torstai 16. lokakuuta 2014

Lätkän perässä Pietariin

Kohde: Pietari, Venäjä
Ajankohta: 10.-11.10.2014
Majoitus: Solo Sokos Hotel Vasilievsky




Muistaakohan joku tämän Travel Bucket listan jonka tein? Noh, erään listalla olevista kohdista pääsin toteuttamaan viime viikonloppuna, nimittäin "matkustin katsomaan KHL-ottelua Pietariin". Kun Jokereiden liittyminen KHL:n vahvistui, oli itsestäänselvää että lähden isäni kanssa katsomaan kun he kohtaavat yhden liigan kovimmista jengeistä Pietarissa, eli SKA Pietarin. Olen todella ollut Jokeri-fani pienestä pitäen joten odotin tätä reissua superinnoissani.



Osallistuttiin ns. ryhmämatkalle (Lähialuematkat) joka oli järjestetty yhdessä Jokereiden kanssa. Ehdottomasti kaikkein helpoin vaihtoehto meillä - kaikki järjestettiin heidän toimestaan eli hotellit, peliliput, junaliput kuljetukset ja viisumit. Ja kaikenlisäksi meidän opaskin oli ihan huippu! Perjantai-aamuna lähdettiinkin Allegrolla kotia Pietaria ja päivän ohjelma oli melko suoraviivainen: saavu Pietariin, käy lounaalla ja sitten suunta kohti hallia!

Hallille saapuessa meitä odottikin hirveät määrät poliiseja/miliisejä - en tiedä onko tämä normi käytäntö kaikissa SKA Pietarin peleissä (onhan Hartwallillakin aina jotain poliiseja päivystämässä) vai olettiko he että suuret määrät Jokeri-faneja aiheuttaisi hankaluuksia. Niin tai näin, ystävällisiä tyyppejä he oli kun me mentiin ottamaan kuvia heistä! Niin, ja siis kaikki käyttäytyi hyvin ;)





Olen mielenkiinnolla seurannut sitä mediasirkusta joka Jokereiden KHL-liittyminen aiheutti ja saisin siitä jo helposti yhden blogipostauksen aikaisesi. Tehdään kuitenkin heti alkuun selväksi, että mielestäni se oli erinomainen ratkaisu liittyä KHL:n Jokereilta, monen syyn takia. Sanottavaa löytyisi paljon tästä Pietarinkin pelistä mutta yritän ne nyt tiivistää mahdollisimman hyvin. Ensinnäkin tunnelma oli ihan mieletön. Toisekseen itse peli oli äärimmäisen kovatasoista ja vauhdikasta, ja tuomarit ammattilaisia. Positiivisin yllätys oli kuinka ystävällisiä fanit olivat toisilleen. Tätä olen kaivannut myös SM-liigassa. Venäläiset fanit olivat meitä kohtaan todella kohteliaita ja ystävällisiä - huiveja vaihdettiin ja toiselle toivotettiin onnea peliin. Ihan mieletöntä, tälläistä urheiluhenki on parhaimmillaan - voitto on tietysti tärkeää mutta vierasjengin faneja kohtaan voi olla myös mukava. Toivon että tämä myös näyttäisi niille suomalaisfaneille jotka silloin Jokereiden liittyessä KHL:n kirjoittelivat ns. "ryssävihasta" Facebookiin ja muualle, että ne vanhentuneet tunteet olisi kannattanut haudata jo aikaa sitten ja päästä tästä kamalasta sanasta eroon. Itseasiassa tämä matsi oli oiva esimerkki kuinka urheilu voi yhdistää kansoja, vaikkei aina yhteistä kieltä löydykään.

Vaikka lopputulos oli Jokereiden kannalta häviö (4-1) oli itse matsi ihan mieletön kokemus ja mielelläni lähtisin taas uudestaan katsomaan vieraspeliä nimenomaan Venäjälle. Seuraavaksi olisi hauska mennä Moskovaan!





Lauantaina meillä olikin sitten iskän kanssa koko päivä aikaa kierrellä Pietaria rauhassa - ollaan nimittäin käyty Pietarissa ennenkin (blogista juttuja löytyy täältä), joten kamalaa stressiä ei ollut siitä että kaikki nähtävyydet olisi pitänyt ehtiä nähdä päivässä. Asuttiin todella Sokos Hotelli Vasilievskyssä, joka oli ihan kiva paikka mutta omasta mielestäni vähän syrjässä vaikka se ns. keskustassa onkin. Tämän vuoksi päätettiinkin ensin katsastaa ympäri Vasilievskyn saarta ja täten niitä maisemia Nevan toiselta puolelta.







