tiistai 5. toukokuuta 2015

Vappuviikonloppu Suomessa

Kuten tuossa mainitsinkin pari viikkoa sitten, ostin hieman extempore liput vappuviikonlopuksi Suomeen. Se olikin loistava päätös (kuten on aina on case kun ostaa liput Suomeen). Oli aivan mahtava pidennetty viikonloppu ja takaisin tulin vasta eilen kun täällä Briteissä vietetiin maanantaina lomapäivää.

Saavuin Suomeen juuri sopivasti vappuaaton iltana, tosin niin myöhään että siinä ei mitään bileitä ihmetelty vaan menin suoraan vanhempien kyydissä kotiin. Tosin lentokoneessa nautin kyllä lasin skumppaa vapun kunniaksi! En ole ikinä ollut mikään suurin vappu-fani ja taidan vieläkin nähdä painajaisia Suomessa vuonna 2009 vietetystä vapusta, mutta vappupäivästä olen pitänyt aina koska perinteisiin kuuluu mukava vappulounas perheen ja ystäväperheiden kera.

Vappupäivänä mentiin ensin skoolailemaan ystäväperheen luokse, jonka jälkeen jatkoimmekin matkaa Kämpin Brasserieen vappulounaalle. Seura oli loistavaa ja tunnelma oli muuten mahtava mutta itse vappulounas oli kyllä todellinen pettymys - ruoka oli aika mautonta ja katsoin kadehtien seurueemme 13-vuotiaan purilaista. Näytti paljon paremmalta kun meidän safkat. En tiedä mistä tälläinen mauttomuus johtui, mutta odotin kyllä parempaa. Onneksi illalla sai vielä kotona hyvää ruokaa ettei jäänyt nälkä ;)

Itse Vappu oli siis todella kiva ja onhan se sellainen kiva virallinen kesänaloitus juhla - minäkin uskaltauduin lähtemään ulos mekossa vaikka kaupungissa puhalsikin aika kylmä tuuli.









Muuten viikonloppu menikin perheen ja ystävien seurasta nautiskellen - lauantai iltana pidettiin kunnon sushikarkelot ja juoruttiin taas parin kuukauden edestä kavereiden kera. Mielestäni ihan parhaat sushit saa Umeshusta, josta me ne tälläkin kertaa haettiin.



Nämä Suomi viikonloput on kyllä aina ihan parhaita ja mieli lepää kotona ollessa. Ehdin halia Marskia (kyseessä siis koira) taas oikein olan takaa, nauttia äidin ihanista ruuista ja jopa mittailla isän kanssa sopivaa paikkaa hääteltalle (tarkoitus kun olisi järjestää puutarhahäät kotona). Lentokentällä tulee aina suru puseroon kun lähdön hetki koittaa mutta tällä kertaa se lähtö tuntui onneksi hieman helpommalta koska tiesin että kohta taas tulen jo takaisin kesäloman viettoon! Siihen saakka mennään siis näillä Suomi-fiiliksillä!






Nyt siis täysillä eteen toukokuuhun, toivotaan että tämä tulee olemaan hyvä kuukausi talokauppojenkin suhteen!

8 kommenttia:

  1. Ihana, kun melkein vois luulla näitä joitain kesäkuviksi :) Oliks täällä tosiaan noin makea viikonloppu? :D (siis kelien puolesta). Mä olin kans hieman pettynyt vappulounaan antimiin (vaikka eri paikassa oltiin) ja mietin, että onkohan sekin kärsinyt inflaation. Jengi maksaa maltaita "vappulounas" -nimikkeellä kulkevista riennoista, joten ihan sama mitä ruokaa laittaa. Kysyntää taitaa olla liikaa! Ihanaa toukokuuta, nähdään pian uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ehkä mä vaan otin nää niinä todella aurinkoisina hetkinä? Tosin sunnuntaina ja maanantaina oli kyllä oikeasti super kaunis keli!

      Joo, toi voi olla kyllä ihan totta, toikin oli sellainen set menu vappulounas joten ehkä se oli kärsinyt vähän inflaatiota....

      Kohta taas nähdään!

      Poista
  2. Oho, ai säkin olit vappuna Suomessa! Mullakin tuli lennot ostettua vasta alle kaksi viikkoa ennen lähtöä, joten sai busseilla Frankfurtiin, kun ei vaan mitenkään pystynyt maksamaan mammonia Luxemburgista lähtevistä lennoista. Sulla on kyllä aika paljon kesäisempi fiilis näissä kuvissa kuin mulla, mutta mä istuinkin Ulliksella vilttien alla. Ravintolan vuoro oli jo vappuaattona. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomasinkin Instan kuvista että säkin vietit vappua Suomessa - hauska juttu! Kyllä näissä on tietty aika keväinen fiilis, mutta hei, Vapustahan se kesä vihdoin virallisesti alkoi ;)

      Poista
  3. Noni nyt paljastuksia kehiin, että mitä tapahtui vuoden 2009 vappuna..? Kivan näköinen vappu teillä, harmillista tosin että ruoka ei ollut niin hyvää kuin odotit, mutta ehkä hyvä seura paikkasi sen puutteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Vapussa 2009 ei ollut sen dramaattisempaa kuin ehkä pieni kulttuurishokki ilmassa :D Olin samana päivänä palannut vaihdosta Kanadasta ja kaikki tuntui menevän pieleen sinä vappuna. Kaikki oli ihan ympäri päissään siinä vaiheessa kun minä tulin Helsinkiin, ihmiset oli vihaisia känniläisiä, ratikka täynnä oksennusta ja kaikenlisäksi sain vielä sakkolapun :) Joten se vappu ei mennyt ihan putkeen! Onneksi tällä kertaa oli oikein mukava vappu ja seura oli kyllä ehdottomasti tärkeämpää kuin ruoka ;)

      Poista
  4. Oletpa kaunis ja raikas! :) Nauratti toi koiran lakkikuva, lakitan aina poikkeuksetta meidän herran vappuna. Aina se jaksaa huvittaa. Oon varmaan vähän yksinkertanen. Anyway, kiva postaus ja nautin muutekin blogistasi! Oot kivanolonen mimmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon näin ihanan positiivisesta kommentista! On aina super kiva saada positiivista palautetta!

      Ja haha, ymmärrän niin hyvin, mua aina jaksaa naurattaa kun katson tuota meidän koiran lakkikuvaa :) hetki siinä menikin että sain tyypin pysymään paikoillaan ja ikuistamaan kuvan!

      Poista

Kiva kun kommentoit!