tiistai 15. lokakuuta 2013

Plockton & Eilean Donnan

Meikäläisestä kyllä tuntuu että tätä meidän Skotlannin reissua on käsitelty ihan iät ja ajat?!? Palaan kuitenkin ihan vielä hetkeksi syyskuiseen reissuun ja reissukuviin, nimittäin vielä on parit aika kivat paikat ja kuvat jakamatta.

Isle of Skyen jälkeen lähdimme ajamaan takaisin kohti Glasgowta, mutta kuten koko road-trippi, tämäkin osuus oli tarkoitus ottaa hitaasti ja hartaasti ja pysähdellä matkan varrella.

Ensimmäinen pysähdys tehtiin Plocktonin kylässä jonka ympäristössä yritimme tähyillä niin karvalehmiä kuin hylkeitäkin, kuitenkaan niitä näkemättä. Mutta Plockton on siitä erikoinen paikka että siellä kasvaa palmuja! Se on ilmeisesti suotuisassa kohdassa jotta palmut siellä viihtyvät. Erityisen suosittu paikka kesäisin mutta syyskuussa siellä sai kävellä ihan rauhassa.


Kylä ei todellakaan ollut mikään suuri (ihan kuin Emmerdale!!) joten käveltiin hieman ympäriinsä ja nautittiin maisemista koska siellä oli ihan kivat näkymät!
Pieni välikaaneetti tähän väliin, nimittäin koko reissun ajan "metsästettiin" Ylämaan lehmiä eli niitä söpöjä karvakasoja. Mun mielestä ne on aivan ihania ja olisin halunut niitä tälläkin reissulla nähdä. Noh, kun niitä etsimällä etsii niin eihän niitä tietysti löydä. Ajettiin saakutti Ylämaiden poikki ja silti ei ollut yhtään lehmää näkyvissä. Noh, ennen Plocktoniin saapumista oli tien vieressä oikein kyltti että varokaa tiellä käyskenteleviä Ylämaan lehmiä. Nähtiinkö niitä? No ei tietysti. Hmph.

Jatkoimme matkaamme eteenpäin pikkuteitä pitkin yrittäen löytää niitä lehmiä (onneksi poikaystävä on jo tajunnut tässä vaiheessa että olen hieman erikoinen), kunnes luovutimme ja eksyimme takaisin päätielle suuntana Eilean Donan linna.


Tuon keltaisen levän tilalle pitäisi olla vettä mutta saavuttiin juuri siihen aikaan paikalle kun vesi oli kaikonnut kauemmaksi :D Koska meillä oli pieni aikataulu päivälle päätettiin ettei käydä linnassa sisällä vaan juotiin kakkukahvit kahvilassa ja ihasteltiin linnaa hieman etäämmältä jolloin sen kauneus kyllä pääsi hyvin oikeuksiinsa!


Mä pääsin harjoittelemaan taas mun prinsessavilkutusta ja niiausta.


Tähän päättyy siis tämän Skotlannin reissun postaukset tällä kertaa. Meillä oli superihana loma ja suosittelen niin Skyeta kuin Skotlantia ylipäätänsä lomakohteeksi. Keli on mitä on, mutta kun ei anna sen häiritä voi lomasta nauttia täysin voimin. Suosittelen myös omaa autoa/vuokra-autoa koska sillä tavoin pääsee juuri sinne minne haluaa, ja milloin haluaa.

Minä palaan Skotlantiin viimeistään uutena vuotena, kertaakaan ei tullut vietettyä uutta vuotta Skotlannissa siellä opiskellessa mutta korjataan se vahinko nyt takaisin. Vielä en edes tiedä minne päin Skotlantia suuntaamme mutta eiköhän se taida Glasgow-Edinburgh akselilla olla. Sitä siis odotellessa!

10 kommenttia:

 1. Matkakertomuksia on kiva lukea, joten useampi postaus ei haittaa yhtaan, painvastoin! Ma olen aina halunnut kayda Skotlannissa, se nayttaa niin kauniilta, ja naa sun postaukset saa mut haluamaan matkustaa sinne viela enemman! Mutta kun olis niin monia muitakin paikkoja, mitka haluan nahda... Voi tata valinnan vaikeutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tietysti menee että maailmassa on niin monia upeita paikkoja joita haluaisi nähdä! Lista on varmasti loputon :D Suosittelen kuitenkin todella lämpimästi Skotlantia, ehkä se jossain vaiheessa menee listan kärkeen ;)

   Poista
 2. Aika nopeastihan sinä olet tätä reissua käsitellyt, verrattuna siihen aikaan joka minulla meni Lontoo-postausten kirjoittamiseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D Eks se mee niin että oman pään sisällä asiat näyttää aina erilaisilta? Musta tuntuu että tuosta matkasta on ikuisuus vaikka ei se ehkä niin ole...

   Poista
 3. Skotlanti - postaukset ja matkakertomukset on aina kivoja :)
  Ihana pikku kylä tuo Plockton. Skotlanti ei kyllä ole ensimmäinen paikka, missä kuvittelisi palmujen kasvavan :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit niistä, uutena vuotena sitten varmasti lisää Skotlanti-postauksia :) Ja joo, minäkin olin vähän epäileväinen kun kuulin näistä palmuista mutta olihan se uskottava kun omin silmin näki :D

   Poista
 4. Voi että, oli pakko googlettaa tuo linna kun se nimi kuulosti niin tutulta, mutta näytti sun kuvissa niin erilaiselta kun mitä se oli kun me siellä käytiin (ulkona) ihastelemassa. Ja onhan se sama, meidän kuvissa ympäristö on vaan täynnä vettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän harmittaa kun nähtiin se tollaisen keltaisen mömmön ympäröimänä, se näytti niin kauniilta kuvissa kun vesi ympäröi linnan. Mutta tällä kertaa näin :)

   Poista
 5. Onpas Eilean Donan tosiaan erinäköinen ilman vettä!
  Mä olen viettänyt yhden Hogmanayn Edinburghissa, ja täällähän järjestetään Princes streetillä iso street party. Sinä vuonna mulla oli 5 kaveria käymässä Suomesta, ja ostettiin liput street partyn outdoor ceilidhiin. Mä olen iso ceilidh-fani, ja meillä kaikilla oli ihan tajuttoman kivaa! Tuo taitaa myös olla paras (tai ehkä jopa ainoa) tapa pysyä lämpimänä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Princess St juhlinnoista olenkin kuullut ja olisi ihan kiva päästä mukaan niihin tänä vuonna! Ja vitsit, outdoor ceilidh kuulostaa ihan mahtavalta, sellainen olisikin hauska kokea!

   Poista

Kiva kun kommentoit!