maanantai 20. lokakuuta 2014

Väsynyt tyyppi

Argh, tää pimeys kyllä jotenkin vaatii veronsa. Olen ollut ihan super väsynyt nyt viimeiset pari viikkoa vaikka olen pitänyt huolta siitä että saan tarpeeksi unta. Olen yleensä viimeistään 22.30 arki-iltoina nukkumassa kun herätyskello soittaa 6.45 aamulla. Kyllä tolla pitäisi pärjätä mutta ei, aamuisin tuntuu siltä että pitäisi tunkea tulitikut pitämään luomia auki. Olen nyt jo hetken miettinyt että pitäisikö hankkia sellainen kirkasvalolamppu makkariin, että auttaisikohan se? Mutta en tiedä onko se sitten vaan taas näitä huuhaa juttuja. Olisko kellään kokemuksia?

Vietetiin viikonloppua Cambridgessä poikaystävän kanssa kuten varmaan Instagram-seuraajat huomasi. Meillä oli 6.vuosipäivä joten sen kunniaksi lähdettiin vähän kotiseutumatkailee. Me harvoin riidellään oikeastaan yhtään mistään ja juuri todettiin viikonlopun aikana että varmaan suurimmat erimielisyyden aiheuttajat tässä taloudessa on New York ja sienet. Jeps, todella suuri juttuja. Poikaystävän mielestä New York ei ole mitenkään ihmeellinen kohde ja ei tajua miksi sinne pitäisi mennä uudestaan. Minä taas rakastan sitä kaupunkia ja mielelläni vierailisin siellä vähintään kerran vuodessa. Se toinen riidan aiheuttaja?

Niin, ne sienet. Ja tarkemmin sanottuna Briteissä myytävät herkkusienet. Perjantai-iltana kokkailtiin yhdessä keittiössä ja padalla oli tulossa chorizo-punajuuri-vuohenjuusto pyttipannu. Kuten aineista voikin päätellä, sinne ei kuulu sieniä. Poikaystävän mielestä sieniä voisi tunkea joka paikkaan (vaikka salaattiin) ja mä tykkään sienistä vaan tietyissä ruuissa (kuten sienikeitossa, sienipiirakassa ja sienikastikkeessa, you get the point...). Inhoan jos sieniä isketään sellaisiin ruokiin jossa niistä tulee sellaisia limaisia ja lötköjä. Poikaystävä siinä sitten pilkkoo sieniä aikeina laittaa ne sinne pyttipannuun. Minä saan hirveän hepulin ja huudan kuinka "minä EN HALUA niitä sieniä sinne". Ja poikaystävä jatkaa pilkkomista ja heittää ne pataan ja toteaa että olen ÄRSYTTÄVÄ tän mun sieniongelman kanssa. Koska olen loistava argumentoimaan, totesin poikaystävälle että jos tähän ruokaan kuuluisi sienet niin varmasti sen nimikin olisi chorizo-punajuuri-vuohenjuusto-HERKKUSIENI pyttipannu. Erimielisyys johti siihen että minä tempaisin sienet takaisin jääkaappiin ja sanoin että minä en muuten sitten VARMASTIKAAN syö niitä sieniä jotka jo sinne tungit. Loppuenlopuksi me ruvetaan kuitenkin molemmat nauramaan ihan hysteerisesti koska kuka oikeasti kehittää tälläisen ongelman SIENISTÄ? Haha, noh, luonnollisesti noukin ne sienet jotka mun lautaselle eksyi pois, ja luovutin ne poikaystävälle ;) Tälläistä meille....

Viimeiset pari viikkoa on jotenkin ollut todella kiireisiä ja itseasiassa jokaiselle viikonlopulle sitten syyskuun alun on ollut jotain ohjelmaa. Vaikka se ohjelma onkin kaikki ollut ihan kivaa niin odotan kyllä innolla tulevaa viikonloppua jolloin tarkoitus on olla tekemättä oikeastaan mitään tai korkeintaan käydä yksillä ruoka festivaaleilla tuossa lähiympäristössä. Ihan kiva päästä vaan nollaamaan, koska sitten pari seuraavaa viikkoa tulee olemaan taas aika hektisiä.

