torstai 28. toukokuuta 2015

Sympaattinen BratislavaBratislava valikoitui meille matkustuskohteeksi ihan sattuman kautta. Oltiin päätetty että halutaan lähteä jonnekin (kotimaan ulkopuolelle) reissuun pidennetyksi viikonlopuksi. Kuten arvata saattaa, kaikki Ryanairin ja muidenkin yhtiöiden lennot olivat törkeän kalliita juuri tälle viikonlopulle, koska tietysti kaikki muutkin halusivat lähteä viettämään tätä pankkiloma viikonloppua ulkomaille. Yritettiin sitkeästi etsiä kohteita Välimeren alueelta mutta ei siitä mitään tullut. Yhtäkkiä Bratislavan liput pomppasi esiin kaikista edullisimpina, joten nappasin ne heti ostoskoriin.

Koska olin itse työmatkalla koko viikon ennen meidän reissua ja mieskin oli kovin kiireinen, ei itseasiassa tutkittu Bratislavaa ja sen nähtävyyksiä sen enempää ennen matkaa. Tiedettiin että Wien on ihan siinä vieressä joten oltiin päätetty käydä siellä (kuten tehtiinkin, siitä lisää myöhemmin). Sen takia ehkä meidän matkaa leimasi sellainen tietynlainen sähellysmeininki koko ajan, kuten edellisessä postauksessa mainitsin. Se lähti ihan siitä, että olin jotenkin tulkinnut säätiedotetta ihan väärin, luullen että Slovakiassa olisi upean aurinkoiset ja helteiset kelit. Noh, ei mennyt ihan kuin Strömsössä, sillä seurauksella että palelin koko viikonlopun koska olin pakannut vain hellevaatteita mukaan.

Saavuttiin Bratislavaan aika myöhään lauantai-iltana mutta haluttiin silti käydä kaupungilla yksillä drinksuilla ja hieman kävellä ympäriinsä vanhan kaupungin katuja. Ensimmäinen asia johon kiinnitettiin huomiota oli se, ettei kadulla näkynyt ristin sielua. Siis ketään. En tiedä johtuiko tämä siitä että kaikki oli kotona katsomassa Euroviisuja vai jo klubeissa, mutta meidän mielestä tämä oli kovin ihmeellistä! Myöhemmin meille tosin valkeni että me oltiin onnistuttu välttämään kokonaan se vanhan kaupungin "pääkadun" jossa ilmeisesti kaikki baarit sijaitsivat. Hyvin alkoi heti ensimmäisenä iltana! Ei sillä että me oltaisiin haluttu bilettää koko yötä, mutta meidänkin koneessa oli vaikka kuinka monta polttariporukkaa ja ihmeteltiin että minne nekin menee sitten Bratislavassa kun oli niin hiljaista...
Sunnuntai vietettiin todella Wienissä, koska todettiin jo lauantai-iltana, että kaksi päivää riittää vallan mainiosti Bratislavan kiertelyyn (ja niin riittikin). Bratislava on siis todella pieni kaupunki ja sen saa mielestäni helposti kierrettyä ja ihmeteltyä päivässä. Tämän vuoksi me otettiinkin aika rennosti ja nautittiin pitkästä aamiaisestä eräässä ihanassa kahvilassa (Mood Coffee & Bakery). Tämän jälkeen käveltiinkin ylös Bratislavan linnalle maisemia ihastelemaan. Linnan sisälle ei jaksettu käydä (ilmeisesti se toimii jonkinlaisena museona nykyään) mutta koska paikka sijaitsee korkealla kukkulla, oli näkymät sieltä ihan kivat. Ei siis kivat siinä mielessä että itse kaupungilla olisi samanlainen kaupunkisiluetti kuin Lontoolla tai Nykillä, mutta sieltä näki kivasti kontrastin vanhan kaupungin ja todella laajan kommunismin aikaisen lähiö-alueen välillä (tiedän, ei kuulosta kovin houkuttelevalta maisemalta, mutta se on ihan  mielenkiintoinen).

Iltapäivällä osallistuttiin ilmaiselle kävelykierrokselle Be Free Toursin kautta, joka kiersi vanhaa ja uutta kaupunkia 2 tunnin ajan. Ollaan ennenkin oltu tälläisillä kävelykierroksilla (varsinkin meidän reilireissun aikana) ja ne on mun mielestä ihan paras tapa tutustua tälläisiin pienempiin kaupunkeihin joissa kuitenkin riittää paljon historiaa kerrottavaksi. Meidän paikallinen opas oli todella mukava ja kertoi hauskoja stooreja Bratislavasta. Suosittelisin ehdottomasti siis osallistumaan tälläiselle kierrokselle!

