maanantai 17. marraskuuta 2014

Täydellinen päivä Lontoossa

Mä olen sellainen tyyppi joka tarvitsee säännöllisin väliajoin ns. "omaa aikaa". Joten kun poikaystävä lähti viikonlopuksi Skotlantiin ja omat suunnitelmani muuttuivat hieman, päätin lähteä vähän extempore käymään päiväseltään Lontoossa. Olinkin halunnut käydä siellä vielä ennen joulua ja tajusin vasta perjantaina, että aika käy vähiin ja sinne on mentävä nyt jos haluaa kaupunkia nähdä ennen joulua...

Miltä näytti sitten minun täydellinen "oma päivä" Lontoossa?

Aloitin nauttimalla aamiaisen Borough Marketin Le Pain Quotidienissä

Tämä on jotenkin yksi omista lempipaikoistani Lontoossa (siis Borough Market ja tämä kahvila), toin tänne aina vieraat kun asuin Lontoossa ja tykkään siitä että se on vähän syrjässä päähulinasta. Nautin aamupalani rauhassa ja luin kirjaa - täydellinen aamunaloitus.



Jatkoin aamuani kävelemällä ympäri markettialuetta ja ihastellen eri myyjien tuotoksia

Borough Marketilla vierailu saa minut haaveilemaan aina täysipäiväisestä leipurin urasta! Tälläkin kertaa mukaan tarttui suussasulavaa fudgea, en vaan voinut vastustaa tämän kojun tarjontaa!



Ihasteltuani Borough Marketia tarpeeksi, kävelin Thamesia pitkin aina Somerset Houseen ihastelemaan jouluvaloja.

Somerset Housen luistinrata on avautunut ja tänä vuonna sitä sponssaa Fortnum & Mason tavaratalo. Heillä oli aivan ihana kauppa myös paikanpäällä josta löytyi vaikka mitä ihania joululahjaideoita.



Tämän jälkeen jatkoin kävelyreittiäni Covent Gardenin läpi jossa ihastelin lisää kauniita jouluvaloja ja söpöjä ravintoloita jotka olivat selvästi saaneet ihanan jouluisen asun.

Tiedän että Covent Garden on turistirysä mutta olen aina nauttinut siellä kiertelystä. Siellä vallitsee jotenkin kiva fiilis joka muuttuu heti kun kävelet liikaa Leicester Squaren suuntaan (jota inhoan). Mutta Covent Garden saa mun pisteet!



Vietin paremman osan seuraavasta tunnista maailman ihanimmassa matkakirjakaupassa Stanfordissa.

Suosittelen lämpimästi käymään tässä upeassa kirjakaupassa (Covent Gardenin ja Leicester Squaren välissä), jos tykkäät matkustamisesta ja kirjoista niin tämä on taivas sinulle. Minulta katosi ajantaju täysin ja vaan uppouduin maailmaan kunnes sain ostokset rajoitettu kahteen juttuun ja raahautumaan kaupasta ulos.



Kävin myös ihastelemassa Libertyllä, myös yksi lemppari tavarataloistani Lontoossa.



Nälkä alkoi pikkuhiljaa yllättämään ja pysähdyin johonkin aika summanmutikkaiseen sushi-paikkaan syömään - hyvää oli kuitenkin!



Illaksi kotiin, samalla ihastellen St Pancrasin upeaa joulukuusta!

St Pancras on kaunis joulunaikaan ja siellä vallitsee sellainen hyvänlainen lähdön fiilis!



Kaikin puolin siis täydellinen päivä Lontoossa!

14 kommenttia:

  1. Aika herkun näköinen aamupala; kyllä tolla kelpaa aloittaa Lontoopäivä! :)

    Uskallankohan edes kertoa täällä julkisesti, että mä en ole koskaan, en ikinä käynyt Lontoossa, tai koko maassa... mutta sitten kun (ei "jos kun", vaan "sitten, kun") sinne saakka ehdin, niin tuo Borough market on ehdottomasti todo-listalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä uskaltaa myöntää ihan julkisesti ettei ole koskaan käynyt täällä ;) Ehdottomasti kyllä suosittelisin käymään, Lontoo on upea ja Briteissä on monia muitakin kivoja kohteita! Ja Borough Market on ehdoton jos/kun päätät tännepäin tulla!

      Poista
  2. Sait jopa mut haikailemaan Lontooseen - ja etenkin tonne kirjakauppaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kirjakauppa on aivan huippu! Vaatii kaiken tahdonvoiman että en ostanut sieltä vaikka kuinka monta kirjaa :D

      Poista
  3. Oooh, toi kirjakauppa! <3 Niin ja kiitos kovasti paktetista, se tuli eilen! :) Hetken kelasin, että mitä mulle on nyt tullu. Lähetetty ulkomailta ja on oikein Royal Mail ;) Nyt mulla ei ole mitään syytä olla pitämättä inspiraatiokirjaa blogille. Ehkä tämän myötä alkaa munkin blogi päivittymään hitusen useammin ja järjestelmällisemmin. Ihana kirjanen!

    Kram!

    /Tiia
    www.plungebytiia.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava kuulla että paketti tuli jo, en ollut yhtään varma että kauan siinä kestää :) Kiva kuulla että tykkäsit!

      Ja toi kirjakauppa on ihan unelma - siellä voisi viettää vaan tunteja ja tunteja! Ja sieltä löytyy jopa kahvila jos nälkä yllättää....

      Poista
  4. Toi kyllä kuulostaa aika täydelliseltä! :) Jouluinen Lontoo on ihana!

    Mäkin kaipaan aina välillä omaa aikaa ja oon joskus viettänyt itsekseni kokonaisen viikonlopun Lontoossa (vielä kun asuin Glasgowssa). Siitä viikonlopusta on kyllä jäänyt hyvät muistot. Toi kirjakauppa täytyykin katsastaa seuraavalla kerralla, kun vierailen Lontoossa! Kuulostaa ihan mun tyyliseltä paikalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi sitä kirjakauppaa, se on super ihana!

      Ja joo, täytyy myöntää että oli ihana kävellä kaupungilla ihan omaan tahtiin. Tietty on aina kivaa olla kaverin reissussa mutta joskus se on ihan kivaa olla vain omassa hyvässä seurassa :D

      Poista
  5. Vau. Lontoo ei ole juurikaan koskaan kiinnostunut, mutta tää sai mut kyllä haluamaan sinne! Vau! Ja toi kirjakauppa....(tähän laittaisin sen apinahymiön, joka peittää silmät, jos kännykällä kirjoittaisin :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu että toistan itseäni mutta toi kirjakauppa on ihan unelma :) Sun täytyy jokupäivä tulla tänne ;)

      Poista
  6. Olen ahkera Lontoon-kävijä, mutta tuossa kirjakaupassa en olekaan koskaan vieraillut. Pakko ehtiä sinne ensi kerralla - kiitos vinkistä!

    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Anna, se on kyllä aivan ihana kirjakauppa, voisin muuttaa sinne asumaan :)

      Poista
  7. Jouluinen Lontoo on jotain niin parasta <3 Harmi vaan, että se jää tänä vuonna kokematta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kökkö :( toivottavasti pääset kokemaan jouluisen Lontoon sitten ensi vuonna!

      Poista

Kiva kun kommentoit!