Kävin muuten perjantain pikaisesti Marks & Spencerillä ja siellä oli jo jouluhifistely täysillä menossa. Jouluosasto oli jo avattu ja kortteja pursui ovista ja ikkunoista sisään. Rakastan kyllä joulua mutta mun mielestä sitä voi alkaa fiilistelemään vasta marraskuussa, muuten sitä on jo ihan kyllästynyt kun se joulu vihdoin saapuu. Mun pitäisi ostaa lippu jo kotiinkin jouluksi, lomat kun olen jo anonut aikoja sitten mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ostettua sitä lentoa. Sinänsä ei kamalan yllättävää, kun  yleensä operoin mentaliteetillä "kaksi viikkoa matkaan, pitäisikö vihdoin ostaa jo ne lentoliput?".

Toisaalta, joskus maanantai-aamut voi olla ihan mukavia, varsinkin jos odottaa näin kaunis auringonnousu kun astuu ovesta ulos! Seuraavaksi pitäisikin naputella postausta viikonlopusta Cambridgessä....

P.S. Muistakaahan käydä osallistumassa blogin pieneen synttäriarvontaan, siinä on varmaan ihan hyvät voittomahdollisuudet ;)





16 kommenttia:

  1. Muista syödä reippaasti D-vitamiinia. :) Jostain juuri luin tai kuulin jonkun lääkärin haastattelun, ettei noista kirjasvalolampuista olisi mitään hyötyä. Eikö kuulostanutkin luotettavalta lähteeltä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, toi kyllä kuulostaa luetettavalta lähteeltä :D Mä toivoisin et kirkasvalolamppu tois sen saman efektin kun Suomen kesä jolloin herää luonnollisesti ja levänneenä jo seiskalta! D-vitamiinit olis kyllä varmaan hyvä idea....

      Poista
  2. Oh, ne lentoliput. Olen meinannut ostaa liput Italiaan jo pitkään. Tarkoitus olisi lähteä sinne vajaan kuukauden kuluttua, mutta en vaan saa sitä tehtyä. Ehkä sitten, kun matka on ensi viikolla!
    Olette ihania, jos oikeasti riitelette vain sienistä ja NYC:istä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sulla on sama syndrooma kun mulla...mun mielestä lentolippujen osto on kyllä rasittavin juttu ikinä! Mut ihanaa että pääset taas Italiaan!

      Haha, noh, ehkä meillä on joskus vakavampiakin riidan juttuja, mutta sienet eksyy meidän keskusteluihin aika usein ;) Ja kotitöistä ei tartte riidellä kun ollaan molemmat yhtä laiskoja siivoamaan....

      Poista
  3. Mä olen kuullut, että kirkasvalolampuista olisi nimenomaan hyötyä, mutta pitää olla oikeanlaisia kirkasvalolamppuja ja käyttää oikean verran tms.

    Tollaiset riidat kuulostaa jotenkin tosi tutulta. Välillä tulee vedettyä herne nenään aivan ihmeellisistä asioista, kun enemmän kuin itse asia alkaa ärsyttämään tyyliin se tapa, millä toinen jotain sanoo. Tässä sieniasiassa olen kuitenkin sun poikaystäväsi kanssa samaa mieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm...ehkä mun pitäisi tehdä lisää tutkimusta tästä aiheesta ennenkun menen ostamaan yhtään mitään :D

      Ja joo, ihan totta kyllä että välillä se on ne pienet ja ihan mitättömät jutut jotka alkaa ärsyttää ja sit sen jälkeen mulla on ainakin ihan tyhmä olo että niin mitätön juttu alkoi ärsyttää :D Mutta en kyllä tajua teitä jotka haluatte niitä sieniä joka paikkaan ;)

      Poista
  4. Mä en kanssa tykkää jos sieniä (tai sipulia) tungetaan joka paikkaan. Kuka laittaa esim. salattiin sieniä tai sipulia? Tykkään sienistä (just noi herkkusienet varsinkin on suuri rakkaus <3), mutta ei niitä voi joka paikkaan tunkea ;)

    Välillä tulee kyllä riideltyä aika "turhista" asioista. Esim. kiisteltiin kerran mun äidin kanssa siitä, onko Agatha Christie syntynyt 1890 - luvulla vai 1910 - luvulla. Tiesin olevani oikeassa ja pystyin tämän osoittamaan tietosanakirjan avulla. Aika turha kiistelynaihe kyllä :D

    Mä oon vielä jotenkin jaksanut, koska ruskan värit piristää kummasti :) Ootan kauhulla marraskuuta, jolloon tuntuu, että mikään ei oikeen suju ja väsyttää ihan kamalasti. Onneksi pääsen heti joulukuun alussa Italiaan, niin on ainakin joku kiva juttu odottomassa, että jaksaa sen marraskuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä kuulla että ainakin joku on mun kanssa samaa mieltä :D

      Haha, toi oli kyllä kanssa yhtä hyvä riidan aihe sun äidin kanssa kun tää mun sienikiista, sun riidan aihe oli onneksi helppo tarkistaa!

