keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Helmikuun luetut

Täytyy kyllä sanoa että jotain hyötyä näistä pitkistä junamatkoista on. Olen nimittäin taas ehtinyt lukemaan. Kaikki tämän kuukauden kirjat olen lukenut junamatkojen aikana, jotenkin kotona minun ei tule tartuttua kirjaan enää. Nyt oikein odotan junamatkoja ja kuinka pääsen taas syventymään täydellisesti sen hetkiseen kirjaan jota luen. Osa löytyy ihan kirjoina mutta parasta on tietysti kantaa ne mukana elektronisena versiona Kindlessä, varsinkin kun laukku on muutenkin aina niin täynnä että kunnon kirjan ahtaminen sinne on työn ja tuskan takana.

Jaakko Selin - Jaakon matkassa

"Lähde Jaakko Selinin reissukaveriksi ja valloita maailma Sardiniasta Siinaille ja Kemistä Kairoon! Tässä kirjassa Jaakko kertoo kaksikymmentäneljä hulvatonta, todenmukaista ja liikuttavaa matkatarinaa kolmen vuosikymmenen ajalta. Seikkailujen välissä kerrotaan kahden kesken, mitä todella tapahtui ja miksi."

Ostin tämän kirjan jo ollessani joululomalla Suomessa ja aloitin sitä lukemaankin heti, mutta sitten se vahingossa jäi vaan. Olen ennenkin siitä valittanut että valitettavasti minun mielestä nämä suomalaisten kirjoilijoiden kirjat on kalliita, tämäkin oli muistaakseni lähellä kolmeakymppiä. Selailin sitä vähän Akateemisessa ja se vaikutti hyvältä. Ja kirja olikin hauska, tarinat oli hauskoja ja oli mukava lukea miten matkailu oli muuttunut kolmelle eri vuosikymmenellä. Mutta en kyllä suosittelisi sitä tuolla hinnalla ostamaan,ei se mielestäni niin hyvä ollut. Selinillä oli kuitenkin hauska tapa kirjoittaa ja kirja oli viihdyttävää luettavaa!

Alexandra Potter - The Love detective

"Meet Ruby Miller. A writer who makes happy-ever-afters happen. Until she discovers her fiance is a lying cheat and loses her faith in love. So when her sister invites her on a beach holiday to Goa to forget about him, Ruby jumps on a plane...and into an extraordinary adventure. Stolen bags, a runaway sister and a handsome American stranger sweep Ruby into a magical mystery tour across India. As mysteries deepen, secrets are revealed that turn Ruby's life upside down. And what started as a journey to find her sister, becomes a journey to find herself - and love - again."

Tämä oli taas yksi niistä kirjoista jotka ostin junamatkalle ajatuksella että se on kevyttä luettavaa. Kuten se olikin. Täytyy sanoa että parikymmentä sivua sitä luettuani minua alkoi todella ärsyttää päähenkilön sellainen "typeryys", mutta koska en voi todellakaan jättää kirjoja kesken niin jatkoin lukemista ja se onneksi parani loppua kohden. Hirveän matkakuumeen tämä kirja kyllä jätti, siinä kun seikkailtiin Intiassa ja hyvä etten samantien mennyt lentolippuja ostamaan. En oikein osaa sanoa tykkäsinkö tästä vai en. Periaatteessa tälläisissä kevyissä kirjoissa tykkään aina siitä että niihin on jotenkin yhdistetty matkustus mutta jotenkin päähenkilön täydellinen avuttomuus ja typeryys pisti ärsyttämään. Mutta toisaalta sitten lopussa mietin kyllä että se oli ihan viihdyttävä kirja. Eli tiedä tästä nyt sitten!

Graeme Simsion - The Rosie project

"Don Tillman, professor of genetics, has never been on a second date. He is a man who can count all his friends on the fingers of one hand, whose lifelong difficulty with social rituals has convinced him that he is simply not wired for romance. So when an acquaintance informs him that he would make a "wonderful" husband, his first reaction is shock. Yet he must concede to the statistical probability that there is someone for everyone, and he embarks upon The Wife Project. In the orderly, evidence-based manner with which he approaches all things, Don sets out to find the perfect partner".

Olin nähnyt tästä kirjasta paljon mainoksia ja se keikkui WHSmithin hyllyissä ihan top-paikoilla. Moni kaveri suositteli sitä. Suoraan sanottuna kuvauksen perusteella se kuulosti mielestäni todella typerältä kirjalta. Siis joku Vaimo Projekti, mitä järkeä siinä on? Voih kuinka väärässä olinkaan. Tämä oli ehdottomasti paras kirja näistä kolmesta ja en yhtään ihmettelisi jos se jäisi yhdeksi suosikeistani pidemmäksikin aikaa. Se oli hauska, viihdyttävä, yllättävä ja vaan sellainen kirja jonka ahmii hetkessä. Don oli henkilöhahmona aivan ihana ja sympaattinen hieman erikoisella tavalla ja Vaimo Projektia oli hauska seurata. En halua sen kummemmin tästä paljastaa, mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan ja karistamaan ennakkoluulot pois! Nauroin monta kertaa ääneen tätä junassa lukien ja se oli vaan mielettömän kiva kirja.


Rosie Project oli siis ehdoton suosikkini näistä ja suosittelenkin lämpimästi lukemaan sen!

5 kommenttia:

 1. Mä kans kattelin tota Jaakon Matkassa-kirjaa Primassa joululomalla, mutta jätin sen sitten korkean hinnan vuoksi hyllyyn. Mieluummin odotan halpaa pokkaria! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, piti vielä sanoa, että jotain hyvää noistakin pitkistä junamatkoista! ;)

   Poista
  2. Joo, taytyy sanoa etta taa on varmaan ainut hyva puoli pitkissa junamatkoissa, ehdin sentaan lukemaan :D Ja nyt kylla toivon etta olisin jattanyt ostamatta tuon Jaakon Matkassa....

   Poista
 2. Mäkään en voi jättää kirjaa kesken. Kerran unohdin C.J. Sansomin kirjan lentokoneeseen, ja voi että kun harmitti! Olin jo yli puolen välin. Asia jäi sen verran vaivaamaan että nyt KOLME VUOTTA myöhemmin luin sen loppuun :-D Jatkoin taas puolivälistä, hehe, hyvin muistin mitä oli tapahtunut.
  Yhden kirjan jonka lukemisen lopetin hyvillä mielin oli Death Comes to Pemberley. Ihan hirveetä kuraa. Niin ja Sinuhe myös vuosia sitten, ehkä nyt olisin valmis lukemaan Sinuhen kokonaan?!

  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aika hyvin etta viela kolmen vuoden jalkeen palasit viela lopettamaan kirjan lukemisen :D Ma muuten kanssa aloitin lukemaan Sinuhea joskus lukiossa mutta en silloin kylla jaksanut sita lukea loppuun, ehka todella pitaisi yrittaa uudestaan?

   Poista

Kiva kun kommentoit!