torstai 19. toukokuuta 2016

Coughton Court - vierailu englantilaisessa kartanossaVanhempani oli täällä todella vierailemassa vappuviikonloppuna ja kuten taisin jo jossain edellisessä postauksessa mainita, oli tarkoituksena tehdä ja nähdä jotain todella "brittiläistä", kuten juuri niitä söpöjä maalaiskyliä tai sitten vaikka niitä hieman isompia ja ylellisempiä kartanoita. Tähän tarkoitukseen meidän vuosittainen National Trustin - jäsenyys tarjosi taas hyvän mahdollisuuden tutustua paikalliseen kartanoelämään, sillä löysimme googlettamalla paikan nimeltä Coughton Court. Tai no, todellisuudessa se meni siten että selailin eri kartanoita läpi National Trustin appin kautta ja äiti joko diskasi ne tai hyväksyi - riippuen luonnollisesti talon ulkonäöstä. Loppuenlopuksi Coughton Court valittiin koska se näytti kuvissa kaikista hienoimmalta...

Coughton Court on vanha tudor tyylinen talo joka kuuluu Throckmortonin perheelle ja talon länsisiivessä asuukin vakituisesti suvun vanhin isoäiti. Olikin hauska kierrellä heidän "olohuoneessa" (joka oli siis sellainen mieletön pytinki) kun pöydällä oli lautapelejä ja sivupöydältä löytyi viskivalikoimat. Tosin en tiedä mitä suvun vanha rouva on mieltä siitä että turistit tulevat häneen kotiinsa ns. "nuuskimaan" mutta valitettavasti tällä aikakaudella tuollaisten talojen/kartanojen ylläpitäminen yksityishenkilöiden toimesta taitaa olla käytännöllisesti katsoen mahdotonta. Ja toisaalta, onhan se samalla mielenkiintoista että me tavikset pääsemme katsastamaan palasta brittiläistä historiaa näiden kartanoiden muodossa.
Useinhan näissä National Trust kohteissa on aika paljon nähtävää myös itse talon lisäksi, tässä kyseisessä paikassa oli nimittäin tietysti iso puutarha (ns. walled garden) ja sen lisäksi vielä paljon ns. metsämaata jossa kiemurtelee erilaisia kävelypolkuja. Me tyydyttiin tällä kertaa kävelemään vain puutarhaa ympäriinsä ja sitten siirtymään sisälle itse taloon kun taivas repesi ja rupesi satamaan kissoja ja koiria. Onneksi ehdittiin edes heittämään pieni kävelylenkki!

Tälläisiä maisemia siis tällä kertaa!

2 kommenttia:

 1. Minäkin olen saanut onnekseni vierailla useammassa National Trustin kartanossa Englannin matkoillani. Ah, ne on ihania ja kiehtovia! Mutta aina se jaksaa vähän naurattaa, kun minä ja usein matkakumppaninani oleva siskoni ollaan usein paikan nuorimmat kaikkien eläkeläisten keskellä. Vanha sielu?

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nää taitaa kyllä olla aika suosikkeja vanhempien ihmisten keskuudessa mutta mä olen nähnyt (onneksi) tosi paljon perheitä varsinkin niissä NT kohteissa jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Mutta ihania paikkoja ne kyllä on! Kiitos Anna kommentista!

   Poista

Kiva kun kommentoit!