tiistai 21. elokuuta 2012

Turistioppaana

Olen tässä viimeisen viikon aikana hostannut ex-kämppistäni ja hänen kaveriansa. Pojat tulivat juoksemaan Helsinki City Marathonin ja tietysti ex-kämppis yhdisti samalla reissun vanhan kaverinsa tapaamiseen. Pojat oli täällä maalla yötä ja sitten olen yrittänyt töiden ohessa näyttää heille vähän Helsinkiä ja suomalaista maaseutua.


On muuten superhankala toimia turistioppaana Helsingissä. En oikein tiennyt että mitä näyttää. Sitten tehtiinkin vaan rundi keskustassa (akselilla Senaatintori, Kauppatori, Stockan alue, Espa, Torni...) ja käytiin myös Suomenlinnassa. Pojat oli ihan ihastunut Helsinkiin (ja maaseutuun) ja koska tytötkin kuulemma on nättejä, olisi tänne kuulemma kiva muuttaa. Ja ihmiset ovat olleet kamalan ystävällisiä heille.Maanantaina käytiin sitten Suomenlinnassa joka on tietysti kesäaikaan aivan ihana. Täytyy kyllä myöntää, että varsinkin näin kesäaikaa on Helsinkiä ja sen ympäristöä kiva näyttää vierailijoille koska onhan täällä kaunista.

 


Minusta taas oli hauskaa toimia maratoonarien huoltojoukoissa ensimmäistä kertaa elämässä lauantaina :) Minulle oli määrätty oma paikka Ursulan edestä ja siinä istuin nurtsilla kirjaa lukien kun juoksijat mennä pinkoi ohi ( niin ja siis ojensin juoman ja epämääräisen geelin kahdelle niistä ohimenevistä juoksijoista). Oli hauskaa. Lounaan nautin Cafe Ursulassa ja totesin ruokaa mutustaessani ja juoksijoita katsellessa että ei minusta ehkä maratoonaria tulisi, mutta puoli maratonin sitä voisi vielä juosta.. Kantamani britti-lippu myös aiheutti huomiota ja sainpahan itsekin kokea minkälaista on turistin olo Helsingissä..Ja onnistuin myös saamana brittijuoksijat iloisiksi kun näkivät tutun lipun matkan varrella :D


Nyt onkin pojat lähtenyt jo kotiin ja mulla alkaa loppukiri dissen parissa. Ja ensi viikolla Lontooseen!

London, I've missed you..

2 kommenttia:

  1. Mietinkin, että Peter oli varmaan bunkannut teillä.. vähän kivaa! Harmi, että missasin sen Suomen reissun. Mielenkiintoista kyllä, että mukana oli Brittien lippu eikä Skotlannin lippu, eikö!?!? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, juteltiin itseasiassa tästä niin herra kyllä totes et mieltää itsensä enemmän Britiks kuin Skotiks :) Mut joo, oli itseasiassa tosi kiva nähdä pitkästä aikaa sitäkin!

      Poista

Kiva kun kommentoit!