keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kirjauutuuksia

Jotain hyvää siitäkin oli, ettei meillä ollut nettiä kolmeen viikkoon. Sain nimittäin vihdoin luettua Khaled Hosseinin uusimman kirjan "And the mountains echoed". Dan Brownin uusimman "Infernon" onnistuin lukemaan jo kesällä, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kirjoitettua siitä. Kyseessä on kuitenkin kaksi tunnettua kirjailijaa joten nappasin nopeasti nämä teokset omakseni koska olen molempien kirjoista tykännyt myös aikaisemmin.

Valitettavasti tänä vuonna olen lukenut kirjoja todella vähän, mikä lie taas syynä, mutta onneksi edes on tullut luettua jonkun verran. Ja nyt löysin paljon hyviä kirjoja yhdestä charity shopista joten ehkä tulee taas luettua muutama uusi kirja.


Khaled Hosseini - And the mountains echoed

"Afghanistan, 1952. Abdullah and his sister Pari live in the small village of of Shadbagh. To Abdullah, Pari - as beautiful and sweet-natured as the fairy for which she was named - is everything. One day the siblings journey across the desert to Kabul with their father. Pari and Abdullah have no sense of the fate that awaits them there, for the event which unfolds will tear their lives apart; sometimes a finger must be cut to save hand. Crossing generations and continents, moving from Kabul, to Paris, to San Francisco, to the Greek island of Tinos, Khaled Hosseini writes about the bonds that define us and shape our lives, and how the choices we make resonate through history"

Kummatkin Hosseinin edelliset kirjat lukeneena odotin myös innolla tätä lukukokemusta (vaikka kirjaan tarttuminen hieman kestikin). Suosikkini hänen kirjoistaan on tähän mennessä ollut Tuhat loistavaa aurinkoa vaikka tykkäsin myös Leijapojasta. Tykkäsin myös tästä uusimmasta teoksesta vaikka henkilökohtaiseksi suosikikseni näistä kolmesta kirjasta se ei noussut.

Hosseinin kirjoissa on mun mielestä se ihan loistava piirre, että ne saa aina miettimään ja pohtimaan asioita. Ne kertovat upeista, joskin surullisista, elämäntarinoista, ja vaikka ne fiktiota ovatkin, ne tuntuvat silti hyvin todelta. Tämä kirja sai minut jotenkin hyvin surulliseksi, sen enempää asiaa selventämättä jotten paljasta liikaa juonesta.

Kun vihdoin pääsin kirjan kimppuun, luin sen todella nopeasti, se on todellinen "page turner", sanan varsinaisessa merkityksessä ja hieman erilainen verrattuna Hosseinin muuhun kirjoihin vaikka tarina onkin sidottu vahvasti Afghanistaniin. Minua tosin hieman häiritsi se, että kirjassa seurattiin todella monen henkilön tarinaa ja minusta se antoi vähän sekavan kuvan.

Dan Brown - Inferno

Dan Brownin uusimman Robert Langdon novellin juonta on sen verran hankala selittää (ja pitkä kopioida kirjan takakannesta) että ohjaan teidät suosiolla kirjan Amazon-sivulle, missä saa luettua saman juonikuvauksen mikä löytyy kirjan takakannesta.

Dan Brownin kirjat on mielestäni aina viihdyttäviä ja kun niihin pääsee sisälle, ne lukaisee aika nopeasti vaikka ne paksuja onkin. Tässä kyseisessä kirjassa minulla iski tosin väsymys jossain vaiheessa, koska minusta tuntui että tarinaa oli väkisin pitkitetty. Samoin en jotenkin tykännyt loppuratkaisusta yhtään.

Kirja oli kuitenkin viihdyttävä ja pyöri itseasiassa väestönkasvun ja siitä johtuvien ongelmien ympärillä, mikä on mielestäni todella mielenkiintoinen ja hyvin ajankohtainen aihe. Eikä sekään haitannut että kirjan tapahtumat sijoittuvat upeaan Firenzeen.


Voin siis suositella molempia näistä opuksista, vaikka ne eivät ehkä yltäneet täysin kirjailijoiden edellisten teoksien tasolle. Oletteko te jo ehtineet lukemaan jompaakumpaa näistä, tai kumpaakin? Mitä tykkäsitte?

