keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kuinka monessa maassa olen käynyt?

Jos minä jotain rakastan, niin se on listoja. Listoja tekemättömistä tehtävistä, bucket-listoja, kauppalistoja ja sitten niitä listoja paikoista ja maista joissa olen käynyt.

Anu Matkakuume-blogista kirjoitti juuri hetki sitten postauksen käymistään maistaan ja Pirkon Meriharakka-blogiakin olen jo hetken seuraillut (jonka kirjoittajat ovat juuri maabongareita). Sieltä sitten löysin tämän excel-taulukon jonka avulla  voi laskea kuinka monessa maassa sitä on itse käynyt. Suosittelen tekemään jos yhtään kiinnostaa! Voitte jo arvata, että jos rakastan listoja ja matkustamista niin arvatenkin rakastan listausta myös käymistäni maista?

Tämä taulukon avulla varmistin sen tiedon että olen tähän mennessä käynyt 46 maassa ja 59 TCC-alueella. Ymmärtääkseni näihin lukuihin voisi laskea myös välilaskut, mutta minä en niin tehnyt. Kiitettävästi niitä maita on kertynyt, kiitokset vaan vanhemmille jotka ovat minua aina kuljettaneet mukanaan reissuilla pienestä pitäen. Sieltä se reissukuume on varmaan aikoinaan lähtenyt ja ei ole kyllä vuosien saatossa laantunut. Päinvastoin, mieheni tavattua ollaan pyritty kyllä reissamaan aina kun mahdollisuus tulee.Haluamme molemmat nähdä uusia paikkoja ja ehkä sen takiakin noita maita on jonkun verran kerääntynyt. Vaikka tiettyjen maiden ja kohteiden saralla voisin koluta niitä vain lisää ja lisää, niin pääasiallisesti yritämme lähteä aina johonkin uuteen paikkaan. Hinku nähdä ja kokea on kova. En siis sinänsä koe että matkustelisin "vain" uusi maita bongatakseni, mutta se tulee yleensä vähän kuin itsestään. Tosin tiettyihin maihin palaan mielelläni uudestaan koska siellä riittää niin paljon nähtävää. Itseasiassa Britit on tästä hyvä esimerkki, me ollaan pyritty parin viime vuoden aikana matkustamaan ristiin rastiin tätä saarivaltiota, koska täällähän vasta sitä nähtävää riittää!Kuten varmaan monella muullakin Euroopassa asuvalla, olen ylivoimaisesti eniten käynyt maissa jotka sijaitsevat tällä mantereella - peräti 24 eri maassa. Seuraavana on Afrikka ja Pohjois-Amerikka (joita ei kyllä oikein sattuneista syistä voi verrata toisiinsa). Suureksi harmikseni Etelä-Amerikan luku näyttää vielä pyöreää nollaa. Sinne pitäisi kyllä päästä ja pian! Eniten kiinnostaisi tällä hetkellä matkustaa Afrikkaan, siellä on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Itseasiassa sinne päin me ollaan vähän näin alustavasti suunniteltu häämatkaammekin (Zambia & Botswana on tällä hetkellä vahvoina suosikkeina). Etelä-Afrikkaan voisin taas palata mikä päivä tahansa.Kaukaisin paikka jossa olen käynyt (näin Suomesta katsottuna) on ehdottomasti Australia. Muistan vieläkin että isä laski silloin aikoinaan matkustusajan olleen 34 tuntia ovelta ovelle. Ensimmäinen maa jonne suuntasin oli tämä nykyinen asuinmaani eli Britannia, täällä nimittäin asuimme kun olinn vielä vauva. Uusimpana maana listalle liittyi Tansania, jossa kävimme viime joulu-tammikuun vaihteessa. Ihan mieletön paikka jonne kyllä voisin mielelläni lähteä uudestaan käymään. Ehkä itselleni "eksoottisin" kohde on ollut Islamabad, Pakistanissa, sillä tuskin olisin sinne koskaan lähtenyt ellei kaveri asuisi siellä.

Mikä maa on sitten jäänyt parhaiteen mieleen? Noh, kaikkihan sen tietää että tätä asiaa on ihan mahdotonta listata. Upeita paikkoja kaikki ja kaikista maista on jäänyt monia ihania muistoja mieleen.

Minne taasen haluaisin seuraavaksi lähteä? Niitä kohteita ja maita on sitten taas loputon lista. Seuraavaksi kiehtoisi esimerkiksi Islanti, Madagaskar, Botswana, Uganda...Lista on ihan loputon. Todellisuudessa taidamme kuitenkin lähteä tuohon naapurimaahan Irlantiin toukokuun lopussa jos ikinä saamme lentolippuja ostettua!

Ah, maailma on kyllä täynnä kauniita paikkoja!

*********************
Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday- tempausta jonka järjestäjinä toimivat Veera BiancaKaukokaipuu  ja Destination Unknown. Minut löytää Instagram nimimerkillä @laura.fin.

