maanantai 13. helmikuuta 2012

Birmingham

Käytiin tuossa lauantaina sitten päiväretkellä Birminghamissa. Se on muuten Britannian toiseksi suurin kaupunki Lontoon jälkeen. Mulla meni ainakin 10 min ennenkuin uskoin tämän. Jotenkin olin aatellut jotain ihan muuta kaupunkia. Mutta Glasgow on kuulemma kolmanneksi suurin sitten. Birmingham on kuulemma myös todella hyvä shoppailukaupunki. Ainakin kauppoja oli vieri vierekkäin mutta eipä tarvinnut keskittyä niihin tällä kertaa.


Eksytiin myös ihanalle markettialueella joka oli ihan kaupungin keskustassa. Myynnissä oli vaikka mitä mutta me keskityttiin enemmän siihen hedelmäpuoleen ja ostettiin ihania tuoreita mustikoita törkeän halvalla.Tästä jatkettiin katsomaan Birminghamin yhtä kuuluisinta nähtävyyttä: Selfridgesin tavarataloa! Joo, no okei, ei se tavaratalo sisältöineen ole se itse nähtävyys (se olis aika ankeata) vaan se ulkokuori! Se nimittäin muistuttaa vähintääkin ufo-norsua. Vai mitä mieltä olette?


Jatkettiin epämääräistä haahuilua katuja pitkin ja päädyin toteamaan että onhan tämä Birmingham ihan söpöltä vaikuttava kaupunki. Ei mitenkään ehkä mieltä sykähdyttävä, tai todella upea, mutta ihan kiva ja söpö!


Se minkä olen nyt todennut hieman näitä englantilaisia kaupunkeja koluessa, että vaikka kaupunki itse olisikin aika vaatimaton, on kaupungintalot aina hienoja! Olin lukenut netistä että Birminghamin taidegalleriassa on tällä hetkellä näytillä 10 Leonardo Da Vincin piirrosta, jotka taidegalleria oli saanut lainaan Royal Collectionilta joten kun kerran kaupungissa oltiin, pitihän sielläkin käydä. Ja herranjestas se taidegalleria oli iso!
Mun mielestä on kiva tehdä tälläisiä päiväretkiä ja nähdä vähän muitakin kaupunkeja kuin Lontoota. Mua on vieläkin jäänyt harmittaa etten Skotlannissa asuessa matkustellut ympäri Skotlantia tarpeeksi koska sieltähän löytyy vaikka mitä upeuksia. Mutta kyllä tässä vielä ehtii..

Tässä keväälle olisi vielä kotimaan matkailun merkeissä suunnitteilla pieni päiväreissua Stonehengeen, sekä viikonloppu Walesin pääkaupungissa Cardiffiin. Tämä kaikki tosin pitäsi toteuttaa ennen pääsiäisloman alkua joten saa nähdä mitä käy suunnitelmille.

7 kommenttia:

 1. En nää sua taidegallerian sisällä.. hihi. Todella ufon näköinen tosiaan tuo shoppailumesta. Kiva, että valotat Englantia vähän Lontoota syvemmin! :)
  p.s. joko oot ladannut skypen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo, en mäkään mutta se oli kuulemma nähtämisen arvoinen paikka ja ulkona oli ihan liian kylmä :)
   Ja en muuten ole vielä :( Nyt menee heti kännyyn muistutus jotta voidaan jutella loppuviikosta vaik!

   Poista
 2. Tässä tosi uus lukija, moi. Aloin siis stalkkaan tätä blogia vasta pari päivää sitten, mutta niin. Piti sanomani että mee ihmeessä käymään Cardiffissa, ota kuvia ja kerro millanen paikka se on! Koska oon aika todennäkösesti lähdössä ite opiskeleen kyseiseen kaupunkiin syksyllä, joten kiinnostais kovasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vaan! Ja kiva et stalkkailet, mäkin kävin tekee sen heti sun blogissa :) Onnittelut opiskelupaikasta! Olen kuullut että Cardiff on todella kaunis kaupunki joten olisi kyllä kiva päästä käymäänn siellä!

   Poista
 3. Mä ajattelin hakea syksyks Birminghamiin vaihtoon ja tää postaus kyllä vaan vahvisti mun halua hakea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella että Birmingham olisi kiva vaihtokaupunki! Tarpeeksi iso, muttei liian, varmaan hyvä yhteishenki ja se on tietty lähellä muitakin kaupunkeja joten pääsee reissaa hyvin!

   Poista
  2. Joo, mä luulen kans! Pitäis vaan ensin päästä sinne, hahahh :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!