tiistai 24. elokuuta 2010

Suomalaiset Suomessa ja suomalaiset Tallinnassa

Oltiin viikonloppuna tyttöporukalla liikkeellä. Lähdettiin perjantai-illalla Tallinnaan kansainväliseen koiranäyttelyyn. Oli muuten upea viikonloppu menestyksen kannalta, molemmat omat koirat voittivat ja saivat juuri ne palkinnot mitä lähdettiinkin hakemaan. Muuten meillä oli kiva porukka ja mukava reissu keskenämme.
Kaikin puolin siis kivaa, paitsi...

Viikonlopun aikana jouduin kyllä todistamaan sellaistakin käytöstä, lähinnä suomalaisten osalta, että oksat pois.

Jos olisin ulkomaalainen ja olisin pannut huomiolla näiden kaikkien suomalaisten käytöksen merkille Tallinnassa, olisin luonut sen mielikuvan että kaikki suomalaiset on törky-possuja.
Se alkoi jo laivalla. Puolet matkustajista oli jo humalassa. Toinen puoli örvelsi muuten vaan. Tai sitten tuli istumaan suoraan meidän tuoleihin kysymyttä edes että istuuko joku niissä.
Laivasta piti tietenkin ryysätä kauheata vauhtia ulos että pääsee uudelle kierrokselle halvemman kaljan maassa.
Noh, laivamatka oli vielä pientä siihen mitä tapahtui itse hotellissa.

Yövyimme Viru-Hotellissa joka on kiva paikka, keskustassa, siisti ja palvelu ystävällistä. Se olisi täydellinen, mutta sielläkin törmää suomalaisiin öykkäreihin. Ensimmäinen tapaus joka sai minut näkemään punaista oli, kun olimme juuri tulleet koiria ulkoiluttamasta, odotimme hissiä hissien ovien molemmilla puolilla. Hissin ovet avautuivat ja olimme menossa sisään kun takaamme puski suomalainen mies meidän ohi, suoraan hissiin. Minä jäin tuijottamaan suu auki tapahtunutta. Hän ei sit voinut millään odottaa että me jotka olimme siinä ensin, pääsisimme kahden 30 kg koiran kanssa hissiin? Se olisi ollut liikaa pyydetty.
Viikonlopun aikana näimme myös lukuisia humalaisia suomalaisia miehiä ja naisia, aina aamusta klo.7.00 alkaen sinne iltaan saakka. Oli kiva siinä sitten viedä koiria ulkoilemaan kun ne tulee sössöttämään sulle vanhalta ja uudelta viinalta haisten et mitäs sä täällä noiden koirien kanssa teet..
Tai kun ne tulee sössöttämään sulle sentin päässä naamasta että olet kaunis. Tai kun ne kusee hotellin nurkalla. Tai kun ne öykkäröi ja lähestyy nuorempia ihmisiä horjuen ja ahdistellen. Tai kun ne on epäkohteliata. Tai kun ne ohittaa sut aamiaspöydässä käyttäen kyynerpäätaktiikka.Tai, tai,tai.

Minulle tuli oikeesti niin huono mieli näistä kaikista tapahtumista että sunnuntai-iltana oli mitta niin täynnä että hyvä etten anonut turvapaikkaa Timbuktusta. Ja en, en ole isänmaaton sika (mikä leffa ;?). En vaan kestä noin huonoa käytöstä. En yhtään ihmettele että virolaiset eivät pidä suomalaisista turisteista. Varsinkin miehet ovat todella törkeitä.

Mutta se siitä, nyt on jo noi kommellukset unohdettu ja nautittu vaan hauskoista reissu kuvista ja mukavista muistoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!