keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Elämääkin suurempia mysteereitä..

Okei..nyt olen saanut tarpeekseni tosta meidän yliopiston kirjastosta. Se on jostain ihan syvältä.
Muistan kun eka näin sen ja aattelin et se on tosi makee ja hieno. No, käytäntö on osoittanut että se on syvältä. SYVÄLTÄ!!

Ensinnäkin jos halut saada ihan kätösiisi jonkun kivan opuksen,sanotaan vaikka Amerikan politiikasta, niin tarvitset siihen kirjaston hakukonetta. Huono juttu onkin sitten jos sinulla ei ole mitään hajua minkä kirjan haluat. Haluat vain jonkun yleispätevän opuksen. Sitten menet sellaisen ystävällisen tädin luokse, joka on siinä auttamassa opiskelijoita jos he etsivät jotain kirjoja. Sitten kerrot sille ystävälliselle tädille että haluat jonkun yleispätevän kirjan, joka hyvin YLEISESTI kertoo Amerikan poliittisesta järjestelmästä. No, täti naputtelee tietokoneelle American political system. Täti kertoo sulle että tulee 10 000 hakutulosta. "Voisitko rajat jotenkin sitä?" "No en,en voi rajata kun en tiedä mitä etsin". No voi voi...No sitten tämä pieni opiskelija kysyy että onko teillä jotain yleistä sektoria missä näitä politiikan kirjoja olisi? No ei, ei meillä sellaista ole, ne on vähän ympäriinsä tätä kirjastoa. Jaaha, no ei sitten. Sitten täti löytää jotain aivan kakka kirjoja Amerikan poliittisesta järjestelmästä, jotka opiskelija löytää 10 ravaamisen jälkeen ja toteaa että ne ovat ihan kakkoja. Sitten opiskelija menee hakkaaman päätä seinää ja lähettää rukouksia että pääsee takaisin Aberdeeniin jonka kakkoskerroksessa on iso osasto, josta kaikki politiikan kirjat löytyy. Joko arvasitte kuka tämä opiskelija on? No minähän se olin, tuossa viikoja sitten kun yritin kirjoittaa esseetä.

No tänään taas meni hermot kirjastoon. Ensinnäkin en tajua, tota kirjastoa ei ole suunniteltu opiskelua varten kun ihmiset puhuu siellä jumankekka kännyköihin!!

Tänään yritin etsiä kirjoja, joista piti lukea tiettyjä sivuja kokeisiin. Kirjaston lajittelusysteemikin kirjoille on semmoinen, että sain oikeen kunnon liikkunan etsiessäni kahta kirjaa. Toista kirjaaa etsiessä meni taas hermot. Sä yrität etsiä sitä koodia jonka hakukone on ilmoittanut sulle, kelaat päässä aakkosia, ja tulet siihen tulokseen, että kyllä sä vielä ne aakkoset osaa ja kyllä, kirjan pitäis olla tässä hyllyssä. Mutta kappas vaan, ei sitä siitä välistä löydy mistä pitäisi. Tuhiset ja puhiset, jotta kaikki lähelläolevat ihmiset tuijottavat sua(vaik haloo, ei niiten pitäis kun kerran kännyynkin saa puhua). Hmm...miksiköhän se kirja ei ole siinä raossa kun kone väitti että sieltä se löyty? Hmm..ehkä sen takia koska ihmiset voi ottaa niitä kirjoja ihan vapaasti sieltä hyllystä, ilman että heidän täytyy rekisteröidä sitä mihinkään ja sitten ne jättävät ne lojumaan ympäri kirjastoa!!!! Mä en kestä tota kirjastoa!!

Toinen suuri mysteeri mulle on totaalinen lumiaurojen puuttuminen tästä kaupungista. Täällä on nyt pari päivää satanut lunta silleen että sitä on nyt ihan kivasti maassa. En ole kuitenkaan kertaakaan nähnyt lumiauroja? Kuka ne on syönyt?

Jeps, jeps, tänään taas illalla kokeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!