maanantai 7. maaliskuuta 2016

Viikonloppu Skotlannissa



Mies sai pari viikkoa sitten idean että olisi kiva yllättää hänen äitinsä ja tehdä yllätysvisiitti Skotlantiin äitienpäivä viikonloppuna. Sitä äitienpäivää kun juhlitaan täällä hieman aikaisemmin kuin Suomessa.

Joten viime torstai-iltana lähdettiin sitten suoraan töiden jälkeen ajelemaan kuusi tuntia Skotlantia kohti. Otti ehkä hieman kunnolle noin pitkä ajomatka suoraan töiden jälkeen varsinkin kun viimeiset kolme tuntia näkyvyys oli todella huono kun taivaalta sateli vuorotellen vettä, räntää ja kaikkea loskaa siltä väliltä. Tervetuloa Skotlantiin siis! Onneksi torstai-illan keli ei kuitenkaan jatkunut koko viikonlopun läpi - Skotlanti näytti kerrankin meille parastaan kelien suhteen ja aurinko paistoi koko viikonlopun läpi (vaikka olikin aika kylmä). Mutta oli kyllä super ihanaa, kelit oli niin ihanan keväiset! Meillä oli super kiva viikonloppu, juuri sopivan rento mutta täynnä kuitenkin kivaa tekemistä ja tietysti tärkeimpänä, miehen äiti oli kyllä todella onnellinen tästä yllätysvisiitistä!

Perjantaina ulkoiltiin koiran kanssa lähimetsässä jossa valkovuokot olivat peittäneet melkein jokaisen pinta-alan - ihan mielettömän kauniin näköistä! Skotlannissa on ollut ilmeisen sateista (ei mikään yllätys) koko viime kuukauden joten metsä oli super mutainen josta tietysti koiruli innostui entisestään. Meillä oli siis yksi hyvin mutainen ja likainen koira kun päästiin takaisin autolle. Sopivasti Molly kuitenkin nauttii eniten ns. mutakylvyistä ja ennenkuin olin ehtinyt edes karvakasaa kieltää niin se pisti makuulleen isoon mutalätäkköön. Siinä vaiheessa olin onnellinen ettei kyseessä ollut oma koira ja annoin tyypin tyynenrauhallisesti mieheni äidille pestäväksi ;) Perjantai-iltana käytiin myös syömässä kaupungin parhaassa intialaisessa josta saa oikeasti maailman mahtavinta naan-leipää. Ja ne currytkin on ihan hyviä! Sinne pitää varustautua aina venyvillä housuilla koska yleensä ravintolasta täytyy kieriä ulos kun maha on niin täynnä.





Lauantaina lähdettiin käymään miehen kanssa Glasgowssa. Meillä oli selkeä missio, sillä Glasgowssa on todella hyvä Jewellery Quater ja me halusimme lähteä tutkimaan josko sieltä löytyisi vihkisormusta minulle (joka oli jo aikaisemmin osoittaunut melkoiseksi haasteeksi). Mies tiesi asiansa, sillä täältä hän oli löytänyt minun kihlasormuksen myös ja oikeassahan hän taas oli. Vietetiin koko iltapäivä eri korukaupoissa etsien sitä täydellistä sormusta ja onneksi vihdoin päivän päätteeksi se löytyi! Ja se on aivan ihana. Voi että, en malta odottaa että saan pujottaa sen kihlasormuksen kaveriksi ensi heinäkuussa. Oli mukava viettää päivä Glasgowssa miehen kanssa, leikittiin jo ajatuksen tasolla minkälaista olisi asua tässä elämäntilanteessa Glasgowssa. Silloin kun mies asui siellä ja minä ramppasin kaupungissa harva se viikonloppu, oltiin molemmat opiskelijoita ja ei esimerkiksi hirveän usein testailtu Glasgown kivaa ravintolatarjontaa. Olen aina tykännyt Glasgowsta, siellä riittää paljon tekemistä ja koettavaa. Nyt jos asuttaisiin siellä, haluaisin ehdottomasti oleilla West Endissä ja testata joka viikonloppu kaupungin kivan näköisiä ravintoloita.






Sunnuntai menikin sitten äitienpäivää viettäen ennenkun lähdettiin ajamaan kotia kohti alkuillasta. Kotiin päästiin puoli kympin aikaa ja romahdin vain suoraan sänkyyn. Jotenkin pitkien ajomatkojen teko on todella kuluttavaa, varsinkin kun puolet matkat meni pimeydessä. Seuraavaksi onkin edessä aika kiireinen viikko taasen, puolet viikosta meneekin Lontoossa ennenkuin pääsen kotiin viikonlopun viettoon.