28 kommenttia:

 1. Oho ku oot käynyt monessa paikkaa! Tuosta Australian matkustusajasta tuli mieleen, että meidän matkat Houstonin ja Vaasan välilllä kestää suurinpiirtein ton verran kans:D kummastakaan kaupungista kun ei kovin hyviä yhteyksiä löydy! Pikkasen lyhenis matka jos vaikka asuttais Nykis ja oisin Helsingistä kotosin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kuvitella että Vaasa-Houston väli ei ole se helppo justiinsa! Parastahan olisi jos vaan asuisi suorien lentojen päässä, se olisi ihan luksusta!

   Poista
 2. Oi, tämmösen listan tekeminen ois tosi kivaa muuten, mutkun ei vielä noita maita niin kovin montaa ole ehtinyt kertyä että olisi mitään mieltä... Itse kun olen suunnannut kerta toisensa jälkeen Englantiin, kun serkun ja tämän miehen luokse on niin helppo ja halpa lähteä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on ihan loistavaa kun pystyy suntaamaan uudestaan ja uudestaan kivoihin paikkoihin (ja on kieltämättä kätevää jos siellä sattuu olemaan vielä sukulaisia/ystäviä). Täällä Briteissä riittää muutenkin mielestäni paljon nähtävää! Jos mä pystyisin niin matkustaisin varmaan uudestaan ja uudestaan Nykkiin :)

   Poista
 3. Kun maailma kiehtoo ja sitä haluaa nähdä, kummasti vain uusia maita kertyy, vaikkei sen ihmeemmin bongailisi. Tästä uteliaisuudesta johtuen olen itse käynyt 101 maassa, mutta silti vaikkapa 18 kertaa Italiassa viimeisen kymmenen vuoden aikana. :) Tulevana kesänä Brunei on 102. ja Madagaskar 103. Nuo eläinkuvasi ovat muuten aivan ihania! Itse en ole nähnyt norsuja tai seeproja noin vihreässä ympäristössä koskaan. Keniassa ja Ugandassa on ollut aika paljon kuivempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on tietty ihan totta, maailmassa on niin paljon upeita paikkoja joita nähdä! Vitsit sulla on kyllä kertynyt jo iso maaluku, ja olen ehkä hiukan kateellinen noista uusista maista jotka kohta pääsee listalle!

   Ja mikäs siinä, Italiaan minäkin voisin palata aina vain uudestaan ja uudestaan, se on kyllä upea paikka :)

   Poista
 4. Työkaverini pohti jokin aika sitten, että yksi maa per eletty ikävuosi olisi hyvä saavutus matkustamisessa. Hän laskeskeli, että oli kovasti jäljessä omasta tavoitteestaan, sillä ikää oli jo yli 50, mutta käytyjä maita kakkosella tai kolmosella alkava luku, vaikka hän oli matkustanut aikoinaan todella paljon työkseen, mutta aina niihin samoihin Aasian maihin. Innostuin sitten itsekin laskemaan maita ja huomasin onnekseni, että ei tarvitsisi matkustaa yhteenkään uuteen maahan vielä moneen vuoteen, että pysyisin tuossa tahdissa :) Tänä vuonna uusia maita on tullut kaksi ja syksyllä tulee mahdollisesti kaksi lisää. Kesälomareissu tehdään kuitenkin vanhaan tuttuun Jenkkilään, missä olen käynyt ainakin kuusi kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, toihan on aika hyvä laskutaktiikka myös! Minä tykkään :) Huomaan että jotkut vuodet menee juuri tuolleen että tulee monta uutta maata samana vuonna ja sitten toisina vuosina sitä käy mahdollisesti paikoissa joissa on jo ollut ennen, hyvä näinkin!

   Kesälomareissu Jenkkilaan kuulostaa ihan loistavalta!

   Poista
 5. Taidetaan molemmat olla lista-ihmisiä :D Mä lähtisin sun kanssa Afrikkaan vaikka heti. Mulla taitaa olla edessä just sellanen vajaan 30h matka, ahdistaa jo valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lista-ihminen toisen tunnistaa ;) Ja sulla on kyllä pitkä matka edessä mutta kyllä se taas siitä, sähän olet jo tottunut niihin niin hyvin ;)

   Poista
 6. Latasin pari päivää sitten sen "been"-applicationin. Totesin, että hirveesti olisi maita vielä nähtävänä. Tän viimeisen neljän vuoden aikana ei ole tullut matkustelua niin paljon, mutta toisaalta olen myös todennut, että kyllä se antaa enemmän kun oikeasti oppii tuntemaan paikat ja maan tavat yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh toisaalta sulla on viimeisen neljän vuoden ajalta niin mielettömiä kokemuksia että eiköhän ne peittoa ihan 6-0 lyhyet turistimatkat uusiin paikkoihin ;)

   Poista
 7. Onhan sullakin jo noita maita aika hyvin käytynä! Niitä mielenkiintoisia maita vaan kyllä riittää tällä maapallolla. Itselläkin bucket listalla monta kohdetta, mutta en harrasta maabongausta tai ajattele "näin monessa maassa on käytävä ennen kuin täytän X-vuotta". En edes halua/jaksa laskea monessa maassa olen käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kaikkihan tekee juuri niinkuin itse hyväksi näkee, jotkut laskee maita jotkut ei :) Mullakin koostuu itseasiassa bucket-lista enemmän sellaisista elämyksistä ja kokemuksista kun vaan yksittäisistä paikoista!

