tiistai 24. helmikuuta 2009

Maassa maan tavalla...

Nyt asuttuani 5 kk tällä ihanaisella maan kamaralla ajattelin hieman listata tämän maan kulttuurikummajaisia ja ihan vaan niitä juttuja tässä maassa joita rakastan..


Rakastan...

Sitä faktaa että ihmiset ovat vaan niin superystävällisiä täällä! Tätä on vaikea uskoa ellei itse koe heidän ystävällisyyttään, mutta vitsi, nää on ihania nää ihmiset täällä! Aina valmiita auttamaan, joustavia ja puheliaita! Bussikuski pysähtyy keskelle risteystä jos huomaa että joku yrittää juosta bussia kiinniä. Kulmakauppaan mennässä ostamaamaan Ben&Jerrysiä, jonka hinta oli huomaamattaa noussut, myyjä sanoo että tuot huomenna sitten sen puuttuvan rahan, ei se haittaa. Kertokaa mulle tapahtuuks Suomessa koskaan näin?
Politiikan laitoksen sihteeri on niin ystävällinen ja aina järkkää mun kurssit ja käskee olla huolehtimatta "kyllä kaikki järjestyy".
Se on normaalia että ihmiset rupee juttelee sulle vaikka baarissa tai vaikka piru vieköön lentokentällä matkalla takaisin Kanadaan. Näin kävi meille, kerronpa siis tarinan:
Minä ja Ana oltiin Kuuban lentokentällä odottamassa lentoa takaisin Torontoon. Vieressä istuva perhe (isä,äiti ja lapset melko meidän ikäisiä) rupesivat juttelemaan meille. Kävi ilmi että he olivat myös Kingstonista ja isä oli käynyt Queensiä. Noh, menimme sitten koneeseen ja olimme ihan eri puolilla konetta. Toronton päässä matkalaukkuja odottaessa isä tuli tuomaan meille lapun jossa oli heidän yhteystiedot ja sanoi että olisi kiva jos tulisitte päivälliselle joku kerta. Olemme nyt menossa heidän luokseen ensi perjantaina. Ja ei, he olivat ihan normaali perhe ei mitään psykopaatteja :)

Ihmetyttää...

-Tippikulttuuri. Täällähän pitäisi tipata ravintolassa, kampaajalla, baareissa ja vähän kaikkialla. Alkuun se oli outoa ja vieläkin vähän oudoksun sitä, en ole tottunut tippamaan varsinkaan ns. länsimaissa. Baareissa vieläkin tippaan vain satunnaisesti.

-Lumiaurat, teiden suolaus. Ensimmäisen kohdalla se on pikemminkin niiden puuttuminen ja toisen asian kohdalla sen liikakäyttö. Siis sillon kun täällä on ollut lumisateita paljon ni vitsi et niillä kestää saada lumiaurat kaduille, vaikka luulis et nää on tottunut siihen lumentuloon!
Kaikista pahin kuintenkin on, kun ne tunkee kauheesti suolaa noille jalkakäytäville että lumi sulais, mutta sitten kun se sulaa, ei kukaan auraa/lapio sitä veke ja se jää kaikki semmosena lumimössänä siihen. Tää tarkottaa että kengät on AINA huonossa kunnossa

Vihastuttaa..

-Kännykkäliittymät
Tästä mä voisin jauhaa ikuisuuksiin. Suomessa kun on tottunut tohon tarjonnan laajaan valikoimaan. Täällä näitä pay as you go-liittymiä saa just vaan yhdeltä palveluntarjoalta..Joka on aivan surkee! Rogersin liiittymä on surkein liittymä mikä mulla on ikinä ollut! Se laskuttaa kaikesta: puheluiden vastaanottamisesta lähtien. Kuuluvuus on maailman heikoin. Siis surkeata!

-Verojen lisäys hintoihin
Ärsyttävää kun mietit mielessä et okei tää on tän hintanen ja sit kun meet kassalle niin hintaan tulee yhtäkkiä verot päälle.


Okei..täähän ei mennyt nyt tasavertaisesti koska tässä maassa on enemmän hyviä puolia kun huonoja..mutta loput hyvät puolet ei liity niinkään kulttuuriin tai tapoihin..esim..

-Matkustaminen täällä on halvempaa (bussit kunniaan)
-paremmat shoppailumahdollisuudet
-halvempaa (tosin valuuttakurssi vaikuttaa tähän aika paljon)


Okei..pää löy tyhjää tällä hetkellä näistä kaikista muista Kanadan ihanuuksista..mutta tässä nyt näitä muutamia :)
Katsotaan jos jossain vaiheessa listaan lisää kun aivot taas toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!