maanantai 17. helmikuuta 2014

Elvaston Castle & Country Park

Lauantai meillä meni todella ihan ohi kun oli niin kurja keli. Muutenkin koko maata ja varsinkin Etelä-Englantia on vaivannut kovat sateet ja tulvat. Me onneksi asutaan sen verran pohjoisemmassa ettei ole tulvista tarvinnut murehtia. Joten kun sunnuntaina avasin makkarin verhot ja ikkunan takaa pilkotti sininen, lähes pilvetön taivas tuli meilläkin vipinää kinttuihin. Äkkiä googlettamaan vaihtoehtoja minne mennä. Kuten olen monta kertaa täällä sanonut, suurin etu meillä täällä asuessa on se että jo puolentunnin ajon päässä on vaikka mitä kivoja kohteita: pieniä kyliä, vanhoja linnoja, kartanoita ja maaseutua kävelyä varten. Ja tunnin ajomatkan päässä on jo vaikka mitä! Yleensä jo siis ihan nopealla googlettelulla saa aika monta hyvää hakutulosta aikaiseksi.Me haluttiin tällä kertaa jotain ulkoilma-aktiviteettiä eli leppoisaa sunnuntaikävelyä kivoissa maisemissa. Sellaisen paikan tarjosi hyvin 20 min ajomatkan päässä oleva Elvaston Castle & Country Park. Isot tilukset jossa voi kävellä, kiva kartanopytinki joka tosin oli näin talvisin suljettu ja kiva kahvila. Kaikenkaikkiaan taisi valinta mennä nappiin!Tuntuu että kaikki muutkin lähialueen asukkaat oli tajunnut hyvän kelin tarjoamat mahdollisuudet ja populaa oli aika paljon liikkeellä. Onneksi kuitenkin suurille tiluksille kaikki tyypit "hukkuivat" hyvin ja tilaa riittii kaikille. Me saatiin myös heti todistaa aivan mielettömän ystävällinen ele sillä me oltiin just saatu auto parkeerattua ja poikaystävä oli menossa maksamaan parkkimaksua kun ohimenevä auto pysäytti kohdalle ja tarjosi oman parkkilippunsa meille jossa oli pysäköintiaikaa jäljellä vielä yli kolme tuntia. Ihanan ystävällistä!Mun koirakuume tietysti vaan yltyi entisestään, nähtiin niin monia söpöjä koiria päivän aikana. Oli kyllä ihana päästä nauttimaan auringosta ja luonnosta. Maalaistyttö mikä maalaistyttö. Tuolta löytyi tallitkin joten täytyy katsoa josko pääsisi vaikka joskus kesällä ratsastamaan puistossa, nyt siellä oli aika mutaista. Hirveät lätäköt pelloilla ja mutaa todella löytyi ja paljon.
Ja katsokaa mitä me löydettiin: valkovuokkoja! Siis valkovuokkoja! Okei, tästä tykkään Englannissa, kevät tulee niin paljon aikaisemmin tänne kuin olen tottunut!


Tässä vaiheessa alkoi jo hieman hiukomaan joten päätettiin koukata kahvilan kautta. Kunnon iltapäivätee skonssien ja clotted creamin kanssa sopi paremmin kuin hyvin. Ulkona oli sen verran aurinkoista ja lämmintä että nautittiin todella teehetkestämme terassilla. Ah, tämä oli toinen aivan täydellinen juttu. Siis se että pystyttiin nauttimaan teehetkestämme ulkona helmikuussa!
Tilukset oli todella aika suuret ja sieltä löytyi vähän säntillisempää puutarhaa kuin myös sitten ihan kunnon metsäpolkuja.Ja vielä viimeisimpänä löydettiin heppoja! Ne selvästi kärkkyivät rapsutuksia aidan vieressä joten pakkohan niiden luona oli jumittaa hetki jos toinenkin!Oli siis ihan superkiva päivä, ruvettiinkin jo miettimään mitä kaikkia kivoja retkiä voidaan tehdä kesäisin lähialueille kun säät ei toivon mukaan ole aina esteenä...

8 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen paikka - tosin nuo ei kyllä ole valkovuokkoja nähnytkään rakas maalastyttöni - ne on lumikelloja ja yes niitä kasvaa paljon Englannissa ;)Äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, valkovuokko/lumikello, ihan sama, sä tiedät etten ole mikään hortonomi :)

   Poista
 2. Haha munkin piti sanoa että itsekin olen innostunut täällä näkemistäni *lumikelloista*, mutta äitisi ehti korjata ensin ;)
  Vaikuttaa todella ihanalta päivältä! Hitsi sentään kun meillä ei ole autoa, Edinburghin lähelläkin olisi varmasti vaikka mitä nähtävää! Tosin ihan Edissäkin riittäisi vielä nähtävää, mutta me ei vaan koskaan päästä ylös ja ulos kun vasta iltapäivällä sunnuntaisin, jolloin aurinkoinen aamu on joka ikinen kerta ehtinyt muuttua harmaaksi ja sateiseksi. Pitää yrittää ottaa niskasta kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä olin ihan varma että ne oli valkovuokkoja vaikka ne kieltämättä näytti vähän erilaisilta :)
   Joo, jotenkin sitä jää liian helposti viikonloppuisin vaan laiskottelee, mut me oltiin jo laiskoteltu lauantaina joten todettiin että sunnuntaina on kyllä pakko tehdä jotain aktiivisempaa!

   Poista
 3. Oikein söpön näköinen paikka! :)

  VastaaPoista
 4. Voi ihanan kuuloinen päivä! Haluaisin asua Briteissä juuri sen takia, että siellä on noita tuollaisia rakennuksia ja tiluksia JA että ulkona voi nautiskella teestä ulkona helmikuussa!! Arvaat varmaan, että täällä sitä ei paljon harrasteta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin uskoa helposti etta siella on ehka vahan liian kylma nautiskella teeta ulkona :) Tama on kylla yksi Brittien hyvista puolista etta kevat tulee aikaiseemin ja taalta todella naita tiluksia loytyy!

   Poista

Kiva kun kommentoit!