torstai 20. lokakuuta 2016

Lauantai-hengailua/South Street Seaport & Union Square GreenmarketLauantaina oli aivan älyttömän upea keli! Tai mun puhelimen sää aplikaatio sanoi kyllä että aamulla oli alle 10 astetta lämmintä joten lähdin kaupungille kunnon toppavarastuksessa kunnes aurinko alkoi kunnolla lämmittämään ja hikoilin tamineissani. 

Lähdin aamulla taas aikaisin liikkeellä ja suuntasin ensin Union Squaren Greenmarketille. Lauantaisin Farmer's Market on avoinna klo.8-18 ja siellä on vaikka kuinka paljon erilaisia kojuja. Kuten olen todennut jo noin tuhat kertaa, tälläiset markkinat kolahtavat juuri minuun ja fiilis aurinkoisena syysaamuuna oli aivan loistava. Farmers Market kurpitsoineen on muutenkin mielestäni juuri kivaa syystekemistä. Kiertelinkin ajan eri kojuja läpi ja ihastelin eri kurpitsoja, täällä on valikoimaa hieman enemmän kuin kotona! Löytyy isoa, pientä, suippoa, laihempaa ja paksumpaa. Pitää ehkä ostaa pari kurpitsaa Halloweeniksi koristeeksi. Aikani kierreltyä kävin hakemassa Starbuckista aamukahvin ja nappasin New York Timesin mukaan lehtikojusta ja menin nauttimaan kahvista ja lehdestä puiston penkillä. Siinä auringon lämmittäessä tuli kyllä niin hyvä mieli tästä yksinkertaisesta aamuhetkestä.


Union Squarelta jatkoin muutaman mutkan kautta South Street Seaportiin. Olen aina tykännyt tästä alueesta, ja muistan erityisen hyvin erään reissun joka tehtiin kavereiden kanssa ja vietettiin aika paljon aikaa siellä. Parin vuoden takainen myrskyhän taisi tuhota alueesta suurimman osan joten se on taidettu tehdä kokonaan uusiksi mutta mielestäni sama fiilis on säilynyt. Se on edelleen todella kivaa aluetta ja siellä on sellainen kivan rento fiilis. Muutamia pieniä ja söpöjä paikkoja sekä paljon kivoja mestoja missä syödä herkullista ruokaa.
Esimerkiksi sieltä löytyy sisätiloista Smorgarsburg markkinat (jotka ovat siis ne kuuluisat Brooklynin ruokamarkkinat) jossa maistoin aivan sairaan hyviä tryffeli-parmesaani ranskalaisia! Niin sairaan hyviä että ne vei kielen menneessään. Ja näköjään lisää ravintoloita on vaan tulossa jos katsoo heidän nettisivujansa.
Laiturialue on vielä hieman kehitteillä osittain mutta laituri nro 15 oli avoinna ja siellä pystyi lööbailemaan ja nauttimaan aurinkoisesta säästä makoillen ihanilla puupenkeillä. Näistä olen aina juuri tykännyt ja näillä on tullut hengattua aina jos olemme tänne eksyneet Nykin reissuillamme. Tuossa vaiheessa kun penkille rohjadin olin kävellyt jo varmaan sen 10 km ja jalat olivat ihan tuusan nuuskana. Lämmin ilma, lämmittävä aurinko ja väsyneet jalat takasivat sen ja torkahdin sitten siihen penkillä hetkeksi. Aika ihanaa. Tosin heräsin siihen kun NYPD:n helikopteri tuli suoraan laiturin päälle ja pörräsi siinä hetken saaden kaiken irrallisen lentämään ympäri laituria. Ärsyttävää. Tiedä sitten mitä se yritti etsiä vai pyöriikö ne huvikseen tuolla alueella.
Mutta nämä kaksi aluetta/paikkaa oli juuri loistavat rennon ja kivan lauantai-päivän viettämiseen. Koska yhdistäähän ne kaksi minun lempiasiaani: New Yorkin ja ruuan! Onneksi täällä tulee käveltyä niin paljon tai varmasti tulisin kotiin paljon painavampana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!