sunnuntai 31. elokuuta 2014

Autumn edition

Sallitteko jo joka syksyisen "syksyn uudet tuulet" postauksen? Mun mielestä tälläisen tekeminen on ihan hyväksyttävää nyt kun vietetään elokuun vikaa päivää! Ja tosiasiassa olen ollut syksytunnelmissa jo pari viikkoa koska kelit täällä Englannissa on ollut....noh, syksyiset.

Tämä aika on itseasiassa mun mielestä ihan parasta mitä tulee syksyyn. Nimittäin se fiilistely siitä tulevasta vuodenajasta ja kaikenlainen suunnittelu. Tässä vaiheessa on yleensä jo hyväksytty se, että kesä oli mahtava mutta se on nyt taaksejäänyt. Nyt fiilistellään uutta vuodenaikaa, kaivetaan lämpimämmät neuleet kaapista ulos (minähän olen jo sen pari viikkoa joutunut kulkemaan nahkatakin kanssa) ja nautitaan kotona olosta kun koko kesä on menty tukka putkella paikasta toiseen. Kylmät Iced Lattet vaihdetaan lämpimiin Chai Latteihin.

Syksyisin minusta tulee aina sellainen kotihiiri (kuten varmaan monesta muustakin). Kotia voi laittaa taas kuntoon ja ihan hyvällä oma tunnolla lösähtää sohvalle viikonloppuisin ja nauttia sisälläolosta. Kesäisin minulle tulee aina ihan rikollinen olo jos nyhjötän sisällä kun ulkona on upea, aurinkoinen keli. Täällä meillä pitäisikin tehdä oikein suursiivous. Olkkarin sain sentään siivottua eilen ja viritettyä mun uudet, ihanat pallovalot toimintakuntoon. Ne sopii juuri passelisti tähän tulevaan vuodenaikaan. Ostin myös pitkästä aikaa kukkiakin kotiin ja ne sopii värinsä puolesta (poltettu oranssi) hyvin huomenna alkavaan syyskuuhun.


Tämä vuodenaika myös inspiroi tekemään ja innostumaan taas joko uusista asioista tai sitten niistä vanhemmista jutuista. Itse huomaan että innostus tähän blogin kirjoittamiseen nousi ihan uusiin sfääreihin kesäloman jälkeen. Muistikirja täyttyy eri postausideoista (nyt niitä on jo kaksi sivua) ja tekisi mieli vain kirjoitella, fiilistellä ja muokata blogia. Olen myös miettinyt pitäisikö perustaa Facebook-sivut blogille sillä olen nyt tykännyt muutamien blogien FB-sivuista ja huomannut että sehän on aika kiva tapa seurata blogeja. Bannerinkin haluaisin vaihtoon mutta se on aina sellaista hiustenrepimishommaa...Ulkoasua olen alkanut pikkuhiljaa myös muokkaamaan ja lisännyt hieman uusia välilehtiä. Muokkaus jatkuu tässä koko ajan kunhan vaan ehdin ja kykenen niitä ideoita toteuttamaan. Blogin puolella nähdään siis uusia postauksia varmaan melko tiheällä tahdilla!

Syksyyn tarvitaan myös aina niitä ns. uusia tuulia. Nyt kun opiskeluiden pariin ei enää palata niin aika keksiä niitä uusia tuulia jostain muualta. Ajattelinkin vihdoin aloittaa sen kielikurssin jota mietin jo tossa keväällä. Tarkoitus olisi mennä preppaamaan niitä minun espanjankielen taitoja. Saas nähdä mitä siitä tulee. Haluaisin myös kovasti aloittaa jonkun uuden harrastuksen, mutta en ole oikein keksinyt mikä se voisi olla. Harrastuspaikka pitäisi olla jossain lähellä, mielellään se saisi olla jotain kivaa liikunta-aktiviteettia mutta ei mitenkään turhan kallista. Täytyy katsoa josko jotain sopivaa löytyisi.


Tulevalle syksylle pitää saada lisää suunnitelmia aikaiseksi jotta on paljon kivaa tekemistä mitä odottaa. Haluan ainakin käydä mahdollisimman usein Peak Districtillä ihailemassa ruskaa. Olin haaveillut lyhyestä kaupunkilomasta jonnekin Euroopan kaupunkiin mutta olen bookannut jo kolmen viikon loman joulun ja uuden vuoden tienoille koska silloin haluan mennä kotiin Suomeen jouluksi ja uutta vuotta olisi tarkoitus lähteä viettämään Tansaniaan. Toisaalta toivon että saisin otettua pari lomapäivää lokakuussa jotta pääsen katsomaan Jokereiden peliä SKA Pietaria vastaan (Pietarissa). Syksy toisaalta tulee menee varmaan todella nopeasti ohi, eihän tässä ole kuin kolme kuukautta joulukuuhun.

