tiistai 29. lokakuuta 2013

Rome by night

Kuten olen tainnut aikaisemminkin mainita, rakastan kaupunkeja iltavalaistuksessa. Kaupungit näyttävät vaan mielestäni niin kauniilta iltaisin ja Rooma ei ollut luonnollisestikaan mikään poikkeus. Ajattelin nyt siis hieman jakaa teidän kanssanne kuvia kauniista Roomasta upeassa iltavalaistuksessa tuolta taannoiselta viikonloppuretkeltä.

Tämä on muuten yksi lempikuvistani reissusta. Taustalla siis upea Pietarin kirkko. Ja jostain syystä nämä kuvat näyttävät huonolaatuisilta, tiedä sitten missä vika mutta ehkä tämä kestetään.


Nautittiin näistä upeista maisemista Castel St'Angelon kahvilasta! Suosittelen lämpimästi sinne kipuamista (vaikkakin siitä täytyy maksaa sisäänpääsymaksu, muistaakseni 7 euron verran) sillä maisemat linnan päällä olevasta kahvilasta on varmasti yhdet hienoimmista ikinä! Ja olihan se aika tunnelmallista istuskella siinä ja katsella kuinka aurinko laski Pietarin kirkon taakse.

Rooma on upea iltaisin ja mikäs sen parempaa kuin kävellä ympäri tämän vanhan kaupungin katuja ja nauttia tunnelmasta. Pysähtyä jollekin kauniille Piazzalle nauttimaan lasillisesta (tai parista) viiniä. Ja sitten jatkaa kävelyä ja ihastella Rooman upeata arkkitehtuuria. Voisin hyvin palata näihin maisemiin jo nyt!

Kyllä Rooma on vaan upea!

16 kommenttia:

 1. Näin jälkikateen ajateltuna oli aivan järjetöntä missata Lontoon iltavalaistus reissullani! Tapasin vaan herätä joka aamu niin tosi aikasin ja olla aikasin liikenteessä, niin uni voitti aina sitten iltasin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se on kyllä ihan totta että kaupunkilomilla tulee kuitenkin herättyä aikaisin ja tehtyä niin paljon että iltaisin on jo ihan väsynyt :D Me oltiin kanssa ihan puhki ekana iltana, mut sit tokana iltana jaksettiin kävellä enemmän! Sun täytyy nyt sit vaan mennä uudestaan Lontooseen ;)

   Poista
 2. Wau, näyttää tosi upealta! Hienoja kuvia oot saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka joo, jostain syystä Blogger lataa nämä huonompilaatuisena kuin ne oikeasti ovat...

   Poista
 3. Tämä Blogger on aiheuttanut välillä kuvien huonontumista, mutta sitä en tiedä miten sen saisi ratkaistua. Kuvat ovat jokatapauksessa hienoja, kyllä niistä tunnelma välittyy upeasti! Oli oikein mukavaa lukea tämä postaus juuri nyt, viikonloppuna suuntana Rooma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla ei ole aikaisemmin ollut tätä ongelmaa Bloggerin kanssa, täytyy katsoa mitä se sanoo kun seuraavat kuvat lataan. Mutta kiitos silti :D Ja ihanaa reissua Roomaan!!

   Poista
 4. Oi kuinka kauniita kuvia!! :) Ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia <3 Ussan maikkani kehui juuri tuota samaista kahvilaa, sieltä saa kuulemma hyvää cappucinoa :)
  Rooma on ihana kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aika hauskaa, täytyy kokeilla sitten cappucinoa ensi kerralla :D Kiitos paljon!

   Poista
 6. Mun mielestä toi "huonolaatuisuus" noissa kuvissa ei häiritse yhtään, päinvastoin: niistä tuli jotenkin sellainen maalauksellinen tunnelma. Hienoja kuvia, hieno kaupunki! Toivottavasti itsekin ehtisin sinne joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä ettei se muita häiritse niin paljon :D Kiitoksia, suosittelen kyllä ehdottomasti reissua Roomaan, siellä on niin paljon nähtävää ja koettavaa!

