maanantai 23. marraskuuta 2015

Perinteiset Chatsworth Housen joulumarkkinatPahoittelut, nyt tulee jo toinen joulujuttu heti edellisen perään ja mennään vasta marraskuussa! Mutta minkäs sille voi kun koko viikonloppu meni enemmän tai vähemmän jouluisissa tunnelmissa. Viikonlopuksi oli luvattu lunta ja minä kovaan ääneen kuulutin ettei täällä mitään lunta tule satamaan kun on niin lämmin. No joo, olin väärässä. Taas. Eihän sitä lunta paljon tullut ja alavammilla mailla sitä ei näkynyt ollenkaan mutta kyllä sitä silti ihan vähän tuli. Ja siitäkös me oltiin innoissamme!Kuitenkin, talvisen kelin kunniaksi päätettiin lähteä jo tänä viikonloppuna Chastworth Housen joulumarkkinoille. Mehän olemme käyneet niillä jo parina vuonna peräkkäin, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Ajelimme kulmille pieniä maaseututeitä pitkin ja vaikka lunta oli ihan vaan vähän maassa niin tiet olivat aika liukkaat. Eihän siinä mitään, olen tietysti tottunut lumella ja liukkailla keleillä ajelemaan, mutta harvemmin ihan vaan kesärenkaille. Täällä kun ei ole oikein talvirenkaille tarvetta. Vähän hermostutti kun nähtiin pari autoa jotka oli ajanut ojanpenkkaan mutta hyvin me onneksi päästiin loppuenlopuksi perille.

Chatsworth Housen joulumarkkinat ovat aina yhtä ihana tapahtuma. Ihmisiä on yleensä aika paljonkin liikkeellä mutta ikinä ei tule sellaista "tungos" tunnetta koska kaikki ovat hyvällä ja rauhallisella mielellä liikkeellä. Koirat ovat suosittuja joulumarkkinakavereita ja aina ihastelenkin näitä karvakamuja takeissaan. Tällä kertaa kun oli nimittäin lämpömittari melkein pakkasen puolella joten karvakamutkin olivat saaneet nutun päälleen. Minua myös aina huvittaa koska näille joulumarkkinoille on luotu ihan sanaton pukukoodi: jaloissa pitää olla kunnon kumpparit tai bootsit, päässä karvahattu ja hartioilla jonkinlainen tweedtakki. Siihen vielä labbis hihnan päähän ja täydellinen country look on luotu!


Tällä kertaa en harmillisesti löytänyt yhtä paljon joululahjoja kuin viime vuonna mutta oli silti ihana mennä nauttimaan kivasta joulutunnelmasta ja juoda hieman glögiä. Oltiin myös liikkeellä vähän myöhempään aikaan päivästä mikä oli kiva, koska päästiin katsomaan jouluvaloja illan hämärtyessä. Itse olin ainakin ihan fiiliksissä koko loppupäivän!


4 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulostaa tosi kivalta, vaikka olen kyllä tosi yllättynyt, että siellä on jo lunta! On kyllä niin peribrittiläisen näköistä tuo tweed-takki westiellä ja taluttajalla pitkä takki ja kumpparit. :D Tekisi itsekin mieli jonnekin joulumarkkinoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule sitten meitä on kaksi, en ollut millään uskoa niitä säätiedotuksia jotka lupaili sitä lunta tänne!

   Ja joo, toi on kyllä niin perusunivormu täällä maaseudulla päin, toi westie oli niin söpö takissansa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!