tiistai 12. toukokuuta 2015

Bloggauksesta ja inspiraatiostaKaikilla on varmaan niitä päiviä jolloin runosuoni sykkii ja tekstiä voisi tuottaa kilometritolkulla? Ja sitten on taas niitä päiviä kun kaikki takkuu ja blogia ei edes halua avata? Eiköhän me olla jokainen koettu näitä hetkiä. 

Minä kirjoitan blogiin vaan ja ainoastaan silloin jos tuntuu siltä. Useimmiten avaan innolla blogin koska olen keksinyt juuri jonkun hyvän postausaiheen. Joskus on kuitenkin sellaisia päiviä kun ei ole mitään kirjoitettavaa tai kun ei vaan tunnu siltä. Silloin jätän blogin ihan suosiolla rauhaan koska en halua koskaan itseäni pakottaa kirjoittaa tänne. Minulle tämä on semmoinen kanava jonne aina pitäisi olla mukava kirjoitella ja purkaa ajatuksiaan. Ja toisaalta en koe että blogini olisi niin suosittu, että joku siitä hermostuisi jos en tänne koko ajan kirjoittelisi (paitsi ehkä uskollisin lukijani, eli mummi).

Viime aikoina ei kyllä ole inspiraatio ongelmia blogin suhteen ollut, melkeinpä tasaiseen tahtiin postauksia on tullut 2-3 per viikko. Yleensä kuitenkin saatan kirjoittaa monta postausta samalla kerralla (jos siltä siis tuntuu) ja ajastaa niitä sitten myöhemmälle ajalle. Tai vain julkaista niitä myöhemmin milloin sattuu. Minulle sunnuntai aamut on sellaista bloggailuaikaa yleensä, silloin nautin siitä että voin rauhassa kirjoitella ja suunnitella juttuja (sen vuoksi valitsin ylläolevan kuvankin). Yleensä viikolla saatan kirjoittaa vain yhden jutun jonain arki-iltana ja sekin vain silloin kun tuntuu siltä, että haluan kirjoittaa jonkuntyyppisen arkijutun. Arkijutut kun yleensä luonnollisesti vaatii sellaista hetkessä elämistä ja kirjoitusta. Tämä tapa on toiminut minulle parhaiten. Lomalle en juuri koskaan bloggaile, olen todennut että kyllä ne jutut odottaa siihen saakka että palaan kotiin ja voin rauhassa istua koneen ääressä. Olen itse sitä koulukuntaa että lomat on tehty nautittavaksi, eikä niitä tulisi viettää tietokoneen ääressä.

Mistä ne parhaat juttuideat sitten blogiin tulee?

No ihan kaikkialta sanoisin! Parhaita inspiraation lähteitä on mielestäni juuri toiset bloggaajat. Yleensä kun he keksivät ihan loistavia postausideoita ja niistä yleensä saa itsekin sitten inspiraatiota omaan postaukseensa. Näissä tapauksissa on tietysti aina kohteliasta mainita keneltä se idea on tullut (vaikka nykypäivän netissä on tietysti vaikea osoittaa ihan tarkkaan keneltä idea alunperin lähti liikkeelle).

Minä inspiroidun myös aika usein myös eri artikkeleista joita uutisissa näkee. Esimerkiksi nyt on työn alla juttu integroitumisesta brittiläiseen yhteiskuntaan koska siitä (siis integroitumisesta ja maahanmuutosta) olen lukenut viimeaikoina monia mielenkiintoisia juttuja. Nämä tekstit yleensä vaatii hieman enemmän pureskelua ja mietintää ennekuin painan julkaise-nappia.

Ulkosuomalaisuus-jutut syntyy yleensä ihan itsestään. Vaikka olen täällä Briteissä jo muutaman vuoden asunut, niin aina löytyy mielenkiintoisia/outoja/jänniä/kummallisia juttuja joista kirjoittaa. Nämä on yleensä juuri niitä arkipäivän tapahtumia joista on pakko tulla avautumaan tänne blogiinkin. Olen esimerkiksi miettinyt että pitäisi kirjoittaa postaus niistä brittiläisistä tavoista, joita en varmaan koskaan tule omaksumaan koska olen ihan liian suomalainen (tai ihan liian järkevä). Kuten esimerkiksi puolipukeissa lähteminen baariin (tai ylipäätänsä talosta ulos). Mielestäni se ei vaan ole hyvä idea.

Yleensä kannan mukanani pientä muistikirjaa jonne kirjoittelen aina kaikki postausideat. Välillä kun ne parhaat älynvälähdyset kun saattaa tapahtua vaikka junamatkan aikana. Kirjasesta onkin helppo tsekata niitä ideoita ja sitten fiiliksen mukaan lähteä kirjoittamaan. Joskus saatan myös kirjata ylös ranskalaisilla viivoilla mitä halusinkaan mainita. Joidenkin korvaan tämä saattaa kuulostaa hassulta kirjata näitä ylös, mutta suoraan sanoen minun on pakko nykyään kirjata ylös kaikki mahdolliset muistettavat jutut, koska muuten unohdan.