   Poista
 7. haluisin vähän kysellä aberdeenistä ja siellä opiskelusta eli anteeks jos oot joutunu kertomaan tän blogissas miljoona kertaa! haluisin opiskelemaan politiikkaa/ir:ää skotlantiin, mielellään glasgowiin tai edinburghiin, mut arvosanavaatimusten nousun takia miun yo-arvosanat (toivottavasti näillä näkyminen LEEEM-rivistö) ei tuu riittämään vanhoista yliopistoista kun vaan aberdeeniin. sinne en oo kauheesti halunnut koska jotenki oon aatellu että se ois tosi pieni ja kaukainen kaupunki. toisaalta aattelen, että sinne mennään opiskelemaan joten ei sieltä tarviikaan mihinkään lähteä. eli nyt kyselisin, että onko se aberdeen millanen kaupunki? :) arvosanat saattais riittää myös esim stirlingiin tai dundeehen mut niitäkin oon kaihtanut koska aattelen uusien yliopistojen olevan jotenkin huonompia joten osaatko yhtään sanoa millanen opetustaso siellä on verrattuna esim aberdeeniin? kiitos super paljon jos jaksat yhtään vastailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, mielelläni auttelen ja vastailen kysymyksiin :)

   Nämä on sinänsä aina hieman hankalalia kysymyksiä koska ihmiset tietysti kokevat kaupungit ja siellä asumisen hieman eri tavalla. Minä tykkäsin kyllä Aberdeenistä, periaatteessa olin siellä 3 vuotta koska yhden vuoden olin vaihdossa. Neljännen vuoden jälkeen olin jo valmis vaihtamaan maisemaa mutta päällisin puolin minulla on jäänyt positiitiviset mielikuvat Aberdeenistä. Se on n. 200 000 asukkaan kaupunki joten isompi kaupunki kuin Dundee tai Stirling. Aberdeenissä on kaksi yliopistoa ja Aberdeenin yliopistossa itsessään on jo 13 000 opiskelijaa joten se on kiva opiskelijakaupunki. Sen sijainti myös merenrannalla on kiva. Arkkitehtuuriltaan se on melko harmaa joten talvisin se mielletään helposti aika ankeaksi kaupungiksi. Aberdeenin yliopiston kampus ja sen ympäristö ovat kuitenkin kauniita ja vehreitä. Sieltä pääsee myös mielestäni kohtuullisen helposti näkemään muuta Skotlantia, mennä Invernessiin tai Highlandsien alueelle. Eikä Ediin tai Glasgowhunkaan mene kuin bussilla joku alle kolme tuntia. Itse reissasin yhdessä vaiheessa melkein joka viikonloppu Glasgowhon joten sinne meno ei ole todellakaan vaikeata tai turhan kallista (jos siis valitsee bussin).

   Mun mielestä siis Aberdeen ei ollut todellakaan paha paikka ja minulla on pelkästään hyviä muistoja opiskeluajoista siellä. Koska loppuenlopuksi se tulee kaikki pakettina: opiskelu, kaverit ja kaupunki. Jos kaikki on kohdallaan niin ei sen kaupungin tarvitse maailman ihmeellisin olla :) Tietysti Edissä tai Glasgowssa on kaupunkina enemmän esim. viihdetarjontaa, mutta niin....Aberdeen on mun mielestä ihan kiva :)

   Valitettavasti opetuksen tasoa en uskalla ruveta vertailemaan Dundeehen tai Stirlingiin, tunnen oikeastaan vain yhden henkilön joka on opiskellut Dundeessä ja hänkin opiskeli ihan eri alaa, joten en osaa valitettavasti tähän asiaan sanoa juuta tai jaata.

   Toivottavasti tästä oli apua!

   Poista
  2. Kiitos ihan superpaljon kivasta vastauksesta! Oon saanut niin monesta blogista kahen lauseen pituisia "eti ite, kyllä tää tieto jotain tästä blogista tai internetin uumenista löytyy"-tyyppisiä vastauksia, että oli ihan älyttömän mukavaa saada näin perusteellinen ja ihana vastaus :) Taitaa olla niin, että hakemus lähtee Aberdeeniin pikapuoliin...:p

   Poista
  3. Kiva että tästä oli apua! Mun mielestä se on aina ainakin kivempaa kuulla henkilökohtaisia mielipiteitä asioista, yleensä saa paremman käsityksen kuin pelkällä perus googlettelulla :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!