tiistai 6. maaliskuuta 2012

Ideaköyhä opiskelija

Tällä hetkellä etsintäkuulutuksessa olisi seuraavat asiat:

1) Lopputyön aihe!!! Iik, apua, kääk. Alkaa tulla pieni stressi tästä vaikkakaan lopullista aihetta ei tarvitse viedä toimistoon kun vasta 27.huhtikuuta. Mutta silti. Toistaiseksi aihemietteeni ovat olleet luokkaa "auringon tehtävät"  tai "Mikä on elämän tarkoitus?", eli siis hyvin laajoja ja osittain epärealistisia.

Päädyin kuitenkin siihen tulokseen, että haluan kuitenkin tiukasti pysyä kiinni siinä aihealueessa joka minua kiinnostaa eli rauhanturvaoperaatiot ja kriisinhallintatehtävät konfliktein ratkaisussa/tai konflikti tilanteissa yleensä. Vaikka jossain vaiheessa mietin jopa että olisin tehnyt työn liittyen vaalijärjestelmiin (täysin epätyypillinen aihe minulle). Nyt pitäisi ehkä vaan laittaa ajatuksia paperille ja sitä kautta lähteä pohtimaan tarkempaa kysymystä.

2) Kansanmurha-kurssin tutkimusesseen aihe. Joo, kuten huomaatte, aiheen keksimiset eivät ole mun vahvimpia puolia. Tästä pitäisi ensi viikolla mennä juttelemaan proffan kanssa. Tästäkin tiedän että mistä aihealueesta haluan esseeni tehdä, mutta lopullinen kysymyksenasettelu odottaa vielä päivänvaloa.

Toisaalta vois olla hyvä muistaa (varsinkin tuota kansamurha-esseetä miettiessä) että pyörää ei välttämättä aina tarvitse keksiä uudelleen ja ei sen aiheen nyt pidä olla niin maailmaa mullistava. Loistavia ja nerokkaita ideoita otetaan kuitenkin vastaan!

Muuten alkaa olemaan taas tämä lukukausi pulkassa, esseet palautettu, ensi viikolle on enää yksi esitelmä. Täytyy kyllä sanoa että ehdottomia plussia meidän kursseissa on se, että esitelmiä on 1 tai 2 kpl/per kurssi joten varmasti saa taas lisää varmuutta omaan esiintymiseen. Hyvä homma tulevaisuuden kannalta.

Nyt yritän kuitenkin jaksaa raahautua oman laitokseni "End of term" bileisiin vaikka salilta juuri tultuani ei just nyt huvittais alkaa taas laittaa itseään kuntoon. Mutta kun tarjolla on ilmaista ruokaa niin pakkohan sinne on mennä ;)

Mutta kun tällä hetkellä on tälläinen olo:

www.pintrest.com

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joskus olis ihanaa olla Panda :) Elää karvaisena, pörröisenä ja pulleana :D

   Poista
 2. Mä en nyt hirveesti osaa auttaa aiheenvalinnassa koska opiskellaan täysin eri alaa, mutta, mua on aina hirveesti kiinnostanu tutkia että kuinka kansainvälinen kauppa/foreign direct investment konfliktimaassa vaikuttaa kriisinhallintaan. Kuulostaa tietty hirveen skeptiseltä näkökulmalta koska se vihjais että tutkija ehdottaa että sillä olis merkitystä vaikka sillä ei tietty sais olla merkitystä. Mutta pakostikin joskus ajattelee että jotkut tahot saattais painostaa kykynsä mukaan joitain tahoja nopeampaan väliinmenoon jos kohteessa olis korkee FDI esim...? Toivottavasti en nolannut itseäni täysin tällä kommentilla koska en ole eläissäni lukenut yhtäkään artikkelia rauhanturvaoperaatioihin/kriisinhallintaan liittyen... Mutta mä oon joskus miettiny tätä asiaa :D Mutta ehkä toi menis enemmän aihealueeseen FDI:n vaikutus kansainvälisiin suhteisiin politiikan kannalta ja kriisinhallinta sit asiana erikseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä pointti kyl! Toi vois olla ylipäätänsä mielenkiintoinen aihe tutkia.
   Mä olen aina epävarma lähtee tutkimaan mitään jossa tarvitaan enemmän kuin ihan sitä perustietoa taloudesta kun en ole ikinä sitä alaa kunnolla opiskellut :) Kävin vaihtarivuoden aikana kurssin International Political Economy jossa puhuttiin paljon juuri tuosta FDI:stä, mutta vitsit kun en muista enää kuin jotain perusjuttuja...

