maanantai 25. elokuuta 2014

Kesäinen Helsinki

Suurimmaksi osaksi kesäloma tuli vietettyä ns. kotona maalla, mutta tuli sitä oleiltua myös Helsingissä. Vaikken Helsingistä ole kotoisin tai se minun lempikaupunkeihini kuulu, kesäisin Helsinki on kuitenkin todella kiva ja viehättävä paikka. Ja suomalaiset tuntuu aina muutenkin olevan ystävällisempiä ja iloisempia kesällä mikä tietysti auttaa asiaa :)Kauppatori on myös ihan must-juttu kesälistalla!


Minulla oli pari juttua jotka halusin kesäisessä Helsingissä testata ja yksi niistä oli Liuskaluodolla sijaitseva Skiffer jossa nimensä mukaisesti tarjolla liuskakivi pizzoja. Skifferiä on monissa blogeissa hehkutettu joten sinänsä tämä ei varmasti ole uusi vinkki kenellekään, mutta suosittelen sitä kuitenkin. Venematka kesti ehkä 2 minuuttia ja me mentiin sinne perjantaina jo klo.16.00. Tämä osottautui hyväksi ideaksi koska he eivät ota vastaan pöytävarauksia ja klo.18.00 mennessä paikka oli jo aika täyteen ammuttu. Kaunis ilta-aurinko, hyvät pizzat (vuohenjuusto-mansikka, nam!), kiva paikka ja mahtava seura takasivat kivan kesäillan tunnelman!
Poikaystävän kanssa taasen testattiin Töölönlahdella sijaitseva Sinisen Huvilan kahvila joka oli hurmaava paikka. Upeat näkymät Töölönlahdella, kivat istuma-alueet ja herkulliset tarjottavat tekivät tästä kahvilasta hyvän stopin meille. Ja kiva käydä kahvilla kerrankin jossain muualla kuin niissä ainaisissa ketjupaikoissa. Me vietettiin pari tuntia kevyesti näissä tunnelmissa kunnes raahauduttiin kohti Kauppatoria ja Suomenlinnan lauttaa.

Kyllä meidän pääkaupunki on kaunis näin kesäaikaan!


4 kommenttia:

 1. Kaunista on! Minä ehdotin tuota Sinisen huvilan kahvilaa kavereille tapaamispaikaksi kanssa, mutta sen verran huono sää oli, että päädyttiin kuitenkin Fazerin kahvilaan. Sen sijaan tuo Skiffer on kuin onkin uusi vinkki minulle, pistetään siis korvan taakse ensi kesää varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fazun kahvila on kyllä aina hyvä, ei sekään mikään huono vaihtoehto ole :) Ja Skifferiä suosittelen kyllä ehdottomasti - kiva ja rento paikka, ja kauniit maisemat oli vain plussaa!

   Poista
 2. Apua, miksi Tuomiokirkon portailla on noin paljon populaa? Ei kai toi ihan normipäivä oo? :) Multa jäi Sininen Kahvila tällä lomalla kokematta, mutta eiköhän sinne ehdi toistekin. Täältä reissanneet kaverit oli viihtyneet siellä tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ihan normi päivä :) Siellä oli sotilasorkesteireita soittelemassa aukiolla tuolloin joten siksi sinne oli populaa kertynyt...

   Poista

Kiva kun kommentoit!