tiistai 9. huhtikuuta 2013

Empire State of Mind

Sorry kulunut otsikko mutta sen jälkeen kun on kirjoittanut blogia 5 vuotta ja tehnyt miljoona postausta joko oikeasta Nykin reissusta tai haaveilusta sinne, niin on ideat vähän vähissä...

Mutta Montrealista ajettiin todella Nykkiin jossa oltiin seuraavat 3 yötä. Yövyttiin New Jerseyn puolella koska toi ajelu Manhattanilla ei oikein napannut. Ja se oli hyvä idea. Motel 8 tarjosi ilmasen parkin ja motellin edestä kulki Shuttle bussi kätevästi suoraan Manhattanille ja vielä ihan hyvälle paikalle eli Port Authorityn bussiasemalle. Kaikin puolin loistava vaihtoehto. Varsinkin kun New Jerseyn risteykset tuotti jo hieman päänvaivaa (ja mä en edes ollut karttavastaava!).


Eka päivä aloitettiin aikasin (heräsin siihen kun motellihuonees oli niin kylmä että nenä paleltu). Tai no, oltiin Manhattanilla vähän yhdeksän jälkeen ja suunnattiin ensin Times Squarelle koska haluttiin nähdä koska lipunmyynti alkoi sen illan Broadway esityksiin.


Ei ehditty vetää aamiaista joten napattiin mukat bagelit yhdestä katukojusta ja voi luoja se oli hyvää! Sen jälkeen halusinkin bagelin joka aamu! Huomatkaa himokas katse bagelia kohtaan...





Oltiin molemmat oltu Nykissä ennenkin joten meillä ei sinänsä ollut mitään hulluntiukkaa aikatauluja vaan tiettyjä juttuja joita haluttiin nähdä/tehdä mikä oli hurjan kivaa. Saatiin nauttia ihanasta Nykistä ihan rauhassa.

Käveltiinkin sitten 5th Avenuelle päin ja käytiin tsekkaamassa Rockerfell Centerin edusta. Tosin jouluaikaan se on kyllä ihanampi vaikka luistelukenttä vielä löytyi.



Saatoin hieman kuolata kauppojen näyteikkunoita...



Meidän epäonneksi ensimmäinen päivä Nykissä oli sateinen ja hyytävän kylmä, ja koska suurin osa jutuista joita haluttiin tehdä oli ulkoilmoissa, tehtiin sitten ekana päivänä juttuja joissa pystyi olemaan sisällä. Joten raahasin poikaystäväni YK:lle :)

Tähän väliin pakko laittaa kuva ihanasta salaatista. Todella tärkeä kuva :) Mutta tässä vaiheessa oltiin syöty pelkkää uppopaistettua ruokaa joten toi salaatti maistui taivaalliselta! Ja siihen sai laittaa niin paljon täytteitä kun halusi!


Mutta siis jatketaan, eli tsumbailtiin kohti YK:n HQ:tä ja matkalla sinne ilahdutin poikaystävääni kertomalla kaikki "hauskat" faktat mitä tuosta rakennuksesta ja järjestöstä muistui mieleen edellisiltä kerroilta. Kaikki kierrokset oli valitettavasti siltä päivältä loppuunmyyty mutta aulaan ja kauppaan pääsee silti joten siellä kierreltiin hyvä tovi sateensuojassa. Ja otettiin tulevaisuutta varten jo valmiiksi YK:n pääsihteeri posetuskuvat ;)




Mun mielestä YK:llä on aina hauska vierailla mutta ymmärrän kyllä ettei se ole ehkä ihan kaikkien ykköskohteena kun Nykkiin on lähdössä!

Voi apua, tämä kertomus vaan jatkuu ja jatkuu. Nykissä tuli vaan otettua ihan miljoona kuvaa!
Kuitenkin, kaksi juttua mitä mun mielestä kannattaa tsekata Nykissä on Central Station (tai jotain sinne päin. Päärautatieasema kummiskin) ja New York Public Library. Rautatieasema on vaan niin makea rakennus ja Public Library on vaan nyt niin kiva. Molemmat voi katsastaa ohimennen ja kirjastossa voi tietysti viettää enemmänkin aikaa. Ja sieltä löytyy tietysti wifi. Ja molemmat on ihan ilmaisia nähtävyyksiä!




Täytyy sanoa että tykkään hirmuisesti Public Libraryn tunnelmasta. Se on hieno kirjasto ja voi vitsit, jos kaikki kirjastot näyttäisi tuolta (vaikka tuoltakin löytyy varmaan rumia huoneita). Siellä vietetiin taas tovi ja otettiin lavastettuja lukukuvia koska ulkona satoi taas vaihteeksi.




Niin, ja tässä kuvassa "luen" Catholic Dictionarya. Vaikka uskonnot onkin mielenkiintoisia, niin todellisuudessa yritettiin vaan ottaa "fiksuja" kuvia ja tuo oli ensimmäinen kirja jonka löysin käsiin :)


No niin, nyt päästiin vasta ensimmäisen päivän iltapäivään, mutta ottaen huomioon tämän postauksen pituuden, ehkä parasta jatkaa jokin toinen päivä. Nykistä tarinoiminen on vaan niin kivaa. Se on vaan niin ihana kaupunki! Voih, voinko mennä jo takaisin?

11 kommenttia:

  1. tuo New York Public Library on niin kaunis paikka <3 Täydellinen!!!<3 :)Kallion kirjastokin on kyllä ihan nätti, mutta ei siitä ja new york public librarysta voi puhua edes samassa lauseessa :D
    new yorkin matka edelleen haaveissa. myös bostonissa olis kiva käväistä, samoin lontoossa uudestaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Public Library on kyllä niin kaunis, siellä voi hyvin viettää vaikka kuinka paljon aikaa. En ole itseasiassa koskaan ollut sisällä Kallion kirjastossa! Ulkoa se on kyllä kivan näköinen!
      Matkahaaveilu on parasta haaveilua, Nykkiin ja Lontooseen voi mennä aina vaan uudestaan, ne on kyllä niin mahtavia paikkoja

      Poista
  2. Oisin voinut lukea pidemmänkin postauksen. Tulipa kamala ikävä Nyciin! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä mieletön kaupunki! Ja luulenpa että Nykistä tulee vielä monta postausta kun kuviakin on niin paljon :)

      Poista
  3. Mä jäin miettimään, että mitä sulla oikeen oli jalassa, siis päällä?? ;) ette sitten jatkaneet juna-asemalta Harlemiin? :)
    Oon samaa mieltä, Central Station ja Public Library on ihan must-visiittejä molemmat. Ja YK myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öh, tollase mustat kiiltäväpintaiset housut? :D YK on on ihan paras paikka, olisin halunnut mennä taas teettää niitä postimerkkejä ;) Ostin sulle itseasiassa sieltä kortin mutta en sitten ikinä lähettänyt sitä, shame on me!

      Poista
    2. Haha, no sitä just ;) Voit lähettää sen mulle Suomesta :D

      Poista
  4. Hei! Ensinnäkin, kiitos kommentista: löysin sitä kautta tänne ja sun blogi vaikuttaa tosi kivalta. Täytyykin käydä tätä paremmin läpi, ja jään innolla odottamaan Philly-postauksia! :) Eli uusi lukija ilmoittautuu, jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne myös ja jäit lukijaksi :)! Philly oli kyllä kiva ja se ansaitsee ehdottomasti postauksensa, tosin tuntuu että tässä Nykin-kuvien läpikäymisessä menee hieman aikaa....:D

      Poista

Kiva kun kommentoit!