Syksyksi on pakko saada myös uusi kalenteri jotta voi niinkuin ihan kirjaimellisesti kääntää uuden ajanjakson elämässä. Eilen vihdoin löysin sen melkein täydellisen kalenterin ja se sujahti ostoskassiin. Etsin pitkään sopivaa kalenteria mutta kaikissa oli jokin vika. Mun musta Moleskine on palvellut ihan hyvin, mutta halusin nyt kalenterin pirteämmällä kannella ja sellaisen nyt onneksi löysinkin. Olen myös liikaa uppotunut Pinterestin maailmaan ja hurahtanut ruutuihin koska mukaan lähti niin huivia kuin takkiakin josta löytyy ne tutut skottiruudut. Ehkä olen asunut liian kauan täällä Brittien maaseudulla tweed-takkien seassa....


Kyllä syksy on kivaa aikaa ja ihana mukavaa taas kun saa aloittaa ns. uusia juttuja! Onko teillä suuria suunnitelmia tulevaksi syksyksi?


Kuvat: Pinterest-tililtäni

12 kommenttia:

  1. Jee, kuulostaa kivalta. Millasen kalenterin hankit? Mä olen ehkä ottanut tän syksyn vähän liian tosissani kun tänäänkin joutui takkia ja huivia höllentämään auringossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, onhan se ihanaa et siellä vielä jatkuu kivat kelit! Se kalenteri on muuten ihan perus (ja sisältöosio on yllättävän hyvä) mut se kansi on sellasta värikästä atzeekki kuviota - vähän väriä tähän elämään :)

      Poista
  2. Apua, mehän ollaan ihan kuin samalta näppikseltä kirjoitettu :D Todellakin syksy on ihanaa aikaa ja chai latet on ihan parhautta..Kunnes pumpkin spicet tulee saataville ;) Hauska, että säkin oot miettinyt blogin uudistamista, kun mullakin se blogin ulkoasu on mietityttänyt! Hmm, kalenteri olisi kyllä kiva, pitääkin käydä kirjakaupassa kattomassa mitä sieltä löytäisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pumpkin spice on kyllä hyvää! Ennen en tykännyt mut nyt se on kyllä syksyn lemppari :) ja vitsit et mua nauratti kun huomasin et kuinka samoilla linjoilla mentiin postausten kanssa :) kai tää syksy on tälläistä uudistamisen aikaa niin blogissa kun muissakin elämänalueilla :)

      Poista
  3. Siis mitä hittoa, kolme kuukautta joulukuuhun?! Ja mulla on vielä puolet kesälomasta edessä :D Mutta ei se mitään, joulu on ihana. Taidanpa alkaa jo laskea päiviä sinne...

    Suunnitelmat kuulostaa aika hienoilta. Mulla on tiedossa superkiireinen syksy aina marraskuun puoliväliin saakka, joten saas nähdä, miten puhki olen jouluun mennessä. Täällähän ei jouluna lomia vietellä (korealaisittain), mutta ehkäpä saan säästettyä muutaman kesälomapäivän niin, että pääsisin vaikka reissuun. Varteenotettavin vaihtoehto taitaa olla kuitenkin Suomen joulu, josta olen jo kaksi vuotta haaveillut tippa linssissä. Mutta sitten toisaalta, kyllä joku lämminkin kohde houkuttelisi (niinkuin aina!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry, ei ollut tarkoitus vielä saada ihmisiä ihan joulua miettimään :) mut jotenkin itsekin havahduin siihen että sehän tulee nopeammin kun uskotaankaan.... Mun mielestä se on ihan kivaa et syksy on kiireistä aikaa koska silloin se aikakin kuluu nopeasti kun on paljon tekemistä! Suomen joulu on kyllä ihana mutta ymmärrän hyvin että se lämpökin houkuttelee.... Nyt on kiva kun tänä vuonna ne joulunpyhät osuu taas arkipäiville niin saa melko helposti venytettyä loman aika pitkäksi käyttämättä turhan monia lomapäiviä!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Voi kökkö! Onpa ärsyttävää jos se noin vaan katosi, kävin varmuuden vuoksi tsekkaa tuolta roskapostikansiostakin eikä sieltäkään löytynyt mitään :(

      Poista
  5. Pakko myöntää, että luettuani blogisi - syksyn tuska tuntuu jo nyt helpommalta
    Äiti

    VastaaPoista
  6. Minäkin rakastan syksyä - ihanaa kun saa taas kääriytyä takkeihin ja huiveihin, sytyttää kynttilöitä jne. Mekin tarvittaisiin vaan tuollainen kunnon löhösohva, valmiiksi kalustettua kämppäämme koristaa valitettavasti Ikean Klippan-sohvat, ja niihinhän ei todellakaan upota :D Mulla taitaa tulla aika kiireinen syksy kun on reissuja ympäri maata eri koulutuksissa, aloitan sekä Suomi-koulun opettajana että nähtävästi myös Scottish-Finnish Societyn hallituksessa, ja näiden lisäksi olen ajatellut aloittavani Highland dancing -tunnit, saa nähdä miten kauan pohkeet kestää sitä varpailla seisomista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, sullahan on paljon vaikka mitä kivoja suunnitelmia! Varmasti kiva syksy siis tiedossa! Ja kiva et pääset reissaa eri koulutuksiin. Toi Highland Dance kuulostaa ihan mielettömän kivalta - kiva jos täälläkin tarjottaisiin sellaista!

      Poista

Kiva kun kommentoit!