keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ihanaa olla kotona

Olipa ihanaa, eilen illalla pääsin kotiin viikon kestävän työreissun jälkeen. Työreissu oli kyllä kiva ja antoisa, mutta onhan se aina kiva palata kotiin. 

Työreissu vie minut Bakun lisäksi Berliiniin joka kyllä jätti tälläkin kertaa kylmäksi. Okei, "tälläkin kertaa" oli ehkä vähän liioiteltu ilmaus sillä viime marraskuussa nautin Berliinistä todella paljon kun päästiin kiertelemään joulumarkkinoita. Silloin käytiin kaksilla eri joulumarkkinoilla ja meillä oli tosi kiva reissu. Kirjoitin itseasiassa siitä oman postauksen kuinka tuo Berliinin reissu muutti käsitykseni kaupungista, ensimmäisellä kerralla kun en oikein ihastunut Berliiniin.Aina kun luen eri blogeista juttua Berliinistä niin kaikki hehkuttavat kaupunkia ja kuinka se on niin mahtava etc. Ehdin tälläkin kertaa vähän kierrellä kaupunkia, mutta mietin taas mielessäni ettei tämä kaupunki jotenkin minuun iske. Jotain siitä vaan puuttuu. Mutta onneksi kaikkien ei tarvitse tykätä samoista jutuista! Vierailu kyllä sattui sinänsä mielenkiintoiseen aikaan, sillä samana viikonloppuna tietysti juhlittiin Berliinin muurin sortumisen/kaatumisen 25.vuotispäivää. Itse tosin skippasin juhlinnat, keskusta nimittäin näytti telkkarin perusteella aika tupaten täynnä olevalta.

Jouduin taas myös toteamaan kuinka ankea kenttä Tegel on, olin siellä ihan liian aikaisin ja se jos mikä on kenttä jossa todellakaan ei kannata olla liian aikaisin kun siellä ei ole mitään tekemistä (saatika wifi-yhteyttä).

Kuitenkin, kivaa olla kotona ja alkaa jo pikkuhiljaa suunnittelemaan ja fiilistelemään joulua. En tajua minne tämä aika menee, kohta tulee hepuli kun ollaan jo marraskuun puolessavälissä. Tässä on onneksi vielä vaikka mitä kivaa tapahtumassa ennekuin suuntaan jouluksi kotiin, mutta samalla myös paljon tehtävää. Kääk. Yksi reissu Skotlantiin on vielä edessä ennen joulua, ja sen lisäksi haluaisin ehdottomasti käydä Lontoossa fiilistelemässä joulutunnelmaa myös. Saa vaan nähdä mille viikonlopulle saan vierailun mahtumaan.
 Mukavaa viikon jatkoa kaikille!


12 kommenttia:

 1. Tuntuu, että Berliini on kuin maksalaatikko; siitä joko tykkää todella paljon, kuten minä (Berliinistä sekä maksalaatikosta) tai sitten siitä ei vaan pidä lainkaan. Itse tykkäsin etenkin sen hipsteritunnelman ja kaupungin monipuolisuuden vuoksi (fillareilla kulkiessa tuntui, että oli saman päivän aikana monessa kaupungissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tää oli ihan loistava vertaus! Ehkä tää nyt selittää myös mun anti-Berliini asenteen koska mä inhoan maksalaatikkoa :D

   Luulen myös etten ole tarpeeksi cool ja hipsteri että sopisin Berliiniin :)

   Poista
 2. Mäkään en niin syty Berliinille! Se on kyllä ihan kiva, mutta ei mikään mieletön tai superupee. Makuja on tosiaan monia! Ja mäkin oon aatellu että on toisaalta ihan kivakin ettei ihan joka paikka herätä suurta rakkautta tai semmosta ikuista kaipuuta just sinne... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten totta että on ihan kiva välillä vierailla kaupungeissa joista ei tule heti sellaista tunnetta, että "tänne täytyy päästä takaisin mahdollisimman nopeasti". Niitä paikkoja kun tässä maailmassa on ihan tarpeeksi ja aikaa ja rahaa vain rajoitetusti :)

   Poista
 3. Tavallaan kiva kuulla, etta on ihmisia, jotka ei ole tykanneet Berliinista. En ole siella koskaan kaynyt, koska en vain ole tuntenut suurta houkutusta. Ja jotta oikeasti tietaisin, niin totta kai siihen pitaisi tutustua itse, mutta kun on niiiiin monta muuta paikkaa, jotka haluan nahda ensiksi :) Ehka se sattuu kauttakulkumatkalle joku kerta ja paasen nakemaan, onko se minun maksalaatikkoni vai ei! :D Hyvin ilmaistu Jennilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Joo, Berliini ei kyllä iske, tuskin sinne ainakaan vähään aikaan menen omakustanteiselle matkalle...Ja olet kyllä niin oikeassa, tässä maailmassa on niin paljon upeita paikkoja jotka pitää nähdä ensin ;)

   Poista
 4. Makaan en hirveasti lampea Berliinille. Se on janna, miten jotkut kaupungit hurmaavat jo siina vaiheessa kun paasee laskeutumaan kentalle, ja toiset ei sytyta vaikka kuinka yrittaisi antaa kaupungille viela toisen mahdollisuuden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta kyllä. Mä huomaan että jollekin kaupungeille lämpeän tosi hitaasti, esim. Lontoosta en tykännyt ollenkaan ennenkuin muutin sinne opiskelemaan. Pääseehän tietty kaupunkiin tutustuu ihan eri tavalla kun siellä asuu et sinänsä se on pikkasen eri juttu...Mutta joo, muistan että NYC taas hurmasi ensi silmäyksellä!

   Poista
 5. No riittäähän meitä. En ole vielä minäkään "löytänyt" Berliiniä, vaikka oon pariinkiin kertaan siellä käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ei meille enää Berliiniä, seuraavaksi taas jonnekin muualle :)

   Poista
 6. Siis olit Berliinissä 25v-juhlallisuuksien yhteydessä etkä käynyt katsomassa??? Whaaat???!!! Mä niin katselin kuvia niistä kateellisina, että voi vitsit, tuolla olisin halunnut olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tällä kertaa näin, mielelläni olisin varmaan mennyt katsomaan jos ns. Työjutut olisi loppunut yhtään aikaisemmin mutta siinä vaiheessa iltaa ei enää kyennyt ja ahdisti ajatus väkijoukoista :(

   Poista

Kiva kun kommentoit!