keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Brittien värikäs syksy



Tämä syksy on ollut ihan huippu kaikinpuolin. Siihen on mahtunut uusi harrastuksia, kivoja matkoja niin ulkomailla kun kotimaassakin, upeita ilmoja, huippuja tapahtumia ja ennenkaikkea aivan mielettömiä syysvärejä. 

Viime syksy täällä Briteissä meni jotenkin minulta vähän ohi ja tuntui ettei ruskakaan oikein saapunut tähän maahan kunnolla. Se meni viimeksi sillä menolla että kesä loppui kuin seinään, syksy kesti 2 viikkoa ja sitten olikin jo todella talviset ja kylmät kelit. Nyt taas sen sijaan olemme saaneet nauttia aivan ihanan lämpimistä syyssäistä, jotka on saanut meidätkin liikkumaan ihan olan takaa ja tutkailemaan lähiympäristöä. 

Olen käynyt pariin kertaan ratsastamassa Cannock Chasella joka on suuri luonnonpuistoalue tässä meidän lähellä. Se on myös rankattu nimellä Area of Outstanding Natural Beauty, joka on siis nimensä mukaisesti alue joka on täysin omanlaatuisensa. Tälläisiä alueita löytyy koko Briteistä 46 kappaletta, joistä peräti 33 kappaletta löytyy Englannista.  Cannock Chase on aivan mielettömän kaunista aluetta ja sieltä löytyy monenlaista maisemaa. Ehkä hieman puolueellisena totean että paras tapa tutustua tähän alueeseen on nimenomaan hevosen selästä!




Viime sunnuntaina käytiin myös Warwickissä ja sen lähellä sijaitsevassa Charlecote Parkissa. Kyseessä oli taas siis sellainen puistomainen alue jonka keskeltä löytyi vanha kartano. Ja voi vitsit että siellä oli nättiä, jäi ihan harmittamaan että oltiin liikkellä niin myöhään että puiston portit olivat jo menossa kiinni. Ehdittiin onneksi kuitenkin ihailemaan upeita ruskan värejä ilta-auringossa ja käsi sydämellä vannottiin että tänne tullaan uudestaan. Siellä käyskenteli myös peurat vapaana, tosin nyt tyypit oli rajattu omalle alueelle koska meneillään on kiima-aika. Siellä ollessamme nappasin myös allaolevan kuvan josta tuli ihan heti lempparini!




En oikein pääse yli miten kaunis tämä syksy on ollut. Rakastan aina sitä alkusyksyn aikaa ja sitten jotenkin olen aina inhonnut lokakuuta mutta nyt syksy meni jotenkin todella reippaasti ja kivasti. Marraskuun kun lasken jo osittain talveksi (vaikka täällä onkin ollut  vielä ihan mielettömän lämpimät kelit). Viikonloput oli ihanan aurinkoisia ja mikäs siinä retkeillessä luonnossa kun maisemat on tälläiset!



*********************
Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday- tempausta jonka järjestäjinä toimivat Veera BiancaKaukokaipuu  ja Destination Unknown. Minut löytää Instagram nimimerkillä @laura.fin.

24 kommenttia:

  1. Aivan mielettömiä ruskakuvia siellä! Täällä jotenkin taas kesäkelit on kestäneet niin pitkään, ja nyt on tulossa jo kylmä, että ruska ei ollut yhtä hieno kuin viime vuonna - tai sitten vai missasin sen, kun olin kaksi viikkoa lokakuussa Suomessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankalaa, kuulostaa nimittäin hyvältä että kesäkelit on jatkunut pitkään mutta toisaalta se ruska on kyllä niin kaunista aikaa että se on ikävää aina missata se!

      Poista
  2. Ihanan näköistä, todellakin ansaitsee nimityksensä. Se on aina ihana, kun syksy jatkuu ja jatkuu vaan :) Ja oikeassa olet, hevosen selästä on kyllä aivan paras katsella syysmaisemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kyllä niin kaunista! Vaikka nyt kyllä huomaa että lehdet alkavat jo tippumaan puista ja talvi saapumaan....

