torstai 21. elokuuta 2014

Kesäloman kymmenen lempparia

Ennenkuin rupean raapustamaan ihan kunnon postauksia Suomi kesäloman aktiviteeteistä, ajattelin vielä jakaa kanssanne 10 lempparikuvaani kesälomasta, jotka latasin myös instagrammiin (@lurabella). Se on vaan niin helppo ja kätevä kanava kuvien jakamiseen, varsinkin kun blogia ei tullut tietoisesti avattua koko loman aikana.  Kesälomatunnelmiin on kiva palata koska täällä Derbyssä oli tänä aamuna +7 "lämmintä" kun lähdin töihin nahkatakissa ja paksussa huivissa. Että mikä elokuu ja kesä?

1. Marski jäätelön kimpussa 

Ennen kuvanotto hetkeä oltiin käyty juuri hakemassa porukalla kaikille jätskit ja eihän kunnon jätskituokio olisi mitään ellei meidän herkkusuulle tarjottaisi kanssa. Marskilla ei kauan nokka tuhissut kun hän veteli jätskit poskeensa. Vanilija kuuluu meidän karvakorvan suosikkeihin. Sormi nappasi myos kuvan juuri oikealla hetkellä kun katse on määratietoisen tuima ja kieli ulkona lipomassa jätskin rippeitä.


2. Kesälomariemua

Jos pitäisi käyttää vain yhtä kuvaa kolmeviikkoisen kesälomani kuvaamiseen niin valitsisin varmasti tämän kuvan. Tähän vaan tiivistyy se tunnelma täydellisesti: puhdas ilo ja vapauden tunne kesälomasta. Kesälomalla saa ja pitääkin hullutella - tämän kuvan ottamisen jälkeen hyppäsin itsekin varmalla tyylikkyydellä (eli läsähdin melkein maha edellä) veteen. Hypittiin, pompittiin ja tehtiin pommeja veteen kun lapset konsanaan.


3. Täydellinen rauha

En ollut tietoinen että poikaystävä oli tämän kuvan napannut ennenkuin kuin sen puhelimen muistista löysin mutta onneksi nappasi! Ihana hetki rauhassa järvessä kelluen ja elämästä nauttien. Veden kohina korvissa ja vielä monta viikkoa lomaa edessä. Rakastan tätä järveä joka löytyy ihan meidän kodin läheltä. Vaikka kyseessä on ihan yleinen uimaranta, vain kyläläiset tietää paikasta ja koska meidän kylä on super pieni ei tällä rannalla koskaan mitään suurta ruuhkaa ole. Suomalainen järvimaisema on niin kaunis!



4. Matkalla mökille Turun saaristoon

Takana oli mahtava viikonloppu Ahvenanmaalla ja tätä kuvaa ottaessa seisottiin Nauvon lossilla matkalla kohti kesämökkia. Pilvien taakse laskeutuva aurinko ja purjevene loivat todella kauniin siluetin horisonttiin. Oli taas pakko todeta että kaikkien turistien pitäisi nähdä Suomi kesäaikaan.



5. Suppailu yritystä...

Yritettiin poikaystävän kanssa mökillä kokeilla tämän kesän trendilajia eli suppailua mutta se omalta osaltani jämähti ns. "sit down paddlingiksi"! Välineinä meillä oli mökiltä löytyvä vanha surffilauta ja kumiveneeseen kuuluva muovinen mela. Poikaystävä sentään sai itsensä pysymään pystyssä laudan päällä kun omat yritykseni päättyivät aika surkeiksi. Sen takia totesinkin että parasta vaan istua laudan päällä - hyvin toimi niinkin.



6. Kesäinen Helsinki

Helsinki on todella kaunis paikka kesällä ja olen aina rakastanut tätä näkymää mereltä päin tullessa (tässä tapauksessa matkalla takaisin Suomenlinnasta). Finnairin uusi maailmanpyörä tuo myös kivasti ekstraa nyt tähän näkymään. Kaunista.