   Poista
 8. Kiitos linkkauksesta - ja kiinnostuksesta.
  Maabongaus sopivassa määrin ja sopivalla määrällä intohimoa toteutettuna on ihan kiva tapa "varmistaa", että tulee kierrrettyä maailmalla ennakkoluulottomasti ja laajalti.
  Tervetuloa mukaan vaan meidän maabongareiden joukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa toi sun lause tiivisti tän asian just nappiin, sopivalla intohimolla toteutettuna tää on juuri loistava tapa varmistaa että kiertää maailmaa laajasti!

   Ja kiitos!

   Poista
 9. Islamabad on kyllä todellakin melkoisen eksoottinen! En tiedä ketään muuta, joka olisi käynyt siellä. Luen paljon kirjoja ja nimenomaan elämänkertoja. Monessa afgaanin tarinassa tuo kohde vilahtelee usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä mieletön kohde ja upea tilaisuus nähdä kaupunkia paikallisen ystävän avustuksella, mutta meni kyllä heti sinne "eksoottisten" kohteiden kärkipäähän :)

   Poista
 10. Luulin että kommentoin jo, mutta se kommentti hävis johonkin! Yritetään uusiksi! :-D

  Maailma todellakin on täynnä mitä upeempia paikkoja. Mua kiinnostais kans ihan älysti Afrikka ja esim. toi Madagaskar ois upee kohde! Joku safarireissu toimis kans ihan kybällä. Tai Namibian upeat aavikkomaisemat. Koskaan en ole Afrikassa käynyt, mutta toivottavasti vielä useampi maa tulee nähtyä!

  Seuraava uusi maakohde tulee olemaan Islanti. Ootan reissua innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, bloggerissa tuntuu kyllä välillä häviävän nää kommentit jonnekin bittiavaruuteen!

   Madagaskar ja Namibia olisi kyllä kanssa kyllä ihan mielettömän upeita kohteita! Niin paljon nähtävää, niin vähän aikaa!

   Ihanaa että pääset Islantiin, minäkin haluan!

   Poista
 11. Mä en todellakaan oo maabongari, mutta halusin tai en niin maita on tainnu ihan tahattomasti kertyä 34. Viime vuosina ei kyllä oo tullu yhtäkään lisää kun samoissa paikoissa tulee ravattua niin usein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin sanottua, jokainenhan matkustaa eri tavalla ja niinhän se pitääkin just tehdä, mennä, tulla ja tehdä niinkuin haluaa :) sä matkustat kyllä niin upeissa paikoissa etten yhtään ihmettele että palaat niihin uudestaan ja uudestaan!

   Poista
 12. Lapsena ympäri maailmaa mukana raahaaminen oli kyllä yksi parhaimmista asioista, jonka vanhemmat siirsi mulle. Mulla on muuten tällä hetkellä aika samoissa lukemissa tuo, 44 UN-maata ja 53 TLC-aluetta. Ite kuitenkin oon digannut kaikkein eniten tästä laskutavasta: http://thebesttravelled.com/ ...ehkäpä siksi että siinä USA:sta mulle tulee 35 pistettä eikä vain 1. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta, siinä pääsee jo pienestä pitäen näkemään ja arvostamaan uusia kulttuureja ja tapoja! ja toi on kyllä totta että sinänsä tällainen laskuri joka näytäisi osavaltiot olisi kyllä paljon realistisempi kuvaus paikoista jossa on käynyt!

   Poista
 13. Herrijee kun on lista sulla! Oon vähän vaan kateellinen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on vaan maita keräämään ;) no ei vaiskaan, kuten sanoin tuossa yllä että yksi paras juttu matkustuksessa on se, että sen voi tehdä juuri itselleen näkemällä parhaalla tavalla - toiset kerää maita, toiset elämyksiä ja toiset palaa takaisin niihin upeisiin, tuttuihin kohteisiin! Jokainen tavallaan :)

   Poista
 14. Maailma on kyllä täynnä mielettömiä paikkoja, Islantiin haluaisin myös minä, se kiikkuu aika lailla ykkösenä "tuonne on pakko päästä" listalla. En ole muuten uskaltanut laskea kuinka monessa maassa olen käynyt, siinä tulisi nopeasti sellainen tunne että tässä loppuu elämässä aika kesken ennen kuin ehtii käydä joka paikassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, liian monta upeaa paikkaa, liian vähän aikaa nähdä kaikki! Mutta Islantiin kyllä pitäisi päästä!

   Poista

Kiva kun kommentoit!