maanantai 16. helmikuuta 2015

Lyme Parkin upeat saksanhirvet

Ajeltiin sunnuntaina National Trustin hallinnoimaan Lyme Park House & Garden Estatesiin. Kerron itse paikasta hieman lisää toisessa postauksessa mutta ensin on pakko intoilla täältä puistosta löytyvistä saksanhirvistä (eng. red deer). Ne ovat nimittäin ihan mielettömän upeita ja majesteettisia eläimiä. Olin bongannut tämän paikan itseasiassa National Trustin instagram-tililtä ja siitä lähtien olen sanonut miehelle että tuonne on päästävä - puisto on nimittäin tunnettu näistä upeista saksanhirvistä ja minulla on pieni obsessio kaikenlaisiin peuroihin. Kotoakin löytyy jos jonkinlaista peuroihin liittyvää sisustustavaraa ja taulua, ne ovat niin ihania! Lyme Parkissa on aina asunut peuroja ja National Trust haluaakin pitää tätä perinnettä yllä suojelemalla peurojen oloa alueella. Niillä on myös tärkeä tehtävä ylläpitää ympäristön ekosysteemiä. Ymmärtääkseni nämä saksanhirvet vaeltavat aika vapaasti tiluksille, ja sitä tilaahan riittää, koko alue on nimittäin 550 hehtaarin kokoinen. Alueelta löytyy myös pienempiä kuusipeuroja (eng fallow deer) joilla on tiluksilla oma alue jossa ne pysyvät ilmeisesti koko vuoden läpi. Tämäkin alue on todella iso vaikka se onkin aidattu, mutta me ei ainakaan nähty aidan reunalta toiselle, mikä on tietysti hyvä juttu. Saksanhirvet taas tuntui vaeltavan ihan vapaasti tontilla, mutta yleisesti ne on keskittynyt yhdelle tietylle alueella josta mekin ne bongattiin. Nämä eivät ole missään tapauksessa kesyjä eläimiä mutta jonkin verran ne ovat varmasti tottuneet alueella käveleviin ihmisiin sillä me tavattiin tämä lauma melko lähellä kävelypolkua jossa ne rauhassa jatkoivat ruohon mussuttelua kun me napsittiin kuvia. 

Siis katsokaa nyt näitä kuvia! Jokin näistä on vaan pakko teetättää isoksi kuvaksi meidän seinille, näistä tuli niin hienoja. Kiitoksia taas vaan siis miehellä joka nappaili niin hienoja kuvia!  Me seisottiin pitkä tovi kävelypolulla katselemassa tämän lauman menoa. Laumanjohtaja käveli yhdessä vaiheessa ihan 5 metrin päähän minusta, mutta täytyy kyllä sanoa ettei se näyttänyt olevan liikkeellä ihan ystävällisyysmielisessä sävyssä joten minä peruutin sitten kiltisti vähän taaksepäin!

Olkaapa hyvä, tässä siis pieni yliannostus kuvia saksanhirvistä!Eikö olekin upeita? Kyllä kaikenlaisten eläimien näkeminen luonnossa on aina vain yhtä hienoa!

16 kommenttia:

 1. Voi kylläpä onkin hienoja! Olisi joskus mukava vierailla tuolla. :) Kiva kun esittelit paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelisin ehdottomasti tätä paikkaa vierailukohteeksi jos tännepäin Englantia eksyy - tilukset ovat ylipäätänsä todella upeat ja tuolla on ihana vaan kävellä ympäriinsä ja törmätä noihin saksanhirviin :)

   Poista
 2. Hienoilta näyttää. Täytyy vielä kattoa tarkemmin koneelta, kun puhelimen ruutu on vähän pieni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä kuvat täytyy melkeinpä katsoa koneelta että ne pääsee kunnolla oikeuksiinsa! Mun mielestä näistä tuli niin makeita kuvia :)

   Poista
 3. Tiesitkö muuten, että Lontoon Greenwich Parkissa on myös ihan samoja red ja fallow deer? Eivät kyllä pääse niin oikeuksiinsa pienellä aidatulla alueella kuin noissa sun kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, itseasiassa olen joskus kuullut näistä Greenwich Parkissa asuvista peuroista mutta en ole koskaan nähnyt niitä! Me oltiin kyllä onnekkaita kun nähtiin niitä noin läheltä vaikka niillä on tilaa vaeltaa vaikka kuinka paljon ympäri tiluksia!

   Poista
 4. Peurat on kyllä ihania <3
  Mäkin olen myös aina halunnut käydä Lyme Parkissa, ehkä vielä joskus ;)
  Eikös Lyme Parkissa ole kuvattu Ylpeys ja Ennakkoluulo - tv - sarjaa (siis sitä joka tehtiin 90 - luvulla)?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä on juurikin kuvattu tuota sarjaa, mun pitikin siitä mainita seuraavassa postauksessa, siinä tulee itse kartano esittelyyn, tässä oli pääosassa vaan peurat :) Lyme Park on ihana, suosittelen ehdottomasti käymään jos tulee mahdollisuus!

   Poista
 5. Upeita kuvia! Ei näistä ihan heti saa yliannostusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ja kiva kuulla ettei tule ihan heti yliannostusta, voi olla nimittäin että säästin vielä muutaman peurakuvan seuraavaan postaukseen ;)

   Poista
 6. Tähän postaukseen sopiikin kuin nenä päähän #ReilutBlogit-haaste jonka heitän sulle: http://globecalledhome.fi/2015/02/onko-sinun-lomasi-reilu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jenni, olenkin lukenut mielenkiinnolla kaikkia postauksia kamppiksen tiimoilta - loistava haaste!

   Poista
 7. Wau, miten uskomattomia kuvia!! En tiennytkään, että näitä hirvielukoita olisi Englannin puolella, eikös nämä ole samoja mistä Skotlanti on tunnettu? Tai tunnettu ja tunnettu, mutta jotenkin oon aina yhdistänyt nuo Skotlantiin. Upeita olentoja joka tapauksessa ja todellakin valokuvauksellinen paikka. Menee Brittimatkailun listalle, kunhan tulen taas sinne suunnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis nää on juuri niitä samoja saksanhirviä joita löytyy Skotlannin ylämailta. Ja mulla on ihan sama juttu että yhdistän ne enemminkin Skotlaantiin kuin Englantiin :) Tuolla kannattaa kyllä ehdottomasti käydä jos tännepäin suuntaat jossain vaiheessa ;)

   Poista
 8. Aivan mielettömiä kuvia, ei voi kyllä muuta sanoa! :) Ehdottomasti teetätte jonkun noista ihan tauluksi asti! Upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riia! Ja joo, luulenpa että yksi näistä teetetään tauluksi asti uuden kodin seinälle (sitten kun se löydetään)!

   Poista

Kiva kun kommentoit!