Käveltiin itseasiassa aika paljon koska silleenhän sitä kaupunkia eniten näkee ja käytiin tsekkaamassa parit paikat jotka jäi meidän suosikiksi edelliseltä reissulta, eli esim. Kirkko Veren Päällä. Se on varmaan edelleen mun suosikki kaikista kirkoista, se on vaan niin upea! Eksyttiin myös erinäisille sivukaduille koska haluttiin nähdä jotain muutakin kuin se Nevsky Prospekt. Rakastan myös käydä aina paikallisissa ruokakaupoissa ihmettelemässä tuotteita ja hintatasoja joten sekin me ennätettiin tekemään. Ylipäätänsä siis nautittiin kiireettömästä tunnelmasta ja upeasta syksyisestä Pietarista täysin rinnoin.







Lounas nautittiin aivan ihanassa Cafe Singerissä joka sijaitsee siis Kazanin katedraalia vastapäätä olevassa kirjakaupassa. Mun mielestä jokaisessa kirjakaupassa pitäisi olla aina kahvila, rakastan sellaisia paikkoja! Tämä kahvila sijaitsee siis kirjakaupan toisessa kerroksessa ja jos onnistuu varmistamaan itselleen ikkunapaikan (kuten me saatiin) niin sieltä on kivat näkymät Nevskylle. Hinnat hieman korkeammat varmasti kun jossain muualla mutta ruoka oli todella hyvää ja noh, rakastan kahviloita jotka sijaitsee kirjakaupoissa!







Pietarin reissu oli siis super ja matkaseura tietysti superhyvää, kiitos vaan iskälle!

P.S. Jeps, kuvien laatu on mitä on, koska luonnollisesti meikätyttö otti reippaasti kameran mukaan Briteistä mutta ei laturia ja akku oli tietysti ihan tyhjä. Hyvin tehty. 

9 kommenttia:

  1. Munkin mielestä Jokereiden siirtyminen KHL:ään oli ihan hyvä päätös. Oon aina jättänyt noi "ryssävihasta" puhujat omaan arvoonsa ja niin tein nytkin. Mulla olis unelmissa päästä katsomaa joko lätkää tai futista ns. "livenä", ehkä vielä joku päivä pääsenkin. :)
    Pietari on yks mun lempikaupungeista. Kirkko Veren Päällä kuuluu myös mun lemppareihin, se on vaan niin upea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että jonkun muunkin mielestä KHL:n siirtyminen oli oikea ratkaisu - siitä kun tuntuu olevan vääntöä suuntaan jos toiseenkin :) Toivottavasti pääset katsoo vielä joku päivä lätkää, en tiedä missäpäin asut mutta Jokereiden koti-otteluihin saa nyt ainakin melko huokeaan hintaan lippuja ;) Pietari on kyllä ihan mieletön, siellä kävis mielusti useammin mutta mä en henk.koht ainakaan nauti turhan paljon niistä viisumiprosesseista!

      Poista
    2. Asun siis pienellä paikkakunnalla (oikeastaan maalla :p), aika lähellä Helsinkiä :) Täältä on aika helppo matkustaa esim. Pietariin :)
      Mä olisin varmaan mennyt syyslomalla Pietariin ilman noita kalliita ja aikaa vieviä viisumeita... Matkustin viime keväänä äidin kanssa bussilla Lappeenrannasta Pietariin ja takaisin. Menomatka meni ihan ok, mutta takas tullessa jouduttiin odottamaan rajalla sellainen noin 2 tuntia, ei mikään maailman mukavin kokemus...

      Poista
  2. Ihana teksti kun tästä oikeen loistaa innostus ja palo aihetta kohtaan :) Tuli meidän Kanadan aikojen lätkämatsimatkat mieleen. En taida olla koskaan ollu kattomassa lätkää Suomessa, mutta ens kuussa siihen tulee muutos - meinaan viedä Nicon jäähallille, se ei vaan ite vielä tiedä siitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no hyvä et loistaa, en ehkä itse tajunnut sitä :D Olisin voinut kyllä kirjottaa romaania aiheesta "media, Jokerit ja KHL"! Jokereiden matsiin saa edullisesti lippuja, suosittelen luonnollisesti menemään Hartwallille lätkää katsomaan eikä siihen teidän viereen ;)

      Poista
  3. Tuttu kahvila :) Ja muutenkin ihana kaupunki, niin paljon kaikkea kaunista nähtävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pietari on kyllä ihan mielettömän kiva! Seuraavaksi haluaisin mennä sinne kesällä!

      Poista
  4. Varmasti mielenkiintoinen reissu! Täällä alkoi NHL kausi ja jälleen tänä vuonna vannon meneväni katsomaan peliä. Edellisinä vuosina se ei jotenkin vain ole järjestynyt, mutta jos nyt tänä vuonna yrittäisi uudella tarmolla kun kerran omassa kaupungissa pelataan!

    Syksyinen Pietari näyttää kivalta! Mä olen käynyt siellä vain joulukuussa, joten se ei ollut ihan parhaimmillaan siihen aikaan..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää ehdottomasti mennä katsoo lätkää, varsinkin kun pääset katsomaan ihan maailmantason huippuja!

      Haha, joo uskon että Pietari ei ole ehkä parhaimmillaan tuona aikana, nytkin siellä oli jo aika kylmä!

      Poista

Kiva kun kommentoit!