perjantai 4. lokakuuta 2013

Uusi koti

Viime maanantaina pääsimme monien kommervenkkien jälkeen muuttamaan uuteen kotiimme. Ensimmäiseen yhteiseen sellaiseen. Sen on mun toivon mukaan tarkoitus pysyä kotinamme kauemmin kuin 6 kk, toisaalta tilanteet muuttuu eikä sitä taas tiedä mistä löydetään itsemme 6 kk kuluttua, jonka ajaksi vuokrasoppari on nyt alkuun kirjoitettu. Muistan kuitenkin ikuisesti silloin kun muutimme perheeni kanssa uuteen kotiin ja kiinteistövälittäjä totesi "te olette myymässä vain taloa, kodin te otatte mukananne". Joten sillä ohjeella eteenpäin!

Koemme molemmat tärkeinä että rakennamme yhdessä paikan jota voimme oikeasti kutsua kodiksi. Olemme molemmat muuttaneet niin asunnosta toiseen kuin maasta toiseen viimeisen viiden vuoden sisään niin monta kertaa että haluan mielelläni ainakin hetkeksi asettua paikoilleen (famous last words).Asunnon etsiminen oli todella alkuun vähän työn ja tuskan takana, minä olin alkuun Suomessa ja poikaystävä etsi asuntoa täällä. Noh, sopiva löytyi ja muuttopäivä sovittiin 21.pvä syyskuuta. Vuokranvälitysfirma oli kuitenkin hidas ja täysin epäpätevä ja lähetti tarvittavat dokumentit hyväksyttäväksi vuokranantajalle vasta päivää ennen sovittua muuttopäivää. Noh, eihän vuokranantaja tietenkään päivässä niitä allekirjoittanut ja ei päästy muuttamaan tuolloin lauantaina 21.pvä. Oltiin lievästi sanottuna ärtyneitä, oltiin lopetettu loma lyhyeen ja vuokranvälitysfirma oli hoitanut asiansa huonosti. Uusi muuttopäivä sovittiin maanantaille 23.pvä syyskuuta ja meille luvattiin että silloin kyllä päästään muuttamaan. Noh, maanantai tuli ja ei kuultu mitään vuokranvälitysfirmalta (tässä kaupungissa kaikki menee välitysfirmojen kautta, ei ole yksityisiä vuokranantajia ollenkaan) ja sanoin että tämä on huono merkki. Maanantai iltapäivänä sain sitten soiton että vuokranantaja on päättänyt olla vuokraamatta asuntoa meille ja pistääkin sen myyntiin.


En tiennyt itkeäkö vai nauraa. Samana päivänä kun meidän piti muuttaa niin meiltä lähtikin yhtäkkiä asunto alta ja nykyisestä kämpästä piti muuttaa viikon sisään pois. Noh, ei auttanut muu kuin lähteä kiertämään vuokranvälitysfirmoja. Sain sovittua 7 näyttöä seuraavalle päivälle ja jonkun niistä piti olla sopiva koska viikon sisään piti muuttaa ja yleensä se referenssiprosessi kestää ainakin viikon noilla välitysfirmoilla. Ensimmäiset viisi asuntoa nähtyäni teki mieli melkein alkaa itkeä koska ne oli kaikki kamalia. Ihan hirveitä.

Tärkeä hanakuva
Sitten näin kaksi viimeistä asuntoa ja ne oli molemmat samassa asuntokompleksissa, toinen kalustamaton ja toinen kalustettu. Ja ne oli molemmat kivoja. Hakemukset väsättiin valmiiksi vielä samana iltana (kalustamatonta asuantoa varten) ja seuraavana aamuna maksettiin varausmaksu joka veti asunnon markkinoilta pois. Ja meille vakuutettiin että pääsette muuttamaan viikon sisään. Ja niinhän me päästiinkin. Onneksi.

Joten nyt ollaan asuttu uudessa kodissa maanantaista lähtien ja kaikki on sujunut toistaiseksi hyvin. Mitä nyt onnistuttiin laukaisemaan murtohälytys joka pakotti meidät asunnon yhteen nurkkaan pariksi tunniksi jossa ei ollut liiketunnistimia. Ja hälytys meni kivasti pari kertaa päälle ensin kymmeneltä illalla ja sitten seitsemältä aamulla, joten uudet naapurit tykkää varmasti meistä!


Nyt voikin alkaa sisustamaan uutta kotia joten huomenna tiedossa siis reissu Ikeaan!

Kuvituksena pari kännykkäräpsäisyä uudesta asunnosta.

12 kommenttia:

 1. Kivan näköinen asunto :)
  Onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut positiivinen yllätys Britti asunnoksi :) ja kiitos!!

   Poista
 2. Kuulostaa jotenkin niin tutulta! Kun minä muutin Portugaliin, etsi poikaystävä täältä kämppää ja kun se viimein löytyi, sanottiin meille, että sinne voi muutta jo kaksi viikkoa ennen kuun 1. päivää (eli milloin virallisesti soppari alkaa), päivää siirrettiin varmaan yhteensä 5-6 kertaan ja me oltiin jo repimässä hiuksia päästämme, koska kulutettiin ihan älyttömät määrät bensaa työmatkoihin siltä ajalta. No 1. syyskuuta nykyinen ja siinä vaiheessa jo edellinen asukas vielä keräili sieltä tavaroitaan! Teki mieli sanoa, että lähdepäs vetämään, tää on meidän asunto nyt. Siitä vielä seuraavat kaksi viikkoa hän tuli oven taakse koputtelemaan muutaman kerran ja kyselemään mm. jättämiään wc-kalusteita ja suolaa/pippuria. Haloo?!

  Mutta onneksi kaikki meni lopulta hyvin ja löysitte kivan asunnon, vaikka varmaan vähän jouduttekin sijoittamaan huonekaluihin nyt alussa. :) Onnea uuteen kotiin! Toivottavasti saatte ja voitte asua tuossa pidempäänkin kuin sen 6 kuukautta, välillä on kiva asettua ainakin vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kuulostaa kyllä ärsyttävältä säätämiseltä tuo teidänkin muutto!! Mä olin saada jo ihan totaalisen hepulin yhdessä vaiheessa joten voin kuvitella myös teidän ärsytyksen!

   Ja kiitos, katsotaan nyt miten menee, olisi kyllä kiva asettua tähän hieman pidemmäksikin aikaa!

   Poista
 3. Jee, onnea vielä! Ja tsemppiä lauantai-ikeaan ;)
  P.S. Hana näyttää oikein hyvältä!!! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, lauantai Ikea taitaa olla oikea kunnon hell on earth :)

   Poista
 4. Onnea! Mahtaa olla hyvä fiilis nyt, kun sitä ei tarvi enää stressata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ja nyt on kyllä ollut aika hyvä ja helpottunut fiilis :)

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin!:) ja erityisesti onnittelut tosta hanasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Olen kyllä super tyytyväinen hanasta vaikka samalla ihmettelen että miksi ei voitu asentaa "kunnon"
   Hanoja kun kyseessä on kuitenkin pari vuotta vanha asunto kompleksi?!?

   Poista
 6. Onnittelut uudesta kodista! Hyva, etta mieluinen asunto loytyi kaiken ylimaaraisen hassle jalkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina, nyt on kyllä helpottunut olo kun kaikki järjestyi!

   Poista

Kiva kun kommentoit!