18 kommenttia:

  1. Täällä toinen Glasgow-fani, ihana lukea miltä kaupunki näyttää toisen silmin. Me ollaan kans mietitty, että voisimme hyvinkin muuttaa kaupunkiin jos työtilanne sinne veisi. Mutta ehdottomasti sitten sinne West Endiin, asuin siellä 3 vuotta ja siinä paikassa on "sitä jotain". Kesällä kävin tsekkaamassa uusia ravintoloita ja drinksuilla Ashton Lanella, oli ihan mahtava fiilis. :) Mä asuin tosi lähellä tota Tinderboxia, siellä on monet kahvit juotu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glasgow on kyllä ihana ja kuten sanoit, voisin hyvin muuttaa sinne jos löytyisi töitä! Ja West End on vaan niin kiva, siellä on vaan super kiva ja hyvä fiilis!

      Poista
  2. Ihanan yllärin järjestitte ja saitte samalla viettää kivan viikonlopun. :) Hyvä, että sormus löytyi. Mulla on vain yksi sormus, vaikka naimisissa ollaankin, mutta muistan sen etsimisen tuskan erittäin hyvin :D ja voi jestas, kevättä näkyvissä ja lumihuippuisia vuoria. Haluan Skotlantiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skotlanti on kyllä ihana, olen varma että tykkäisitte!

      Ja niinpä, vitsit miten hankalaa olikin löytää yksi sormus! Olen niin tyytyväinen ettei tarvitse enää murehtia siitä!

      Poista
  3. ah, Skotlanti ja lumiset huiput! näillä näkymin palailen tuonne elokuussa, tällä kertaa toivottavasti yli viikoksi... :) teillä vaikuttaa olleen kiva viikonloppu, ja en kestä kuinka ihana tuo koira mutalätäkössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, ihanaa jos pääset takaisin Skotlantiin ja tällä kertaa vähän pidemmäksi aikaa! Siellä kyllä riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa!

      Koiruli on super söpö. Paitsi silloin kun se on mutainen :)

      Poista
  4. Ihana äitienpäivä ylläri! Mun tekisi niin kovasti mieli johonkin Britteinsaarille ja Skotlanti etenkin on ihan kärkipäässä. Glasgow vaikuttaa kiinnostavalta vaikka usein puhutaan vain Edinburgista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skotlanti on kyllä ihana paikka ja ehdottomasti suosittelisin reissua sinnepäin! Mä tykkään Glasgowsta enemmän kun Edistä mutta se varmaan johtuu siitä että tunnen Glasun paremmin :) Ensikertalaiselle suosittelisin kuitenkin yhdistämään molemmat kaupungit sillä ne on aika erilaisia!

      Poista
  5. Siellä on niin ihanan keväistä! Nyt muistan kuinka Aben aikoina tuntui luksukselta, kun kevät alkoi niin aikasin. Täällä on vaan sumuisen harmaata - vaikka sekin muistuttaa Skottikeleistä ja jopa vähän valkoinen maa. Ei tosin valkovuokkoja. Noikin taitaa olla jotain muita kukkia, mulle tuli tästä vähän deja vu, ihan kun oltais puhuttu samasta asiasta vuosi sitten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo Mummi laittoi mulle jo viestiä että kyseessä taitaa kyllä olla lumikellot eikä valkovuokot :)

      Tää aikainen kevät on kyllä ehdottomasti yksi Brittien parhaista puolista, vaikka nyt onkin ollut vielä poikkeuksellisen kylmä maaliskuu!

      Poista
  6. Me ollaan välillä kanssa lähdetty reissuun noin, että töiden jälkeen on 5-10 tunnin ajomatka, ja varsinkin siinä vaiheessa, kun tunteja alkaa olla yli 5 niin tulee todettua, että tämä oli sitten viimeinen kerta... mutta on se vaan niin parasta aamulla herätä kohteesta, että tulee aina uudestaan tehtyä sama suunnitelma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihan totta kyllä! Minäkin ajattelin ettei enää ikinä mutta oli se kyllä kiva herätä perjantai-aamuna Skotlannista :)

      Poista
  7. Näyttää upeelta ja mulla on ihan julmettu Glasgow-ikävä (varsinkin sinne West Endiin, jossa asuin sen nelisen vuotta), joten olen ihan super kateellinen sun visiitistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sun täytyy lähtee käymään Glasgowssa taas ;) Se on kyllä todella kiva kaupunki, varsinkin noin aurinkoisena päivänä :D

      Poista
  8. Ihana yllätys! Ja jotenkin myös ihana ajatus ylipäänsä, että voi lähteä extempore ajelemaan Skotlantiin ja matka-aika on about sama kuin me köröteltäis pääkaupunkiseudulta Pohjanmaalle meidän äitejä yllättämään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo onhan se ihan kiva että Skotlanti on tuossa aika lähellä vaikka välillä me taas nauretaan sille että me päästäisiin melkein samassa ajassa kotiin Suomeen kun Skotlantiin :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!