Meidän lento lähti vasta todella myöhään tiistai-iltana, ja koska koko tiistai meni aika leppoisissa tunnelmissa huonon sään takia, löydettiin Trip Advisoria selaillessa ilmoitus PanIQ Roomista. Ymmärtäkseni nämä Paniq Roomin kaltaiset paikat kulkee monilla eri nimillä Euroopassa, Briteissä niitä kutsutaan nimellä Escape Room. Kuitenkin, homman nimi on se, että sinut suljetaan parin (tai ryhmän) kanssa huoneeseen tunniksi, jonka aikana teidän  pitää selvittää eri tehtäviä ja arvoituksia jotta pääsette huoneesta ulos. Tämä oli aivan älyttömän hauska juttuja ja me oltiin ihan fiiliksissä kun päästiin ratkaisee eri arvoituksia! Suosittelisin ehdottomasti kokeilemaan jos tilaisuus tulee! Itseasiassa Travellover juuri kirjoitti blogiinsa jutun Suomen vastaavasta pakohuoneesta. Bratislavan kyseinen paikka sijaitsee ihan keskellä ei mitään jollain ihme teollisuusalueella. Tämän vuoksi iskikin melkein paniikki kun kukaan ei puhunut englantia ja ei saatu ensi alkuun taksia mistään, jotta oltaisiin päästy lentokentälle...

Bratislava oli kyllä todella sympaattinen kaupunki, mutta eihän se mikään iso paikka ole. Välillä kävi jopa kaupunkia ihan sääliksi koska se on kaikkien upeiden ja historiallisten kaupunkien kuten Wien, Budapest ja Prahan ympäröimänä. Se jää väkisinkin näiden paikkojen varjoon. Kuitenkin, mielestäni Bratislava on ehdottomasti vierailun arvoinen  paikka, varsinkin päiväretkelle. Se mikä nosti tämän pikkuruisen kaupungin pisteitä mielessäni, oli se yltäkylläisyys kaikista upeista ja ihanista kahviloista! Me istuttiinkin vaikka kuinka monessa kivassa (ja itsenäisessä) kahvilassa reissun aikana, ja ne oli ehdottomasti ihan parasta antia. Iltaisin taas nautittiin eri ravintoloiden ja olutpanimoiden antimista, joten voisikin todeta että tämä loma oli ehdottomasti herkutteluun painottuva!


8 kommenttia:

 1. satuitko käymään narnia pubissa? mä kävin just kuukausi sitten bratislavassa ja oltiin kaks yötä ennen ku jatkettiin wieniin. tykkäsin kyllä niin paljon enemmän bratislavasta kuin wienistä! ei ollu turistilaumaa ja sai selkeän kuvan kaupungista ja jotenki niin rauhallinen ja ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käyty Narnia pubissa, kuulostaa kyllä hauskalta paikalta! Joo, se on ihan totta kyllä Bratislavasta että se on vähemmän turistinen kuin Wien, siellä oli kyllä hirveästi populaa mutta toisaalta Euroviisut vaikutti varmaan siihenkin. Vanhat kaupungit on kyllä ihania ja sen takia kyllä Bratislava oli todella symppis.

   Poista
 2. Olin Bratislavassa vuosia sitten. Minusta se on symppis pikkukaupunki. Kävi vain niin nolosti, että ihan hävettää kertoa. Koska ei mitään otettu selville, katsottiin vain jostain hotellipalvelusta, että onpa makeannäköinen linnahotelli. No juu, kuvissa Bratislavan linna ja alareunassa pikkuinen purtilo. Se oli se hotelli. Olisi ehkä sanan botelli luullut leikkaavan. Juu ei leikannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei! Ainakin vähintään noin erilainen botelli kokemus jää mieleen ;)

   Se on kyllä todella kiva kaupunki, huomasin vaan että toisena päivänä oli jo todella vaikea keksiä tekemistä kun tuntui siltä että koko ydinkeskusta oli nähty!

   Poista
 3. Mä kävin joskus viettämässä kaveriporukalla viikonlopun Bratislavassa, kun asuttiin tuolloin kaikki Itävallassa. Tosi kiva kaupunki, mutta tuolloin syksyisenä viikonloppuna ihan älyttömän kylmä! Hauskaa tosin oli, jopa niinkin hauskaa, etten oikeastaan pysty nimeämään yhtäkään paikkaa jossa kävimme...paits linnan pihalla, joo. Mutta siis pääasia, että "jotain" muistoja kuitenkin jäi. Ainakin ruoka oli hyvää ja juomat edullisia ;)

  Ehkä pitää ottaa semmonen vähän vakavampihenkinen uusintakierros joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuohon kuulostaa juuri niin loistavalta reissulta, parastahan se on jos on ollut super hauska reissu!

   Ja siellä oli kyllä kylmä tänäkin viikonloppuna, olin pakannut ihan liian vähän vaatteita mukaan! Minä kun luulin että kesä olisi jo saapunut :)

   Poista
 4. Ihan kivalta paikaltahan tuo vaikuttaa, tosin ehkä enemmän sellaiselta että kävisi päiväreissun esim VWienistä tai muuten vain poikkeaisi jos on alueella. Eli en ehkä täältä asti lähtisi varta vasten, mutta mun mielestä yksi Briteissä asumisen parhaita puolia oli nimenomaan se, että voi lähteä viikonloppumatkalle random kaupunkeihin Euroopassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin juurikin Annika! Nyt vielä jälkeenpäin kun mietin niin Bratislava toimii mielestäni parhaiten jos sen yhdistää johonkin muuhun kohteeseen ja tekee vain päiväreissun sinne, koska se oli kyllä pieni paikka. Tässä Euroopassa asumisessa on kyllä tämä hyvä puoli, on monta kivaa kohdetta jonne voi lähteä viikonlopuksi!

   Poista

Kiva kun kommentoit!