Ja tiedättekö muuten miten tämä postaus syntyi? Noh, ihan siitä ajatuksesta, että mietin että juuri tänään olisi kiva kirjoittaa jotain blogiin, mutta en oikein tiedä mistä! Ja niinpä rupesinkin pohtimaan mistä nämä juttuideat blogiin yleensäkään syntyykään. Joskus se voi olla näinkin helppoa. 

7 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja mun mielestä sun blogista kyllä huomaa että postaukset ei oo koskaan "tekemällä tehty" vaan että kirjoitat nimenomaan silloin kun tekee mieli kirjoittaa mikä on mun mielestä juuri niin kuin pitääkin :) Itsellä on tällä hetkellä aivan valtava inspiraatio-/motivaatiopula mutta ehkä ei pidä liikaa stressailla sellasesta..

  Tää uus ulkoasu on muuten todella kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika, mä olen jotenkin ihan fiiliksissä tästä uudesta ulkoasusta :)

   Ja kiva kuulla tietty että sinne ruudun toiselle puolellekin välittyy se fiilis ettei postaukset ole tekemällä tehtyjä.

   Ei kannata stressata liikaa jos on inspiraatiopula, inspiraatiokaudet tulee ja menee. Joskus voisi kirjoitella joka päivä blogiin, joskus tulee viikkojen taukoa. Kaikki on ok mun mielestä, hauskaahan tän homman on tarkoitus olla!

   Poista
 2. Just inspiraationpuutteen takia mua ei ole blogeissa pitkään aikaan näkynyt - ei omassa eikä muiden. Ensin otin vähän blogitaukoa kun perustin uuden Edi-blogin, mutta tällä hetkellä tuntuu, ettei ole aikaa kummallekaan blogille, eikä edes blogien lukemiselle, kun työjuttuja ja konferenssireissuja riittää. Mutta parempi kai sekin, kuin että vaan yrittää pakolla vääntää jotain sanottavaa blogiin, jollei tunnu siltä. Tosin nyt alkaa jo taas tuntua siltä, että sinne blogiin voisi pian koittaa jotain raapustaakin... :)

  Ja mäkin tykkään tästä uudesta ulkoasusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäät ulkoasusta Jenni!

   Ja joo, niinkuin sanoin Annikallekin, että turha väkisin vääntää mitään jos ei ole sellainen fiilis. Mä en halua ottaa stressiö blogista ja olenkin todennut että tää asenne toimii ainakin mulle. Mutta tietyski kiva jos inspiroidut taas jossain vaiheessa kirjoittaa, sun juttuja on kiva lukea, mutta samalla no stress ;)

   Poista
  2. No nyt kun tiedän, että ainakin yksi ihminen jaksaa niitä lukea niin saan ehkä lisämotivaatiota ;)

   Poista
 3. Olipas kiva postaus! Mun pitää välillä, aika useinkin, oikein patistaa itseäni ajattelemaan ulkosuomalaisen tavoin ja mielessä on ollut joku Kanadassa asumiseen liittyvä postaus, mutta kun asiat täällä tuntuu jo niin tavallisilta, etten oikeastaan enää pidä niitä outoina :D Ja tuo muuten Briteissä pyjamassa tai muuten vain puolipukeissa kauppaan, baariin tms lähteminen on niin klassikko :D
  Olen koettanut adoptoida tuon muistivihkojutun, muistaakseni luin siitä täällä joskus aikaisemmin ja tuumasin, että no tuohan on hyvä idea. Nyt mukana on kulkenut vain iso matkapäiväkirjani, jonka sivuille olen rustaillut jotain. Hmm, täytyypä hankkia joku kiva vihkonen tätä tarkoitusta varten :)
  Ja sitä piti vielä sanomani, että tykkään hirveästi tästä fontista! Tosi miellyttävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän hyvin että tietyt asiat tuntuu jo todella tavallisilta, eikä niitä pidä niin outoina. Mutta kyllä mulla menee nuppi sekaisin vielä monessa asiassa täällä kun asiat tehdään niin vaikeasti :D

   Mä suosittelen ehdottomasti muistivihkoa, se on hyvä systeemi :) Plus rakastan söpöjä muistikirjoja joten mulle se oli aika helppoa !

   Ja kiitos, tosi kiva kuulla että fontti on mieluinen kun sen suhteen oli vielä aika paljon säätöä ja jäin vähän epäröimään että onko tää hyvä vai ei :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!