keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Ludlow - Englannin söpöintä kylää etsimässäViime viikonloppu oli täällä Englannissa ns. pitkä vkl eli saimme myös maanantaina vapaata, mikä on aina kivaa! Tämän ja vapun kunniaksi saimmekin minun vanhemmat visiitille tänne meille Englantiin koko viikonlopuksi. Tärkeintä oli tietysti viettää aikaa yhdessä mutta sen lisäksi yritettiin keksiä kivaa ja hyvin "englantilaista" tekemistä viikonlopun ajaksi. Koska sekä omasta että vanhempieni mielestä englantilainen maaseutu on kovin kaunista, päätimme ottaa yhdeksi missioksemme lauantaina etsiä Englannin söpöimmän kylän. Tai no, ei ehkä sitä söpöintä kylää (koska kuka osaa edes rankata näitä kaikkia täältä löytyviä suloisia kyliä paremmuusjärjestykseen?) mutta ainakin yhden todella söötin kylän.

Jostain syystä meidän tulee harvoin lähdettyä miehen kanssa tutkimaan mitään paikkoja jotka sijaitsevat meistä suoraan länteen. Jotenkin ajattelemme aina vain että siellä lännessä sijaitsee Birmingham (jonka suuria faneja ei olla) ja kaikki paikat Birminghamin länsipuolella on taas liian kaukana. Mutta ei ne nyt todellisuudessa ole liian kaukana. Turhaan ollaan niin ajateltu. Pienen googlettamisen tuloksena löydettiin pikkuinen kaupunkin nimeltä Ludlow Shropshiressä joka on rankattu yhdeksi Englannin söpöimmistä kaupungeista. Kuulosti hyvältä, sinne siis!

Itse ajomatka tuonne oli jo sen arvoista, sillä vaikka hetki ajettiinkin motaria pitkin mutta suurimmaksi osaksi loppureitti kiemurteli mutkaisia ja kauniita pikkuteitä pitkin. Iskä ei tosin ehkä arvostanut näitä pikkuteitä kovin paljon, hän kun oli se joka päätyi ratin taakse. Pikkutiet ja niiden varrelta löytyvät söpöt kylät mahdollistivat sen että tehtiinkin yhtäkkiä ensimmäinen stoppi koska ajettiin todella karismaattisen Much Wenlock-nimisen kylän läpi ja päätettiin tutkia sitä hieman tarkemmin. Much Wenlock oli juuri sellainen kylä joka ei todellakaan vaikuttanut koollaan mutta se oli sitäkin sympaattisempi. Ja kaikki kylän asukkaat tunsivat toisensa ja meidät selvästi huomattin heti ulkopuoliksi, mutta tervehdittiin kuitenkin ystävällisesti.

Much Wenlockin jälkeen jatkoimme matkaamme kohti Ludlowta. Ludlown nettisivut kuvailevat kaupunkia seuraavin sanoin:

"Ludlow is a thriving medieval market town and an architectural gem with a lively community feel, busy with events and festivals throughout the year. The historic town centre is situated on a cliff above the River Teme and is surrounded by the beautiful countryside of south Shropshire and the Welsh Marches. Ludlow is an excellent base for walking and cycling; as well as exploring the rest of Shropshire and the Welsh Marches.

Ludlow has a reputation for the quality of its food and drink with many excellent restaurants and cafes encouraged by the areas abundance of quality producers."

Kuulostaa aika hyvältä, eikö? Ludlow kuulosti itseasiassa hyvin samanlaiselta kun meidän kotikaupunki Lichfield ja sen takia ajateltiin sen olevan sopiva kaupunkikohde päiväksi. Itseasiassa myöhemmin työkavereiden kanssa jutellessa kävi ilmi että kaikki muut tuntuivat tietävän Ludlown mutta kukaan ei ollut ikinä jakanut tätä sisäpiiriinformaatiota minulle!Minä ehdottomasti rakastuin Ludlowhon. Kyseessä on todella karismaattinen, iso muttei liian iso kaupunki josta löytyy kauniita ja hurmaavia itsenäisiä ravintoloita ja liikkeitä. Olen tainnut ennenkin täällä vauhkota siitä kuinka preferoin ehdottomasti tälläisiä pienempiä, itsenäisiä liikkeitä kun niitä suuria massaketjuja. Ne vaikuttaa kaupunkikuvaankin niin merkittävästi. Me siis nautitiinkin täysin Ludlown tarjonnasta ja vaan käveltiin söpöjä kujia pitkin, ihasteltiin vinoja taloja, söpöiltiin Ludlown linnan edessä ja nautittiin hyvästä ruuasta.Loistava päivä siis ja seikkailut vaan jatkuivat viikonlopun aikana! Niistä lisää kuitenkin myöhemmin. 

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä söpön näköinen kaupunki, tollaiset paikaat on musta just parhaita! Ja sulla on kiva Barbourin takki. :) Barbour on mullakin hankintalistalla heti, kunhan raaskin siihen opiskelijabudjetistani investoida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä niin suloinen mesta! Ja varmasti tuollaisia paikkoja löytyy enemmänkin täältä, ne vaan täytyy löytää ensin :D Tuo Barbourin takki on loistava, se on ollut tukevasti päällä siitä saakka kun ostin sen!

      Poista

Kiva kun kommentoit!