maanantai 2. helmikuuta 2015

Sunnuntain miniretki Dovedaleen

Tänä vuonna halutaan pitää kiinni siitä samasta tavasta kun koko viime vuonna eli, että jaksetaan viikonloppuisin lähteä tutkimaan lähiseutuamme paremmin. Tälläiset "mikroseikkailut" on parhaita silloin kuin aikaa ja resursseja ei ole niin paljon, me otetaan vaan auto alle ja hurautetaan jonnekin lähialueelle kävelylle ja ihmettelemään. Toimii hyvin. Piristää myös kummasti viikonloppuja. Kuten olen tainnut ennenkin mainita, minä tulen levottomaksi jos istun koko viikonlopun vaan sisällä. Tottakai välillä niitä kunnon löhöpäiviä tarvitaan, mutta pääasiallisesti en halua että viikonloput menee ns. "hukkaan". 

Viime sunnuntaina suunnattiin tosin jo tuttuun paikkaan, aikaa ei ollut kamalasti jäljellä kun liikkeelle päästiin vasta reippaasti puolenpäivän jälkeen. Ajelimme siis Dovedalen laaksoon Peak Districtille jossa olemme ennenkin käyneet kävelemässä. Ulkona oli aivan mielettömän upea ja aurinkoinen päivä, melkein olisi tarvinnut aurinkolasit mukaan! Kaikenlisäksi olimme sen verran korkealla että paikanpäällä oli vielä lunta, mikä oli aika ihanaa. Mieli taas rentoutui maalaismaisemissa ja pohdittiin samalla kävellessämme niin hää-kuin talosuunnitelmiakin. Törmättiin lampaisiin matkalla ja rämmittiin mudassa, pellot olivat nimittäin törkeän märkiä! Melkein meni käydä klassisesti ja mutalammikot meinasi imeä mun kumpparit mukaansa.

Parasta oli kun päästiin pienen pikkukioskin luokse ja saatiin ostettua kaakaot messiin loppukävelyn ajaksi. Kaunis päivä oli houkutellut monta kävelijää ulos ja me lähinnä keskityttiin ihailemaan kaikkien koiria - mulla on ihan kamala koirakuume! Johon ei muuten yhtään auttanut kun luin Annikan postauksen heidän koirastaan Nisusta, siis minäkin tahdon koiran!!!

















Hyvä sunnuntairetki siis, ensi viikolla haluaisin lähteä hieman kauemmaksi Peak Districtille, luin sellaisesta puistosta tässä tunnin ajomatkan päässä jossa peurat viilettelee vapaana menemään ja alueella on joku ihana kartanokin. Kuulostaa siltä että siihen pitää päästä tutustumaan!

8 kommenttia:

  1. Niin tunnelmallisen näköistä! Jotenkin tuli tosin edelleen joulu mieleen, kun tammikuussa katoin The Holidayn -Aivan samannäköiset maisemat! Ja siis tammikuuhan ei ole lainkaan liian myöhäistä kattoa joululeffoja ;) Nisu kiittää linkkauksesta ja minä ihanista kuvista, jotka inspiroi aina vain muuttamaan takaisin Eurooppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aika ihanaa että täällä tuli edes vähän lunta, maisemat muuttuu heti niin paljon kauniimmaksi! Ja mun mielestä The Holidayn voi kattoo vaikka vuoden ympäri, se on niin ihan leffa! Ja eipä mitään, terkut Nisulle takaisin, se on vaan niin suloinen tyyppi!

      Poista
  2. Mukavia maisemia - ja tuo puhelinkioski! Veljentyttäreni asuu nykyisin Englannissa ja näin juuri hänestä kuvan tuollaisen ovella .-) Olen innostanut häntä bloggaamaan, mutta sanoi, ettei viitsi aloittaa kun ei kuitenkaan jaksaisi pitkään - mutta saatan saada häneltä jonkun vieraskynäpostauksen sentään jossain vaiheessa houkuteltua meidän blogiimme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi puhelinkioskit on mun mielestä niin söpöjä - Lontoossahan turistit poseeraa aina noissa kanssa mutta täällä maalla ne taitaa olla ihan oikeasti toiminnassa! Ja vierasbloggaaminenhan olisi varmasti juuri passeli idea hänelle jos hän luulee ettei jaksa pitkäkestoista bloggaamista - minä ainakin mielelläni lukisin hänen vieraskirjoituksen!

      Poista
  3. Ihanan näköistä ja tälläset retket ja kuvat saa mut kyllä kaipaamaan Britteihin aika paljon :) Huippua et jaksatte käydä tutkailemassa paikkoja tollei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hyvä jos saa kaipaamaan Britteihin, mulla on oma henkilökohtainen missio menossa että haluan vakuuttaa kaikki että Britteihin kannattaa matkustaa :) ja joo, näitä lähialueen paikkoja on kyllä kiva tutkailla, mini matkailua parhaimmillaan!

      Poista
  4. Näyttää ihanalta, tuollaisesta ulkoilusta oon nyt haaveillut jo monta viikkoa. Mutta aina kun tulee viikonloppu, niin täällä on pari astetta plussaa ja taivaalta tulee jotain karseeta märkää mömmöä. Niin ärsyttävää! On kyllä kätevä, kun teillä on toi auto, jolla suhahdella. Barcelonassa aina mietin, miten paljon enemmän sitä olisi päässyt näkemään, jos olis vain voinut hypätä auton rattiin lähiseudulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, loskakeli on kurjaa! Auto kyllä mahdollistaa nää meidän mikroseikkailut niin hyvin, muuten luulen että tulisi jäätyä aika usein kotiin kun ilman autoa on niin paljon hankalampi liikkua tuonne maaseudulle päin....

      Poista

Kiva kun kommentoit!