      Hepan selästä on yleensä parasta katsella vaikka minkälaisia maisemia :)

      Poista
  3. Onpa siellä todella ollut kaunis syksy! :) Mä oon ilakoinut samasta syystä täällä Hollannissa: kaunis ruska ja lämpimät säät ovat kestäneet hämmästyttävän pitkään. Ei voi valittaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kyllä ihastellut kanssa sun ruska kuvia Instassa - siellä näyttää kanssa tosi upealta syksyltä!

      Poista
  4. En ole koskaan ratsastanut, mutta näyttää kivalta tavalta liikkua luonnossa. Yksi tuttavapariskuntani, senioreita hekin, ovat ratsastaneet pitempään ja muistavat kyllä harrastustaan kehua. Tosin ovat kyllä molemmat loukkaantuneetkin sen parissa vähintään kertaalleen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastus on kyllä ihan paras harrastus ja se on myös kiva tapa tutustua nimenomaan uusiin paikkoihin. Se on kyllä sellainen harrastus myös että sattuu ja tapahtuu, itsekin olen tippunut monen monta kertaa hevosen selästä mutta onneksi mitään vakavampaa ei ole sattunut :)

      Poista
  5. Kauniita syksyisiä tunnelmia ja luontoa. Kyllä tuolla kelpaisi ihan jalankin kulkea :) Itsekin perehdyin tänä torstaina ruskaan, kun kuvia Provencen syksymaisemista oli kertynyt jo jokunen instagramiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun niin monella on nyt ruskapostauksia meneillään eri maista! Mikäs tässä näitä ihania kuvia katsellessa!Melkeen harmittaa että tulee kohta jo talvi!

      Poista
  6. Aiva upeita ruskamaisemia! Täällä Oulussa ei tänä vuonna ollut ruskaa mun mielestä ollenkaan, mikä harmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö! Voi ei, mutta ehkä teidän Nykin matka korvasi sen ettette nähnyt ruska-aikaa Suomessa ;)

      Poista
  7. Ihanat syksymaisemat sielläkin! <3 Suomessa sama juttu, viime syksy oli jotenkin vähän nihkeä, mutta tää syksy ollut aivan mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä tämän viikkoisia IGTT-postauksia on ollut kiva lukea kun niin moni on jakanut kauniita ruska-kuvia!

      Poista
  8. Aivan upeita maisemia. Syksy on mun lempparivuodenaika, harmittaa kun täällä ei näe tuollaista ruskaa! On vihreää, sitten aurinko polttaa ruskeaksi ja sitten sade muuttaa taas vihreäksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voin kuvitella että teillä on siellä hieman erilainen syksy meneillään :) Sinänsä kyllä 4 vuodenaikaa on kiva, Briteissä on se huono puoli ettei tänne tule kunnolla talvea, eli sitä ihanaa lumipeittoa...täällä on vaan loskaa ja räntää sitten talvisin :(

      Poista
  9. Oi että, ihania syysvärejä! Tainnut siis vähän laajemminkin olla upea syksy, sillä Suomessakin se on ollut erinomainen. <3

    VastaaPoista
  10. Aivan uskomattoman hieno tuo kuva, missä puut heijastuvat kaikissa väreissään veden pinnasta.

    VastaaPoista
  11. Upeita kuvia, joista voi aistia paikan kaudeuden! Tämä syksy on todellakin ollut upea, myös täällä Tanskassa - lämpö lienee tekee ruskeasta niin komean? Ja ihan sama juttu itsellä, yleensä marraskuu on jo ihan talvea, mutta tällä kertaa ollaan kuin vahingossa jo näin pitkällä eikä perinteinen kaamosväsymys ole näiden kauniiden ja aurinkoisten päivien ansiosta vielä saanut otetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Caro! Ja ihan totta, en ole kokenut ollenkaan kaamosväsymystä tänä syksynä/alkutalvena mikä on kyllä ihan huippu juttu! Jotenkin aina ennen marraskuu on itselleni ollut sellainen inhokkikuukausi mutta nyt on kyllä ollut tosi kivaa ja mennyt aikakin nopeasti!

      Poista
  12. Voihan ruska, aivan mielettömän upean näköistä! Suosikkivuodenaika ei koskaan petä. :)

    VastaaPoista
  13. Ihania ruskakuvia... En malta odottaa ensi viikon Devonin reissua, siellä on usein vielä tässä vaiheessa vuotta ollut ruska-aika vaikka täällä Norjassa onkin täysi talvi. Sormet ristiin että niin on tänäkin vuonna :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!