torstai 21. toukokuuta 2015

Terveisiä Bakusta!Facebookin puolella jo kerroinkin että vietin kuluneen viikon (työ)matkalla Bakussa, Azerbaidzanissa. Joku ehkä muistaakin että viimeksi kävin Bakussa marraskuussa, jolloin ehdin olla paikan päällä hyvin lyhyen aikaa. Tällä kertaa oli aikaa töiden lisäksi nähdä myös vähän enemmän kaupunkia ja kaupanpäälliseksi kelitkin oli niin ihanan kesäiset!

Baku on todella mielenkiintoinen kaupunki ja en ole vieläkään oikein muodostanut mielipidettäni siitä, että pidänkö paikasta vai en! Toisaalta se on todella kaunis ja vehreä kaupunki ja toisaalta taasen se on ehkä hieman ylisiisti. Tällä tarkoitan sitä että välillä tuntuu ettei kaupunki ole ihan "aito". Baku tuntuu todella eurooppalaiselta, ilman illalla kuuluvia rukouskutsuja voisi tuntea ihan hyvin olevansa missä tahansa eurooppalaisessa kaupungissa. 

Ajattelin erilliseen postaukseen koota hieman paikkoja joita minä suosittelisin käymisen arvoisiksi jos joku eksyisi Bakuun vierailulle. Vaikka Baku on paikkana iso, en itse koe että nähtävää ja koettavaa kaupungissa riittäisi ihan loputtomasti. Jo yhdessä päivässä saa aika hyvän kuvan kaupungista ja mitä siellä kannattaa nähdä ja tehdä. Jos siis itse menisinkin uudestaan Bakuun näillä tiedoilla turistina, yrittäisin ehdottomasti yhdistää matkaa myös johonkin uuteen kohteeseen (ja käydä myös siellä maaseudulla).

Ylläolevassa kuvassa näkyvä rantabulevardi on todella kaunista ja sain jopa itseni raahattua lenkille sitä pitkin yksi päivä. Bakussa valmistaudutaan ensimmäisiin (ikinä) eurooppalaisiin olympialaisiin, joten aika paljon oli jo urheilijoita saapunut paikanpäälle. Kyseiset karkelot alkaa kesäkuun puolessavälissä ja kaupungissa kävikin kova kuhina kun rakennuksia yritettiin saada valmiiksi siihen mennessä. Hieman kyllä nauratti hölkkäillä siellä kaikkien urheilijoiden keskellä (varsinkin kun ne pinkoi kovaa vauhtia meikäläisen ohi), mutta kivaa oli joka tapauksessa.

Olen myös super tyytyväinen koska tällä kertaa ehdin pikaisesti metsästämään tyypillisiä teelaseja ja sain vihdoin ostettua 6 kpl kotiin mukaan - ne on niin söpöt ja kauniit,en malta odottaa että pääsen testaamaan niitä ihan käytännössä!

Seuraavaksi vietänkin Lontoossa yhden yön jonka jälkeen täytyy pikaisesti mennä kodin kautta vaihtamaan kamat ja pakkaamaan uusi laukku koska lauantaina lähdemme todella Bratislavaan. Innolla odotan jo kaupungissa vierailua! Kuten jo edellisessä postauksessa totesin, toukokuussa on kyllä ollut vauhti aika kova!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pääset työmatkalle tuollaisiin paikkoihin, jonne ei niin helposti tulisi turistina lähdettyä. Tai ei ainakaan heti ensimmäiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta kyllä, tuskinpa Bakuun olisi tullut ihan heti lähdettyä tavallisena turistina :)

   Poista
 2. Täältä saattaisi löytyä jotain mielenkiintoista seuraavalle matkallesi tuolle suunnalle - me nimittäin vietimme tuolla muutaman päivän ihan turistina, ja melko ahkerina sellaisina! Rantabulevardin lisäksi käytiin mm. noiden liekkitornien juurella ja paikassa, jossa maa palaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, me itseasiassa käytiin kanssa liekkitornien juurella, ja samalla paikalliset tutut neuvoi pari muuta paikkaa missä kannattaisi käydä mutta ei sitten loppuenlopuksi ehditty niissä käymään. Kyllähän varmaan tuolta tekemistä löytyy enemmän jos haluaa esim. käydä museoissa yms, mutta itsellä jäi vähän kuitenkin sellainen fiilis että Baku on parissa päivässä nähty ja muuten olisi ollut kiva mennä kaupungin ulkopuolelle.

   Poista
 3. Baku vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta! Voisitko kirjoittaa siitä lisää? Lukisin mieluusti! En ole kuullut aiemmin reissutarinoida Azerbaidjanista (en tiedä miten kirjoitetaan, kamalan vaikea sana :D). Kohde kiinnostaa, samoin kuin sen ympäristö!

  En tiedä oliko sua jo haastettu tähän Liebster Award-juttuun, mutta mulla olisi haaste sulle blogissa: http://metalliamatkassa.com/yksitoista-asiaa-matkailusta-liebster-award/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ensinnäkin haasteesta! Ja joo, Bakusta on kyllä tulossa yksi juttu lisää mutta se odottelee vielä tuolla luonnoksissa viimeistelyä :) eli toivon mukaan kohta se näkee päivänvalon!

   Poista

Kiva kun kommentoit!