lauantai 31. maaliskuuta 2012

Maaliskuun luetut

Nyt olisi taas aika listata tämän kuukauden luetut! Tiedättekö, olen hirveän tyytyväinen että aloin näitä listaamaan, jotenkin kiva tehdä tästä semmoinen juttu joka kuukauden loppuun!
Maalikuussa tuli luettua kaksi kirjaa, nimittäin:

Catching Fire & Mockingjay/ Suzanne Collins

Tämän trilogian ensimmäinen osa Hunger Games tuli luettua viime vuoden puolella. Kyseinen kirja tuli luettua reilussa vuorokaudessa eli hyvin koukuttavasta tarinasta on kyse. Tykkäsin kirjasta, ja vertasin sitä hieman Klaani-sarjaan jota näytettiin kesäaikaan Summeri tv-ohjelmassa.

Seuraavia osia en kuitenkaan saanut luettua kuin vasta nytten ja kirjat luettuani en ole yhtään viisampi kuin viimeksikään. En tiedä mitä ajatella näistä kirjoista. Toisaalta tiedostan että niiden on pakko olla hyviä, koska nämäkin luin ihan hujauksessa ja se on selvä merkki yleensä siitä että tykkään jostain kirjasta. Toisaalta olo oli vähän semmoinen, että jaa-a, mikäköhän näidenkin pointti nyt oli? Sitten taas, eihän niillä sen suurempaa pointtia tarvitse olla, onhan sitä tullut luettua vaikka minkälaista vampyyri-kirjaa joiden tapahtumissa ei ole mitään pohjaa todellisuudessa. Ja toisaalta, se tarina ja ympäristö mikä näiden kirjojen ympärille on rakenettu, on ihan mielettömän hyvä! Ei voi kuin vain nostaa hattua tälläiselle tarinankertomiskyvylle!

Mielestäni nämä kaksi viimeistä osaa oli oikeastaan todella hyviä, ja koska kyseessä oli vallankumoukselliset ajat, voi kirjan tapahtumia ihan hyvin verrata näihin oikeankin maailman tilanteisiin...eli siis kärkeästi yleistettynä, miksi, milloin ja miten vallankumoukset saa alkunsa. Väitänkin siis että kansainvälisten suhteiden opiskelija voi löytää näistä kirjoista vaikka minkälaista tulkittavaa ;)

Mutta kuten sanottu, joskus on ihanaa lukea tälläisiä kirjoja jotka eivät vaadi ajattelemaan turhan paljon ja koukuttaa silti. Kirjojen tarkoitus on viihdyttää ja parhaimmillaan ne voivat olla pakopaikka todellisuudesta. Mikään ei ole ihanampaa kuin lukea kirjaa jota ei vaan voi laskea käsistä. Se on mahtava tunne.

En ole vielä päättänyt kannattaisiko tämä leffa mennä katsomaan. Mitä jos se on huono?

Kuva
Muuten, itselleni asettama klassikkokirjallisuushaaste on sujunut ihan hyvin. Aloitin nimittäin näiden jälkeen lukemaan Pikku Naisia ja myös se tempaisi mukaansa! Siitä sitten varmaan huhtikuussa lisää!

7 kommenttia:

 1. Hassua, just ennen ku huomasin sun tän uusimman tekstin ni olin käyny amazonin sivuilla tsekkaamassa hunger games trilogian hinnan :D En vielä ostanu, mutta ehkäpä nyt sit kuitenkin hankin ne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä sattuma :) Nää on kyl ihanan helppoa luettavaa ja kivaa vaihtelua niiden kurssikirjojen sijaan ;)

   Poista
 2. Mulla on sulle tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan, mä ehdinkin tuon jo tekaista!

   Poista
 3. Onko Klaani näytetty uusintana Summerissa vai onko siitä tehty uusia jaksoja vai tarkoititko, että sitä näytettiin joskus vuosia sitten? Mä nimittäin katsoin sitä joskus kymmenisen vuotta sitten Summerista ja se oli ihan mun lemppariteinisarja. :) Täytyy varmaan nää samantyyppiset kirjatkin lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli hieman epäselvästi multa ilmaistu :) Mut tarkotin just niitä jaksoja joita näytettiin vuosia sitten kun vielä lapsena lomaili kaikki kesät :) Olin ihan koukussa siihen sarjaan!

   Poista
  2. Niin ajattelinkin :) Ois tosin aika nostalgista, jos se uusittaisiin joskus! :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!