torstai 24. syyskuuta 2015

Hyvää ja helppoa arkiruokaa, osa.2



Yritin aikoja sitten aloittaa ihan pienen mini-postaussarjan jossa olisin jakanut meidän helpoja ja hyviä arkiruokareseptejä (koska itse tuskastun todella usein siihen, mitä laittaa ruuaksi arkisin). No, se idea tyssäsi heti alkuun, mutta nyt syksyn myötä olen taas innostunut kokkailusta enemmän ja ajattelin jakaa seuraavan helpon reseptin tänne.

Bongasin tämän hyvän porkkana-bataatti keiton reseptin Emmi-Liia Sjöholmin "Viljaton kattaus-kirjasta". Tämä kuulosti juuri niin helpolta reseptiltä, että tätä jaksaa tehdä arkisinkin. Muokkasin hieman reseptiä koska alkuperäinen ohje oli ehkä hieman mauton omaan makuuni.

Resepti on yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen:
  • Kuori bataatti ja porkkana. Paloittele ne pieniksi paloiksi ja pistä kattilaan kiehumaan. Keitä pehmeäksi.
  • Kaada keitinvesi pois, lisää kookosmaito ja mausteet. Mausteiden suhteen kehotan kuuntelemaan omaa makua, minä lisäsin niin muskottipähkinää, neilikkaa kuin jauhettuja chilihiutaleita aika paljon jotta keitto maistuisi hieman tujummalta.
  • Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella kaikki yhteen ja lämmitä keitto vielä kattilalla.
  • Nauti ihanan lämpimästä ja maukkaasta keitosta syksyn kunniaksi!
Tärkein juttu kuitenkin unohtui ylläolevasta aineslistasta! Rakastan nimittäin vuohenjuustoa ja jos pystyn, niin lisään sitä melkein joka ruokaan. Suosittelen siis lämpimästi murustamaan pehmeää vuohenjuustoa ihan kunnolla keiton päälle, se tuo ihanan pehmeän lisämaun keittoon!

Toivottavasti maistuu!


4 kommenttia:

  1. Nam! Täytyy kokeilla tällä reseptillä ja laittaa reilusti mausteita :) Vähän vastaavaa bataattisosekeittoa yritin aiemmin, mutta se jäi tosiaan hieman mauttomaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla on ennen ollut sama ongelma yleisesti sosekeittojen kanssa koska mielestäni ne on yleensä todella mauttomia...Mutta jeps, reippaasti vaan mausteita niin hyvä siitä tulee :)

      Poista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä, kiitti ohjeesta! :) Testaan kyllä tätä heti, kun saan keittiötarvikkeeni - eli tässä tapauksessa lähinnä sauvasekoittimen - uuteen kotiin.

    Löysin joskus keväällä ohjeen kasvissosekeittoon, jossa on mm. bataattia ja porkkanaa mutta myös muita juureksia. Olen tykännyt siitä tosi paljon, mutta samalla oon miettinyt, että ois kiva löytää muitakin hyviä sosekeitto-ohjeita. Tää tuli siis kuin tilauksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tosi kiva kuulla että tästä oli hyötyä :) Sosekeitot on kyllä siitä niin kivoja kun ne on superhelppo ja nopea ruoka tehdä!

      Toivottavasti kaikki keittiötarvikkeet saapuu nopeasti sun uuteen kotiin :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!