tiistai 4. marraskuuta 2014

Asuntohaaveita

Minulla on meneillään kamala asuntokuumeilu. Sellaisen ihan oman asunnon kuumeilu nimittäin.

Viihdytään kyllä tässä meidän nykyisessa vuokrakämpässä ihan hyvin mutta kyllähän mua raastaa kun en voi löydä nauloja sinne sun tänne koska ne pitää sitten myöhemmin paikkailla kun tästä muuttaa pois. Haluaisin hirveästi olohuoneeseen taulukollaasin meidän matkakuvista mutta en todellakaan viitsi parin kuukauden vuoksi hakkaamaan nauloja seinään. Tästä kun olisi tarkoitus muuttaa pois vuodenvaihteen jälkeen (katotaan vaan onnistutaanko tässä). Sitäpaitsi täällä ollaan niin nuivia muutenkin mitä vuokra-asunnoille voi tehdä. Koska tiedän että tullaan muuttamaan tästä pois kohta, en viitsi tämän kodin sisustustakaan enää suuremmin miettiä. Se on mitä on ja kohta toivottavasti kerätään kimpsut kasaan. Pääsyyhään muuttoon on se ikuinen, nimittäin liian pitkä työmatka.Saa nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu ja minne meidän tie vie mutta oikeissa haaveissa tällä hetkellä on ihan oma asunto jota kukaan ei tule syynäämään ja jonne voin iskeä juuri niin monta tuhatta naulaa kun haluan (okei, poikaystävä saattaa rajoittaa tätä toimintaa jonkun verran). Pää on täynnä vaikka mitä ideoita ja Pinterestistä on taas tullut paras ystäväni. Poikaystäväni on saanut kuunnella ideoitani (haluaisin ehdottomasti esim. tekotiiliseinän keittiöön) ja väittely ollaan saatu aikaiseksi kokolattimatoista. Ei olla päästy vielä sopuun asiasta, mä olen luonnollisesti sitä mieltä että jos jotain pennosiani investoisin asuntoon täällä niin kokolattiamatot lähtisi saman tien huut helkkariin kun poikaystävän mielestä ne pitää varpaat kivan lämpiminä. Mä olen yrittänyt vaihtokauppana maanitella et voidaan pitää vaikka kaksi hanaa kylppärissä jos sikseen tulee, kunhan kokolattimattoja ei ole. Hyvä tietysti käydä tämä keskustelu jo nyt vaikka uudesta asunnosta ei ole tietoakaan. Olen myös tarjoutunut ostamaan hänelle viidet eri villasukat jotka pitää varpaat lämpiminä kun rumat kokolattiamatot on korvattu kauniilla laminaatilla.Uudessa asunnossa pitäisi olla myös pieni piha (ensimmäinen askel sitä koiran hankintaa kohtaa). Olen jo luovuttanut sen suhteen, että jos jossain vaiheessa pystyttäisi ostamaan asunto täältä ettei tarvitsisi tehdä mitään remppaa. Olen huvikseni selaillut asuntoilmoituksia ja vielä en ole yhtäkään sellaista taloa löytänyt jonne suostuisin muuttamaan suoraan ilman mitään remonttia. Sen lisäksi briteillä tuntuu olevan joku ihme fiksaatio räikeän kuviollisiin tapetteihin ja ne ei taas toimi mulle ollenkaan. Asunnosta lähtisi siis luultavasti matot veks ja samoin kaikki pinnat menisi uusiksi.

Unelmointi on kuitenkin kivaa ja sen takia olenkin innoissani pinnannut Pinterestissä kaikkea kivaa uuteen kotiin. Huonekohtaisesti luonnollisesti ;) Olen maailman kärsimättömin luonteeltani joten mieluiten haluaisin että tälläiset jutut tapahtuisi aikataululla "heti ja nyt" mutta ei kyllä tässä minnekään liikuta ennen vuodenvaihdetta. Sitä ennen on kuitenkin kiva jo katsella vähän asuntoilmoituksia ja miettiä että miten sisustan sitten sitä meidän uutta kotia!16 kommenttia:

 1. Oot kyllä ihan oikeassa tuosta tapettiasiasta... Mitä enemmän väriä ja kuvia, sen parempi. T. Meidän makuuhuoneessa on kukkatapetit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mun mielessä sisustuksessa voi ja pitääkin olla väriä mutta mielummin tuon sen kotiin jollain muulla tavalla kun super kirjavilla tapeteilla kaikissa sateenkaaren väreissä.

   Poista
 2. Tuttu tunne, mä olen tutkinut etenkin lähialueen samantyyppisiä asuntoja kuin tämä meidän nykyinen, koska tämä on kivaa aluetta ja täällä on paljon uudehkoja asuntoja (lue: eristyksellä ja tuplaikkunoilla). Meidän talossa oli vähän aikaan sitten myynnissä kaksi kämppää, joista toiseen olisi voinut muuttaa suoraan, ja toinen oli kooltaan ihan täydellinen, mutta ihan HIRVEÄKSI laitettu - vaaleansinistä kokolattiamattoa, oranssia ja liilaa seinää jne... Eli uusiksi olisi mennyt ihan kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon siis jo luovuttanut että löytyisi ihan täydellinen asunto jonne voisi vaan suoraan muuttaa sisään, varsinkin kun meillä tuntuu olevan brittistandardeilla aika kovat vaatimukset varsinkin mitä tulee talon energialuokitukseen...

