keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Helppoa ja hyvää arkiruokaa osa.1 - Kesäkurpitsa "pasta"

Monella tulee jossain vaiheessa viikkoa se fiilis, että mitä ihmettä tänään syötäisiin? Nälkä on kova ja pöytään olisi hyvä saada nopeasti jotain terveellistä ja hyvää safkaa. Me ainakin välillä tuskaillaan ja syödään niitä samoja ruokia päivästä toiseen. Joskus taas tulee kausia kun kokeillaan mahdollisimman monta uutta reseptiä viikon aikana. Ja yleensä ainakin yksi niistä resepteistä jää ns. säännölliseen käyttöön.

Meillä menee usein niin, että poikaystävä kokkaa illalliset, hän nauttii kokkailusta kun taas leipominen on enemmän omaa alaani. Tietyt ruuat kuitenkin valmistan aina minä (luultavasti siksi koska ne on todella helppoja). Allaoleva resepti on yksi niistä.

Kuitenkin, ajattelin nyt "lanseerata" tälläisen minipostaus-sarjan missä jaan ne meidän helpoimmat arkiruokareseptit. Sharing is caring, ihan siis sen takia jos joku muukin välillä tuskailee ja miettii mitä laittaa illalliseksi. Minulle helppous ja hyvät ainesosat on ihan ykkösjuttuja ruokaa tehdessä, en jaksa todellakaan rupea kikkailemaan turhan paljon, jätän sen osan mielummin poikaystävälleni. Sen takia nämäkin reseptit tulee olemaan helppoja ilman, että tarvitset valmistukseen miljoona eri ainesosaa.

Reseptipostaukset on sinänsä omasta mielestäni vähän hassuja, koska harvoin jaksan niitä itse lukea blogeista. Minulla on pari tiettyä blogia joiden reseptipostaukset kahlaan aina läpi, yleensä muuten sivuutan ne, ellei se satu kuulostaamaan super hyvältä (ja helpolta!!). Katsotaan nyt näiden kanssa, toivottavasti joku jaksaa lukea nämä läpi :)

Kesäkurpitsa pasta (resepti 2 hengelle)

2 isohkoa kesäkurpitsaa (tai kolme jos syöjä on iso mies joka lappaa ruokaa suuhunsa kuin hevonen)
Pestoa
Mozzarellaa (maun mukaan)
Rasia kirsikkatomaatteja

Tämän reseptin bongasin The Londoner-blogista josta löytyy myös muita mielettömän hyviä reseptejä. Tämä on varmasti maailman helpoin ja nopein ruoka valmistaa, ainut "erityinen" juttu minkä tarvitse tähän on ns. Julianne raastaja (kuva) jolla saat leikattua/raastettua/suikaloitua kesäkurpitsat noodelimaisiksi suipoiksi. Tämä ei myöskään tarvitse mitään kokkausta mikä on aika kiva! Tässä siis mitä tarvitse alkuun...



Tätä ei voi melkein edes kutsua reseptiksi kun tämä on niin helppo valmistaa. Suikaloit siis ensin molemmat kesäkurpitsat isoon kulhoon sillä Julianne raastajalla. Niitä ei siis kokata mitenkään ja lopputuloksena kulhossa pitäisi olla suurinpiirtein tämän näköistä "pastaa".



Tämän jälkeen sekoitat peston joukkoon mukaan ja lopuksi ripottele päälle maun mukaan mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja (meillä tämä tarkoittaa sitä että sitä mozzarellaa laitetaan ainakin kaksi isoa palloa ja kokonainen kirsikkatomaattirasia). Helppoa, maukasta ja nopeaa! Suosittelen! Tämä on jäänyt meidän vakkarireseptikirjoon ja yleensä syödään tätä vähintään kerran viikossa.

Oliivit kuuluvat toiseen reseptiin...


Tämä on myös siitä hyvä resepti että tätä on helppo varioida. Kesäisin maistuu juuri tämä versio, nyt talvea vasten ollaan tehty lämmin kastike - tänään esimerkiksi sekoitettiin tomaattikastiketta, oliiveja, valkosipulia, chiliä ja vähän oliiviöljyä ja keitettiin se pannulla kastikkeeksi kesäkurpitsa pastan päälle. Oli super hyvää!


10 kommenttia:

  1. Mulle kelpaa helpot arkireseptit, koska melkein joka sunnuntai tuskailen itsekin, että taasko pitää miettiä tulevan viikon ruoat, joten näitä lisää! Välillä tilaan Goustolta ruokaboksin, josta usein saadaan myös yksi tai kaksi uutta vakakrireseptiä, ettei ihan liikaa jumiuduta jatkuvaan pastakierteeseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut kiva kuulla että joltain tulee näille kannatusta :) Meillä on itseasiassa ihan sairaasti reseptikirjoja (mun heikkous) mutta välillä niissäkin on reseptejä jotka on niin monimutkaisia ja monivaiheisia että niitä tulee tehtyä vaan viikonloppuisin kun on enemmän aikaa...

      Poista
  2. Hmm, onnistuiskohan tuo raastaminen juustohöylällä..? :D Ootko koskaan kokeillut pyöräyttää niitä suikaleita pannulla? Muistan joskus jonkun sellaisen reseptin lukeneeni, pohdiskelin uskallanko kokeilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai jos sulta löytyy ihan tavallinen raastaja? Sillä tulisi vähän kapeampia suikaleita? En ole itse koskaan kokeillut paistaa pannulla, kun olen laiska sen suhteen mutta varmasti onnistuu ihan hyvin!

      Poista
  3. Musta ainakin on kiva lukea myos reseptipostauksia ja etenkin arkisellaisia. Tamakin maistuis, koska kesakurpitsaa saa(nee) lapi vuoden, mutta pestoa en taida jaksaa vakertaa :) Olisi pitanyt tuoda Suomen reissulta, mutta lasipurkki on vahan riskialtis. Lisaa vain tallaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Irina! No voi kökkö tuon peston kanssa. Suosittelen kokeilemaan tuota kastiketta mitä me kokeiltiin viimeksi tuon kesäkurpitsapohjan kanssa (jos näitä aineksia löytyy), eli paistaa pannulla öljyssä vähän valkosipulia ja chili flakes, sit lisää oliiveja ja lopuksi tomaattimurskaa. Oli tosi hyvää!

      Poista
  4. Mä vaklailin että sun IGssä oli joku kukkakaalipizza? Tai meniköhän mulla joku ohi - se ois mielenkiintoinen ainakin mulle jos joskus viitsit sen tänne laittaa :) Tätä täytyy kyl kans joskus kokeilla - vaikuttaa aika hauskalta ja helpolta reseåtiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä ajattelin senkin reseptin tänne laittaa sillä se onnistui yllättävän hyvin! Ja suosittelen kokeilemaan tätäkin - tosi hyvää ja helppoa!

      Poista
  5. Vaikuttaa herkulliselta!! Ja nopealta myos. Valilla tuntuu, ettei kotiin mentya tule juuri muuta tehtya kuin laitettua ruokaa ja mentya nukkumaan :D Joten nopeat ruoat on aina plussaa, ja taa vaikuttaa ihan terveelliseltakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan sama fiilikset täälläkin, välillä on hyvä saada nopeaa mutta herkullista ruokaa pöytää niin että aikaa jää muidenkin juttujen tekoon arki-iltana! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä reseptiä!

      Poista

Kiva kun kommentoit!