      Vitsit, ihanaa että pääset Italiaan! Kävinkin itseasiassa juuri sun blogissa kurkkimassa matkasuunnitelmaa ja näyttää että teillä on tulossa super kiva reissu! Ja siihen ei ole edes kovin pitkä aika enää!

      Poista
  5. Haha mä reagoisin varmasti ihan samalla tavalla, koska mä en tykkää sienistä yhtään. Onneksi mun poikaystävä opettelee vasta kokkaamaan, joten me mennään aina mun valitsemien reseptien mukaan :D

    Mä olen joskus miettinyt, että auttaisikohan sellainen sunrise-herätyskello. Tykkään muutenkin sellasista rauhallisista herätysäänistä, linnunlaulua metsässä jne, joten se "auringonnousu" voisi olla kiva myös.

    Ja siitä joulusta - eilen illalla kun lähdin uimaan huomasin, että John Lewis (joiden joulukuusivalikoimaa todistin Instagramissa jo syyskuussa) on nyt sitten laittanut jouluvalotkin ulkoseinään. Onhan ne nättejä, mutta COME ON GUYS! Kohta tulee varmaan se niiden tämänvuotinen joulumainos...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä kieltämättä aika hyvä tilanne et saat mennä sun reseptien mukaan, meillä kun just poikaystävä yleisimmin kokkaa jolloin mennään asenteella "minä kokkaan, mun ruuat, syö tai itke :D". Varsinkin kun on sienistä kyse...;) Hmm... sunrise herästyskello kuulostaa mielenkiintoiselta, se voisi kyllä oikeasti olla vähän lempeämpi herätys kun se iphonen herätysoletusääni!

      Jouluvalot nyt jo!?! Kääk....Mun mielestä marraskuun alussa voi aikaisintaan rupee fiilistelee joulua, lokakuu on ihan liian aikaisin!

      Poista
  6. Voi elämä tuon pimeyden kanssa. Tuntuu, että on sellainen kävelevä zombi! Pimeys on jotenkin tullut suoraan niskan päälle viikon aikana ja töiden jälkeen on rättipoikkipinossa. D-vitamiiniostoksille on varmaan lähdettävä.

    Nams, itse tykkään sienistä ruuassa kuin ruuassa. Samoin NYC on ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri tuollaiset fiilikset on ollut täälläkin - super ärsyttävää! NYC on nyt aina ihana mutta pääni pidän sienien suhteen :D

      Poista
  7. Mulla on ihan sama ton pimeyden kanssa ja huomaan että väsähdän myös iltaisin aikaisemmin, koska pimeä myös tulee aikaisemmin (joo, mieletön Einstein huomio :D ). Jos päädyt ostamaan jonkun sellaisen lamppusen niin kirjoittele sitten täälläkin kokemuksia!

    Tollaset riidan aiheet on kyl loistavia. Ja mä olen sun kanssa ihan samaa mieltä: sienet on ihan jees, mutta ei niitä piru vie joka ruokaan saa tunkea!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi on kyllä kanssa ihan totta koska talvisin olen jo kymmeneltä illalla ihan poikki kun taas kesäisin voi ihan kevyesti valvoa myöhempään ilman että on ihan kuollut seuraavana aamuna!

      Jee, yksi lisä-ääni mulle, hyvä että en ole ainoa jonka mielestä sieniä ei voi tunkea joka paikkaan :D

      Poista
  8. Mulla on herätysvalo, ja se on ihana! Toisaalta joskus ärsyttää, kun sehän alkaa sarastaa jotain 15min ennen herätystä, niin jos herää siihen vaikka ois vielä 15min aikaa koisia :P Hehe! Mutta huomattavasti mukava herätä valoon, kuin kellon pirinään!

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... Toi kyllä kuulostaa kieltämättä aika ihanalta ja lempeältä herätykseltä! Ehkä sitä pitäisi todella harkita!

      Poista

Kiva kun kommentoit!