15 kommenttia:

 1. Mulla oli viikon lainassa toi And The Mountain Echoed (suomennettu versio tosin :p), mutta ouduin palauttamaan sen, ehdin siis lukea kirjaa vain yhden sivun. :D Voisi yrittää uudestaan joululomalla, kun sitä aikaa on enemmän. :) Dan Brownin yhtään kirjaa en ole lukenut, Da Vinci - koodi oli hyvä leffa. :) Infernon voisin lukea ja pelkästään tapahtumapaikkansa vuoksi, Firenze on ihana kaupunki! <3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti lainaamaan uudestaan tuon Hosseinin kirjan, varsinkin jos olet lukenut muita hänen kirjojaan! Se on kyllä melkoisen paksu opus joten joululoma kuulostaa hyvältä ajalta aloittaa sen lukeminen :D
   Dan Brownin kirjat on kyllä ihan viihdyttäviä vaikka täytyy myöntää että joskus menee mulle ainakin se koodien ja symbolien tulkitseminen ihan yli hilseen :)

   Poista
 2. En itseasiassa oo lukenut Dan Brownia Da Vinci koodin jälkeen, ehkä joskus tartun muihinkin. Mutta jos tääkin oli turhan pitkitettyä ja huono loppuratkaisu -vaikkakin sun mielestä, mutta luotan siihen -niin ehkä sitä ei tartte lisätä lukulistalle. Mitä jos viimein joulukuussa pidettäis kirjanvaihtokekkerit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä ehdotan ettet ehkä ensimmäisenä lisää just tätä Brownia lukulistalle :) Ja joo, ehdottomasti kirjanvaihtokekkerit! Mä voin tuoda tän Hosseinin uusimman! Ja sit mulla on kotona vaikka kuinka monta hyvää kirjaa mistä varmaan tykkäisit!

   Poista
  2. Joo, kuulostaa hyvältä! :)

   Poista
 3. Mitä?? Hosseinilta uusi kirja?? Kiitos ihan kamalasti vinkistä, lähtee heti tilaukseen!

  VastaaPoista
 4. Joka kerta kun joku puhuu jostain Hosseinin kirjasta niin ajattelen, että pitäisikö lukea, mutta olen saanut sellaisen kuvan, että niissä käsitellään aika ikäviä aiheita, ja vaikken pelkkää yltiöpositiivista kirjallisuutta harrastakaan, niin se on saanut jättämään väliin ainakin tähän mennessä. Ehkä pitäisi kuitenkin kokeilla...
  Viimeisin Dan Brown jota luin oli The Lost Symbol. Yritin lukea sen pariin kertaan, enkä koskaan päässyt muutamaa lukua pidemmälle. Tuli juurikin tuo "väkisin väännetty" -fiilis. Tai ehkä yliopiston englanninopettajieni inho kyseistä kirjailijaa kohtaan oli tarttunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä ehdottomasti suosittelen lukemaan Hosseinin kirjoja, esimerkiksi Tuhat Loistavaa Aurinkoa on ihan superhyvä. Periaatteessa niissä käsitellään hieman surullisempia aiheita mutta, en tiedä, jotenkin vaikka aihe on vakava ei kirjan lopettamisen jälkeen ole masentunut tai surullinen olo. Vaikea selittää mutta suosittelen lukemaan kuitenkin, ne on todella vaikuttavia kirjoja!

   Mä olen lukenut kanssa The Lost Symbolin mutta suoraansanottuna en muista mitään siitä, joka ehkä kertoo jo paljon :D

   Poista
 5. Aaahh, mun piti tarttua tohon Hosseinin uuteen kirjaan jo joitain kuukausia sitten mutta jotenkin se jäi. Täytyypi nyt pikaiseen ladata se kindleen ja lukaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kyllä kanssa kesti kauan tarttua siihen mutta netittömyys pakotti keksimään jotain muuta tekemistä ja hyvä niin :)

   Poista
 6. Latasin juuri Hosseinin uuden kirjan iPadiin joten luen sen ihan piakkoin. Brownkin kiinnostaisi, kun siitä on ollut niin paljon puhetta kaikkialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä molemmat hyviä vaikka odotinkin ehkä vielä enemmän, erityisesti Hosseinin kirjalta. Mutta nämä on varmaan taas niitä mielipide-eroja :D

   Poista
 7. Olen juurikin noita kahta kirjaa miettinyt että pitäisikö tilata metrolukemiseksi, mutta nyt en osaa jotenkin sanoa kannattaako. Ehkä tilaan mielummin sen leijapojan sitten jos se on kumminkin parempi. x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et ole aikaisemmin lukenut Hosseinin kirjoja niin sitten suosittelen ehdottomasti tarttumaan joko Leijapoikaan tai Tuhat Loistavaa Aurinkoa, ne on ihan mielettömän hyviä!

   Poista

Kiva kun kommentoit!