maanantai 27. helmikuuta 2012

Museointia

Iskähän tuli vierailulle tänne sunnuntaina joten on tullut käytyä nyt parissakin eri "museossa" josta pitää tarinoida. Ensin pitää kuitenkin antaa pieni oodi sunnuntain aamiaiselle.

Nimittäin päivä alkoi ihan loistavalla pannukakku-aamiaisella läheisessä amerikkalaistyyppisessä dinerissä. Tuli ihan Kanada-ajat mieleen! Paikka oli ihan täynnä, menu herkullinen ja ilmapiiri lämmin. Viikonloppu brunssina tämä paikka on erinomainen, sieltä kun sai vähän kaikkea!


Iskä saapuikin tänne vierakseni sunnuntai-aamulla joten päätettiin lähteä katsastamaan Tower of London, se kun on jo jonkun aikaa pitänyt tehdä. Keli oli mitä kaunein joten ihasteltiin maisemia siinä samalla!


Tower of Londonin varmaan tunnetuin "juttu" on se, että siellä säilytetään kruunun jalokiviä joka on varmaan yksi iso syy miksi ihmiset sinne menevät. Täytyy myöntää että olin ehkä yksi heistä, halusin nimittäin nimenomaan nähdä ne jalokivet. Mutta sisälle päästyäni unohdin ne kuitenkin nopeasti (tai ainakin hetkeksi) koska siellä oli vaikka mitä muuta nähtävää. Ja muurien sisällä avautui ihan oma maailmansa ja tuntui hassulta että ulkopuolella sijaitsee miljoonakaupunki. Rakastan ylipäätänsä tuollaisia vanhoja linnoituksia/linnoja/palatseja joten oli todella kiva päästä käymään Towerissa.


Pääsymaksu Toweriin on melko suolainen, 17 puntaa opiskelijalta. Toisaalta mielummin maksan tästä kuin saman hinnan siitä että pääsen katsomaan vahanukkeja. Mutta ihmiset tykkää tietty eri asioista. Täällä saa helposti vietettyä koko päivän, voi osallistua kierrokselle joka kuuluu lipun hintaan ja ihmetellä kidutuslaitteita tai vaikkapa kävellä linnan muurien päällä. Ehdottomasti siis näkemisen arvoinen.


Tässä demonstroidaan kuinka olen pienenä nassikkana onnistunut iskemään pääni näiden kaltereiden väliin. Sen takia ei ole ehkä kaikki muumit laaksossa vielä tänäkään päivänä.Tänään lähdettiinkin sitten kävelemään kohti Imperial War Museumia joka on vain kävelymatkan päässä mun luota - kätevää! Kuten moneen muuhun Lontoon museoon, on tänne myös ilmainen sisäänpääsy, mikäs sen mukavampaa.

Olen varmaan aikaisemminkin täällä maininnut että minua ei kaikkiin museoihin saa raahattua, esim. nykytaiteen museot on ehdoton nou-nou. En vaan ymmärrä sen "taiteen" päälle. Sotamuseot on kuitenkin mielestäni ihan super mielenkiintoisia ja Imperial War museo ei kyllä pettänyt odotuksia! Siellä oli vaikka mitä ja vietettiinkin museossa kevyet 5 h ja sekin meni niin ettei ihan jokaista kylttiä luettu. Siellä oli myös meneillään mielenkiintoinen valokuvanäyttely Afghanistanista johon täytyy varmaan palata myöhemmin. Nyt jätettiin se väliin kun maksoi ekstraa ja oltiin jo aika väsyneitä.

Suosittelen lämpimästi tätä museota jos sotajutut yhtään kiinnostaa!


Lopuksi vielä aiheeseen täysin liittymätön kuva.
Kuinka koira voi olla näin söpö? Olisin voinut kaapata sen mukaan kun se oli niin suloinen!


Lauran turistikierros jatkuu taas huomenna :)

4 kommenttia:

 1. Hei, oliko just Imperial War Museumissa oma osastonsa holokaustille, vai muistanko ihan väärin.. on pitänyt käydä tuolla jo jonkin aikaa, koska Washingtonin holokaustimuseo oli todella vaikuttava ja järkyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On oma osastonsa ja se on todella, todella iso. Ja vaikutti hyvältä. Itse en ehtinyt sitä kauhean perusteellisesti kiertää läpi. Kävin kesällä Auswitchissä ja sitä kokemusta ei kyllä helposti unohda. Ja eikä ole kyllä tarkoituskaan.

   Poista
 2. Määki oon käyny joskus Imperial War Museumissa ja olin tosi yllättyny, miten siellä saikin ajan kulumaan, vaikka aluksi olin melko skeptinen ja ajattelin sen olevan enemmän muiden juttu. Ja ei muuten helpota yhtään Lontoo -kaipuuta tää sun blogi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hieno museo! Ainut "huono" puoli näissä on vaan et kaikki museot on niin kamalan suuria et pitäis käyttää parikin päivää niihin!

   Ja Lontoon-kaipuuhun helpottaa vaan se et pakkaa kimpsut ja kampsut ja ottaa peltipurkin tänne päin ;) Lontoo on ihana..

   Poista

Kiva kun kommentoit!