lauantai 22. lokakuuta 2016

Ensimmäinen kuukausi takana New YorkissaNyt on Nykissä eloa takana melkein neljä viikkoa (mihin tämä aika menee?) ja edessä vielä toinen reilu kuukausi. Tämä kuukausi on ollut mielenkiintoista aikaa kaikinpuolin. Olen mennyt ja yrittänyt imeä tämän kaupungin tunnelmaa itseeni niin paljon kuin mahdollista. Kuukauteen on mahtunut paljon tapahtumaa ja kokemuksia vaikka samalla tuntuu että olen ollut täällä paljon kauemmin kuin sen neljä viikkoa. 

Ennenkaikkea on ollut todella mielenkiintoista saada kokea tämä kaupunki kunnolla ja pidemmän aikaa kuin vain sen kuukauden. Elää ns. normaalia elämää täällä, vaikka normaali on tietenkin suhteellinen käsitys koska eihän tämä ole sinänsä ole ihan normaalia elämää (olipa taas hieno lause). Mutta kuitenkin aika lähellä sitä. Minulla on ollut aina haaveena asua ainakin hetkellisesti New Yorkissa ja tätä kautta tämä unelma toteutui. Kaksi kuukautta tuntuu itselleni ihan riittävältä ajalta kokea edes hetkellinen elo tässä hektisessä suurkaupungissa. Olen jo nähnyt niitä huonoja puolia mutta tietysti niitä ihania puoliakin tästä kaupungista. Jätän ehkä sellaisen kunnollisen yhteenvedon teon sitten sinne marraskuun loppupuolelle. Sanotaanko nyt kuitenkin jo tässä vaiheessa se, että nyt jo näin kuukauden jälkeen tuntuu siltä että vaikka tämä kuinka ihana kaupunki on, niin mielummin tulen tänne kyllä lomalle kuin asumaan (kuten kyllä arvelinkin jo etukäteen). 

Politiikka intohimoisesti seuraaville tyypeille (kuten minulle) tämä on tietysti ihan loistaikaa olla ylipäätänsä Jenkeissä. Kovaa vauhtia lähenevät presidentinvaalit mahdollistavat sen että uutisia tulee seurattua ihan jatkuvasti koska koko ajan paljastuu jotain uusia juttuja jommankumman kampanjassa (useimmiten tosin Trumpin puolelta). Ja onhan tämä vaalikampanjoiden seuraaminen kerrassaan älyttömän mielenkiintoista. Ehdin näkemään kaikki kolme vaaliväittelyä paikan päällä (vaikka ensimmäisen aikana nukahdin heti 10 min jälkeen koska aikaero) joka on ollut todella mielenkiintoista. Brittipolitiikka ja retoriikka on hyvin erinlaista verrattuna Suomeen ja sit Jenkkien politiikka on vielä erilaisempaa. Mielenkiintoiset ajat siis, saa nähdä mitä tapahtuu 8.marraskuuta. Kaikki viimeisimmät äänestysstatistiikat osoittaa Hillaryn voittoa mutta niinhän Brittien EU-äänestyksessäkin kävi - kaikki oletti että Britit äänestää EU:ssa pysymisen puolesta ja mitäs sitten kävikään?Ensi viikolla mieheni onkin tulossa täällä käymään josta olen innoissani. Olen jo suunnitellut (Excelillä, koska olen selvästi ollut liian kauan yhdessä tuon nörtin kanssa joka tekee kaiken excelillä) meidän aikataulua viikolle. Tarkoitus on näyttää miehelle (joka ei todellakaan ole Nykki-fani) kaikki parhaat ja kivoimmat paikat. Tarkoitus olisi myös vuokrata auto ja tehdä päiväretki upstateen ihailemaan syysruskaa. Toivottavasti on vielä jotain jäljellä! 

Tänään myös pääsin muuttamaan toiseen majapaikkaan toiseksi kuukaudeksi (kuten oli alunperin tarkoituskin) ja sen seurauksena siirryinkin Midtownista (joka asuinalueena ei tietenkään ole mitään erityisen kivaa) Brooklynin puolelle. Odotan innolla sitä että pääsen tutkailemaan Brooklyniä paremmin toisen kuukauden aikana, vaikka vielä on monta juttua toteuttamatta Manhattanin puolelta. 

Tästä on hyvä siis aloittaa toinen kuukausi New Yorkissa - vielä on paljon nähtävää ja koettavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!