   Poista
 3. Niinhän siellä oli meidän Aberdeenin kämpässä oranssia, sinistä, liilaa ja mitä vielä eri väriä käytetty seinissä :D Kyllä niiltä mielikuvitusta löytyy. Mutta eih, en kestä kokolattiamattoa tai erillisiä hanoja. Vähän kyllä ihmettelen, että oot jälkimmäisessä antanu periksi. ;) Ihan kiva todeta, ettei ihan tuu heti ikävä asumaan sinne. Mutta toivotaan, että te löytäisitte jonkun tosi söpön ja mukavan kämpän (pakkohan sieltä on joku täysjärkinen, siistin kämpän myyjä löytyä!) läheltä töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, olinkin jo unohtanut sen teidän sateenkaarikämpän!

   Joo, siis täytyy myöntää että mä olen melkeinpä jo tottunut tähän kylmä/kuuma hana systeemiin, mut tietty jos hanat on helppo vaihtaa (en tiedä onko) niin sit nekin menee vaihtoon. Mut kokolattiamatot on mulle ehdoton nou nou, niiden on ihan pakko lähteä maksoi mitä maksoi :)

   Poista
 4. Ymmärrän niin sun inhon kokolattiamattoja kohtaan - hyh! :D Onnea asunnon etsintään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä en siis edes halua ajatella mitä kaikkia bakteereja niissä pesee, yök. Ja kiitos, toivottavasti joku kiva paikka löytyy!

   Poista
 5. Ah, asuntohaaveilu on ihan parasta! Minäkin ehdin hetken jo suunnitella kun näytti että joudutaan vaihtamaan asuntoa, mutta huh ei joudutukkaan! Olin lopulta niin tyytyväinen,kun en ollut löytänyt mitään edes semisti kivaa oikeassa hintahaarukassa olevaa vaihtoehtoa. Nyt on tosin kauhea sisustusbuumi päällä, etenkin kun on joulu tulossa..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on meneillään kanssa kamala sisustusbuumi juuri tuon joulun takia! Asuntojen selailu on muutenkin mun mielestä ihan hauskaa puuhaa, muuttaminen itse sitten on asia erikseen :D

   Poista
 6. Yök, kokolattiamatto. Mun mielestä muovimattokin on hirvitys, mutta siitä voisin vielä joustaa, jos on siisti ja ei näytä muovimatolta, mutta että kokolattiamatto.....

  Mä myös haaveilen jo asunnosta. Mihinkään ei olla muuttamassa vielä vuoteen, mutta pakko silti jo selata Etuovi.comia jatkuvasti, vaikka josko sieltä jotain kivaa sitten löytyis, niin sehän vaan harmittaa entistä enemmän, kun ei sitä nyt vielä tartte! Mutta ihan vaan inspiraatiosyistä (ja hintaseurannan merkeissä...) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokolattiamatot on kyllä ällöin keksintö ikinä, mä en tajua todellakaan sitä viehätystä niissä. Ja asuntojen selailu on kyllä kivaa puuhaa vaikkei heti olisikaan minnekkään muuttamassa tai tekemässä tarjousta, se on kiva saada vähän käsitystä hinnoista ja eri alueista...

   Poista
 7. Ihania asuntohaaveita!! :) Itsekin tekisi mieli muuttaa, mutta kysymys siitä että minne (omaan vai vuokralle), tuntuu olevan se iso kysymys tällä hetkellä. Kokolattiamatot on kyllä jotain aivan järkyttävää, luojan kiitos tässä maassa niitä suht harvoin näkee, kun enemmin taidetaan suosia ihan vain kylmiä kaakelilattioita. Itse tosin mieluummin nautin laminaateista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laminaatit on kyllä paras vaihtoehto noista :) Joo, tämähän se on aina se hankaluus että minne sitä haluaisi muuttaa ja ostaako vai mennäkö vuokralle ja jos ostaa niin haluaako sitä todella sitoutua ikäisyyksiin saakka asuntolainaaan? Mutta joo, onneksi haaveilu ei maksa mitään :)

   Poista
 8. Mua niin ärsyttää toi, että syynätään reikiä seinässä. Luxemburgissa oli ihan sama, tai varmaan ne reiät olisi paikattu "talon puolesta" jos siinä kämpässä olisi asunut vähintään kolme vuotta tai joku muu absurdin pitkä aika. Musta nää asiat kuuluu luonnolliseen kulumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on kieltämättä ärsyttävää. Onneksi meidän nykyisessä asunnossa saa sentään luvan kanssa pistää reikiä seinään kun jossain edellisissä paikoissa edes se ei ollut sallittua!

   Poista

Kiva kun kommentoit!