauttia kaupungista ja nähdä sen muuttuvan syksyisäksi. Vielä joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen juuri Nykissä tämän lokakuu-marraskuu välin 2 kk ja se on kyllä ollut hyvä kun on ehdinyt nähdä kuinka kaupungin kaikki puut alkavat pikkuhiljaa rusehtamaan. Muutenkin Nykissä on juuri kiva asua mielestäni näin syksyaikaan :) Saa nähdä koska sitten talvi saapuu tänne kun vieläkin on ollut niin lämmintä!

      Poista
  5. Ihanan syksyisiä kuvia. Jotenkin tosi lämpimän oloisia. Kurpitsakuvat on lemppareita! Mä en oo ite ollut jenkeissä viettämässä halloweenia, mutta pari vuotta sitten äitini kuvaama video New Orleansin halloween paraatista näytti aika huikealta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella että New Orleansin Halloween-bileet on ihan omaa luokkaansa! Mulla löytyy puhelimesta noin miljoona kurpitsakuvaa koska ne on varmaan yksi lempparikuvauskohteista :D

      Poista
  6. Ihanaa syksyä. Minä rakastan syksyn värikirjoa ja erityisesti keliä kun aurink paistaa. Tänä syksynä näistä auringonpaisteista saimmekin nauttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama juttu että rakastan sitä ihanan kirpeää mutta aurinkoista syysilmaa! Silloin juuri rakastan syksyä! Vesisateella onkin sitten ihan toinen juttu...

      Poista
  7. Oi New York, se vaan on niin ihana! Oon niin suuri teemajuhlien ystävä, että musta on ihanaa miten paljon jenkit panostaa kaikkiin juhliin. Yhen Halloweenin oon Jenkeissä viettänyt, mutta asuin niin tuppukylässä, ettei siellä Halloween kyllä ollut kauheen suuressa huudossa. Onneksi sentään jouluvaloihin panostettiin :)
    Ja vitsi miten kauniit maisemat tuolla patikkaretkellä! Usein sitä jotenkin tuppaa unohtamaan, että NY on paljon muutakin kun vaan Manhattan/Brooklyn..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä kiva että kaikkiin juhliin panostetaan ja täällä kyllä Halloweenin juhliminen on ihan eri mittakaavalla kuin omassa asuinmaassani Briteissä saatika sitten Suomessa :D

      Ja kyllä, ymmärrän niin hyvin että kun ihmiset tulee ensi kertaa Nykkiin niin sitä haluaa vaan koluta Manhattania läpi mutta on tässä ympärillä niin paljon kaikkea muutakin hienoa nähtävää!

      Poista
  8. New York on lempikaupunkini maailmassa ja syksy parasta aikaa siellä. Toinen syy on ilma, toinen syy se, että pääsee katsomaan sekä NFL, NHL ja NBA -pelejä samaan aikaan. Ainoa mahdollinen vuodenaika siihen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä ihan totta muuten, urheilun kannalta syksy on kyllä loistavaa aikaa! Me käytiin katsomassa Rangersien kotipeli joka oli kyllä ihan huippua, muita urheilupelejä ei kyllä edes katsottu mutta toisaalta meille taisi riittä toi lätkä josta molemmat tykätään mieheni kanssa!

      Poista
  9. Ihana ajatus pitkälle lokakuuta lämpimästä syksystä, mutta tietty silloin ruskakin viipyy. New York ruskan aikaan ja Japani kirsikankukkien aikaan olisivat varmaan kauniit kokemukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Japani kirsikankukkien aikaan on vielä kokematta ja se on ehdottomasti must see-listalla! Täällä on ollut suoraansanottuna niin järkyttävän lämpimät ilmat marraskuulle että tuntuu että koko kaupunki on ihan sekaisin...Noh, kiva toisaalta että on lämmintä :)

      Poista
  10. Tämä syksy on kyllä ollut Helsingissäkin ihan mahtavan aurinkoinen ja lämmin. Ja nyt kun odotin syksyn synkkyyttä ja vesisateita, niin saimmekin ihanan lumipeitteen piristämään marraskuuta. Tällaisia täytyisi olla kaikkien syksyjen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa on kyllä tainnut olla ihan täydelliset vaihdot vuodenajoista toiseen - noin minäkin haluaisin että ensin on kaunis syksy ja yhdessä yössä tulee sit kunnon talvi! Kivempi välttää ne karseat sateet :)

      Poista
  11. Taisin tajuta tämän postauksen myötä, että haluan New Yorkiin juurti syksyllä! Eihän sinne kannata kesän kuumuudessa mennä, vaan ennemmin tunnelmallisen Halloweenin aikaan :) Pumpkin Spice lattea en olekaan koskaan maistanut, mutta mieli tekisi!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!