7. Auringonlasku Ahvenanmaalla

Tehtiin miniretki Ahvenanamaalle ystävän häitä viettämään ja yövyttiin todella kivassa paikassa jonka ranta ja sieltä avautuvat näkymät olivat vailla vertaansa (tästä on tulossa omaa postausta myöhemmin). Perjantai-iltana koukattiin kaupan kautta hakemassa siiderit, mentiin oman majapaikan laiturinnokkaan istumaan ja katsomaan auringonlaskua. Ainutlaatuinen hetki poikaystävän kanssa, joka totesi että "we have a pretty great life, don't we?". Eihän siinä voinut kuin myötäillä. Siis katsokaa nyt tuota maisemaa, aika mieletön eikö?



8. Kesä

ja vesileikit. Mökki ja ranta. Lämmin merivesi.


9. Viimeinen aamu

Tämän kuvan nappasin viimeiseltä aamu-uinnilta Suomessa ollessa. Järvi seisoi ihan hiljaisena ja tyynenä tuona kauniina sunnuntai-aamuna ja me saimme nauttia siitä ihan kahdestaan. Vesi oli jo hieman kylmempää mutta niin ihanan raikastavaa. Siellä kelpasi lillua ennenkuin piti lähteä takaisin kotia kohti pakkaamaan ja todeta että nähdään sitten taas ensi kesänä....


10. Elämänviisauksia

Mitä tähän nyt lisäämään. Välillä ne Happy Joen siiderikorkit osaa sanoa kaiken ja kuvastaa täydellisesti koko Suomi-loman fiilistä - koska siellä ei todellakaan tarvinnut yrittää ollakseen onnellinen, se vain tapahtui.


Koko loma oli kyllä kuin yksi iso upea #suomiretki. 

Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday- tempausta jonka järjestäjinä toimivat KaukokaipuuDestination Unknown ja Wanderlust Expert. Minut löytää Instagramista nimimerkillä lurabella. 

14 kommenttia:

  1. Ihania kesäkuvia... Ja tsemppiä sinne Englannin syysilmoihin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, vaikea uskoa että täällä mennään elokuun lopussa kun ilmojen puolesta voisin hyvin sanoa että ollaan jo syyskuun lopussa :)

      Poista
  2. Veden kohina korvissa on täydellisen rauhoittavaa hiljaisella järvellä! Aivan ihania kuvia sulla. Tiivistyy hyvin kesän upeus näihin. Ihana tuo "we have a pretty great life, don't we?", meillä on ollut samantyylinen hetki ja tuollaisissa maisemissa varsinkin, mitä siinä voi kuin myötäillä tyytyväisenä! Pullonkorkin viisauskin on pirun hyvin sanottu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teea! Tuollaiset hetket on kyllä mielettömiä - näillä pärjää taas pitkälle talveen kun räntää tulee vaakasuoraan :)

      Poista
  3. Ihania kesäkuvia, tiivistää hyvin koko loman ihanuuden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! Ja joo, ihan samaa mieltä että näihin kyllä tiivistyy ihana loma aika hyvin!

      Poista
  4. Voi tuota koira kuvaa. Tulee sisaren koira mieleen. On niiin kamalan perso jäätelölle, että varastelee pikkupojiltanikin jäätelöannoksia, jos silmä välttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi ei :D Marski on vähän nirppanokka noiden jäätelömakujen suhteen, ihan joka maku ei herralla kelpaa....

      Poista
  5. Aivan ihania kuvia! Suomen kesässä on kyllä sitä jotain, ja varsinkin nuo merimaisemat ovat niin mahtavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni - niinkuin sanoit, Suomen kesässä on kyllä ihan oma fiiliksensä!

      Poista
  6. Ihania kesäkuvia, oot selkeästi nauttinut juuri niin kuin pitääkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera! Ja jaa, kesälomasta tuli nautittua kyllä ihan olan takaa!

      Poista
  7. Ihania kuvia ja hetkiä teidän Suomi-lomasta! :) Selasinkin nyt samalla kertaa kaikki postaukset ja ei auta yhtään omaan Suomi-ikävään ;) Ja ei kyllä haittaa vaikka näitä postauksia tipahtelisi pitkin syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riia! Ja kiva kuulla ettei haittaa jos naita postauksia Suomi-lomasta tulee enemmankin, niita nimittain jo jonkin verran jo loytyy tuolta julkaistavien postauksien pinosta!

      Poista

Kiva kun kommentoit!