sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kuukausikatsaus: Lokakuu



Jotenkin nykyään en aina ehdi/muista/jaksa tehdä niitä perinteisiä arkisia viikkokatsaus postauksia blogiin. Tykkään kuitenkin lukea ja kirjoitella arkisista kuulumisista joten ajattelin kokeilla josko pystyisin tekemään aina kuukauden lopuksi tälläisen arkisemman katsauksen menneeseen kuukauteen. Katsotaan toimiiko!

Lokakuusta jäi parhaiten mieleen....meidän Pariisin reissu ja ihana ratsastuskeikka Cannock Chasella. Pariisissa oli kivaa ja reissu sattui juuri sopivasti kalenteriin ja antoi kauan kaivatun hengähdystauon arjen keskellä. Ratsastus taas nyt on vaan niin kivaa ja mieskin ehkä innostui ihan vähän. Sen seurauksena hän haluaisi lähteä jossain vaiheessa ratsastuslomalle Mongoliaan.

Lokakuun paras saavutus oli...sisustusproggiksen eteneminen. Sain maalattua ja kunnostettua vihdoin meidän vanhan ruokapöydän ja siitä tuli aivan I-H-A-N-A! Olen niin ylpeä itsestäni ja miehestäni että saatiin aikaiseksi kunnostettua se. Hankittiin myös muutamia pikkujuttuja kotiin joten sisustusprojekti eteni taas hieman eteenpäin. Ja itseasiassa saavutus oli myös se, että saatiin vihdoin lokakuun lopussa tilattua meidän häiden "Save the date" kortit.



Lokakuun kivoin arkinen juttu oli...myysiset koti-illat kynttilänvalossa. Sorry, tiedän että on todella kliseistä selittää koti-illoista, käpertyneenä sohvan nurkkaan kynttilän valossa mutta sitä olen tehnyt melkein joka ilta. Siinä vaiheessa kun olen käynyt salilla ja saanut illallista napaan, on ihan kiva mölliä siellä sohvan nurkassa hetken. Sen lisäksi jotenkin pimeät syysillat oikein kaipaavat sitä kynttilänvalojen tuomaa tunnelmaa.

Lokakuun inspiraation tarjosi...Lontoo. Itseasiassa kahteenkin eri otteeseen. Lokakuun alussa kävin kaverin kanssa Lontoossa häämessuilla. Ne oli aika överit kaikinpuolin ja en tiedä kuinka paljon sain sieltä kosketuspintaa omiin häihimme mutta ainakin meillä oli kiva tyttöjenpäivä. Toisen kerran kävin Lontoossa kuuntelemassa vanhalla yliopistollani todella inspiroivaa luentoa naisista, rauhasta ja turvallisuudesta.

Lokakuun luetuin postaus oli....tämä juttu mielikuvista Suomesta ja suomalaisista. Vaikka se olikin Brittien aikaa julkaistu vielä syyskuun puolella! Sinänsä tämä ei ollut ihme (siis että kyseessä oli luetuin postaus), kyseessä oli Instagram Travel Thursday -postaus joka saa aina paljon sivukatseluja ja kommentteja.



Lokakuun paras lukemani postaus oli...ehdottomia suosikkipostauksia on itseasiassa olleet Vaihda Vapaalle blogista löytyvät reissupostaukset heidän Eteläisen Afrikan kierroksesta - siis ihan mielettömiä maisemia ja kuvia! Kamala matkakuume iskee näitä postauksia lukiessa!

Lokakuun paras resepti oli...oma kehittelemäni (ja hieman äidin neuvojen avustuksella) tekemäni kantterellipasta. Voi vitsit se oli hyvää! Kanttarellit raahasin kovalla vaivallani mukanani Pariisista - suojelin niitä melkein henkeni edestä ja kannoin niitä ympäri Pariisia käsilaukussani. Mutta oli se sen arvoista, kanttarellipasta oli nimittäin huisin hyvää. Erittäin hyväksi kakkoseksi (tai ehkä jaetulla ensimmäiselle sijalle) nousi ihan mahtava suppilovahverorisotto jonka tein tällä Helsingin Sanomien reseptillä. Lokakuun menua siis hallitsi erilaiset sieniruuat selvästi!

Mitä odotan marraskuulta? 

Marraskuu näyttäisi olevan aika hektinen kuukausi - töissä riittää hommaa ja projektia ja muutenkin kalenteri näyttää melkoisen täynnä olevalta. Ehkä marraskuulta odotan kuitenkin eniten sitä että saan pikkuhiljaa alkaa fiilistelemään....saako tätä edes sanoa vielä? No sitä joulua tietysti. Sori! Lupaan etten seuraavan kerran mainitse joulua ennenkuin marraskuun puolessavälissä!


10 kommenttia:

  1. Hei kiitos reseptivinkistä! Mä just raahasin Suomesta kuivattuja suppiksia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa - olin ihan yllättynyt kuinka järjettömän hyvä resepti toi oli, suosittelen kyllä ehdottomasti käyttämään suppikset siihen ;)

      Poista
  2. Eiiii, mitä jos mainitsisit joulusta seuraavan kerran vasta JOULUkuun puolella. :D Anteeksi, mä oon näitä ihmisiä, jotka ei ymmärrä miksi siitä pitää höyrytä jo niin aikaisin, eikö se joulukuu riitä?! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, voi ei :D Sorry ;) Mä olen taas just se tyyppi joka alkaa fiilistelemään joulua jo marraskuun puolella mutta lupaan laittaa isot varoitukset niihin postauksiin että voit skipata ne :)

      Poista
  3. Haha, mäkin alan jo pikapuoliin fiilistelemään joulua :D en ole kuitenkaan enää yhtä hurja joulufani kuin lapsena, silloin se jouluvouhutus alkoi jo syyskuussa...
    Vitsi noi sun pannarit näyttää hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo, kävin viime viikolla yhdessä puutarhaliikkeen jouluavajaisissa mutta lähdin sieltä viiden minsan jälkeen kun totesin mielessäni että tämä oli liian aikaista fiilistellä joulua :) Marraskuun puolessavälissä alan yleensä luonnollisesti sitten jo fiilistelemään ja se on ihan ok!

      Noi pannarit on kyllä super hyviä ja helppo tehdä, täältä löytyy reseptiä jos haluat testata:
      http://laurasuniversitylife.blogspot.co.uk/2013/12/breakfast-moments.html

      Poista
  4. Tälläset postaukset on kivoja! :) ja hei, mun puolesta voit alkaa hehkuttamaan joulua vaikka samantien! Itse tässä mietin jo minkälaisia joulukoristeita mahdollisesti ostaisin kotiin, minkälaisen joulukalenterin haluan ja saisinko jo alkaa kuuntelemaan joululauluja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla! Ja loistavaa että joku muukin on jo ihan joulufiiliksissä! Mä olen aloittanut silleen hissukseen, ensin vaan pinnailemalla joulukuvia Pinterestissä...nyt tuli jo Starbucksin joulumautkin myyntiin!

      Poista
  5. Hihii, oot ihana. Ja tää postaus oli ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :) En tiiä onko tämä nyt sitä paljon puhuttua aikuisuutta että esim. vaatteiden sijaan raahaan ulkomailta saakka kanttarelleja :D

      Poista

Kiva kun kommentoit!