   Poista
  2. Hahah joo taa aihe kylla karkaa sun alkuperaisesta, mutta kun otit noi rauhanturvaoperaatiot puheeks ni muistin etta oon joskus tallasta miettiny. Ja nyt kun tassa valmiiks oon jo kirjaston koneella ni tormasin artikkeliin jossa joku on jossain maarin aihealuetta tutkinut "the paper explores that the trade and FDI has prominent effect in reducing international conflict, and trade and FDI can promote international peace complementarily", mutta mielenkiintosempaa olis kylla saada selville etta mika on vaikutus siina vaiheessa kun konflikti on jo puhjennut ja mietitaan valiinmenoa, siita en loytanyt yhtaan artikkelia! :D No mut jos joskus teet tohtorin vaitoskirjan ni taa vois olla mielenkiintonen aihe ;)

   Poista
  3. Kuulostaapa muuten mielenkiintoiselta artikkelilta, vois olla anyways hyvä lukea! Täytyykin googletella :)
   Joo, väikkäriä vaan tekemään :D Vähän se kyllä himottais itseasiassa mut eka haluan kyllä töihin hetkeksi ainakin..:)

   Poista
 3. Ihana kuva, itselläkin on tällä hetkellä just tollanen fiilis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, kuva sopi tähän olotilaan just eikä melkeen :) Kyl tää taas tästä lähtee..

   Poista
 4. aivan mahti kuva, on söpömpää ei ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no eipä :) Olis ihanaa olla panda..

   Poista
 5. IIHANA toi Panda!:D:D

  Ymmärrän kyllä tuskasi - itse muistan, miten hirveää se kandiaiheen keksiminen oli.:O Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Sain itseasiassa eilen mielestäni hyvän idean ja nyt yritän löytää matskua siitä ja mennä esittelee idean nyt advisorille, toivottavasti se hyväksyy!

   Poista
 6. Miten olisi jotain liittyen siviilien suojelemiseen rauhanturvaoperaatioiden yhteydessä? Jotain R2P:n liittyen? Törmäsin itse tällaiseen artikkeliin: http://africacenter.org/2010/09/acss_research_paper-1/

  Tai YK:n ulkopuolella tapahtuviin rauhanturvaoperaatioihin? UN/hybrid/non-UN peace operations? Olen miettinyt, miten aiheen keksiminen (ja erityisesti sen rajaaminen) onkin niin vaikeaa, vaikka kiinnostavia teemoja on maailma pullollaan!? :) Tsemppiä!

  -Anna, joka on jo pitkään seurannut sun kivaa blogia, mutta vasta nyt innostuu kommentoimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa, aika hauska sattuma koska tuo sun toinen ehdotus, eli YK:n ulkopuoliset rauhanturvaoperaatiot oli mun alkuperäinen aihe :) Halusin tehdä EU:n siviilikriisinhallinan missioista mutta advisorin mielestä siitä voi olla hankala saada kaikenkattavaa tietoa (eli niin negatiivisia kuin positiivisiakin lausuntoja). Vieläkin vähän mietityttää kyllä se...
   Sain nyt itseasiassa mielestäni hyvän idean joten nyt täytyy kehitellä sitä ja katsoa josko se kuulostaisi oman advisorinikin korviin hyvältä :D
   Ja joo, hyviä aiheitahan olisi kamalasti mutta silti se on aina jotenkian vaikeata keksiä just se oma aihe :)

   Ja todella kiva että kommentoit!

   Poista

Kiva kun kommentoit!