maanantai 29. syyskuuta 2008

!!!!Homecoming 2008!!!

Eli, nyt on sitten koettu ensimmäinen (ja valitettavasti jää varmaan ainoaksi) Homecoming-juhla! Juhliminen alkoi perjantaina ja loppui sunnuntaina. Tänään kuulimme tilastoja että Kingstonin pääkadut täytti yhteensä 11 000 juhlijaa, pidätyksiä oli n.138 kpl ja sakkoja annettiin n.50 ihmiselle. Eli aika hurjia lukuja. Homecoming-juhlahan perustuu ajatukseen,että kaikki vanhat Queensin valmistuneet opiskelijat ja alumnit palaavat täksi viikonlopuksi kotiin, eli meidän yliopistoon. Heille on paljon omaa ohjelmaa, yhtenä kohokohtana myös amerikkalaisen jalkapallon peli. Tämä on siis koko juhlan perusajatus. Tämän ympärillä sitten on kaikenlaista ohjeistoimintaa, eli lähinnä nykyisten opiskelijoiden mahtavaa juhlintaa. Queen'sin yliopiston opiskelijoiden kavereita tulee muista yliopistoista ja aina Jenkeistä saakka juhlimaan tätä tapahtumaa. Mitään vastaavanlaista tapahtumaa ei ole kuin Queensissä.Poliiseja tuodaan Ottawasta,Torontosta ja Montrealista saakka tänne vahtimaan viikonlopun menoa. Sairaaloiden ensiapuhuoneet ovat valmiustilassa. Eli aika hullua menoa. Ja meidän kuva vaan varmistui viikonlopun aikana,että todella suuresta juhlasta on kyse! Eli seuraavassa siis seikkaperäinen selostus meikäläisen Homecoming-viikonlopusta!

Perjantaina lähdettiin luentojen jälkeen tallustelee kaupunkiin ostamassa hiukan juomista viikonloppua varten. Jo takaisin tulo matkalla meille paljastui koko tapahtuman suuruus: poliiseja oli joka puolella. Joka kadunkulmassa kampus-alueella oli poliisiauto. Ja bileet oli jo käynnissä taloissa. Omalla pihalla saa vapaasti nauttia juomia, mutta auta armias jos pistät räpyläsi jalkakäytävälle niin sakko napsahtaa heti. Perjantai on se ilta jolloin mennään eri kotibileisiin juhlimaan, meikäläinen oli saanut tiedon n.3 eri bileistä ja kaksi niistä päätin käydä tsekkaamassa. Tosin alkuilta kului koomaillessa kotona ja sitten yhdeksän jälkeen päätettiin et on aika lähteä liikkeelle. Kävimme kaverin kanssa kahdessa eri paikassa, ja molemmissa oli hyvin laimea meno. Joten ei auta itku markkinoilla, meikä lähti sitten kavereiden kanssa joihin törmäsin tokissa bileissä, baariin joka sijaitsee ihan kampuksella, eli tuttavallisemmin Alfiesiin.

Alfiesissa oli onneksi hyvä meno päällä, joten siellä viivyin sitten koko loppuillan kunnes mummeliin iski väsymys ja piti mennä nukkumaan. Tässä kohtaa aina rakastan sitä faktaa että asun kampuksella, 2 min päästä Alfiesta :)

Lauantai aamuna heräsin sitten niin ihanasti. Kadulta kuului himmeä megafooniin huutavan tytön ääni: "Gooooooooood Moooorning, it's time to wake up"...voihan elämä.. Noh, täällä on aina lauantai aamuisin tapana lähteä pannukakku-keggereille, eli juhliin jotka alkaa 8.30 aamulla ja jossa tarjotaan pannukakkuja ja olutta - yök. Noh, koska meidän kokkailija joka oli lupautunut paistamaan pannukakkuja oli liian heikossa hapessa, ei auttanut kuin tehdä sovellus pannakakku-keggereistä. Mikäs sen parempaa kuin Ben & Jerrysiä aamupalaksi, kyllä se aina pannarit voittaa :) Koko aamun koomailin sitten jätskini kanssa meidän "olohuonees" ja ihmeteltiin eilistä iltaa ja toilauksia.

Kahdeltatoista olikin sitten aika lähteä futismatsiin Goldean Gaels (meidän joukkue) v Western Mustangs (vierasluuseripönttöjoukkue). Stadion sijaitsee West Campuksella, joka on n.15 min kävelymatkan päästä meiltä.Otteluun perinteitä kunnioittaen porukka pukee päällensä Queen's haalarit ja hatut ja muutenkin pukeutuu joukkueen väreihin. Porukka oli aikaisin liikkellä. Tuli ihan juhlatunnelma, kun opiskelijoilla oli yliopiston värit päällä. Queen's on tunnettu siitä oikeasta yhteishengestä,"Queen's spirit", ja se kyllä näkyy. Päätin että amerikkalainen jalkapallo ei ole ihan mun laji, se kestää aivan liian pitkään ja en tajua sääntöjä, vaikka yksi kaveri yrittikin niitä takoa mun päähän. Pelin aluksi laulettiin sitten kansallislaulu ja bändi marssi paikalla. Tässä pieni videonpätkä (a la Ansku,thänks!). Video on myös siitä hyvä että siinä on koosteena kaikki: uskolliset fanit(näkyy videon lopussa, niitä ei voi missata), stadioni, joukkue, violetit insinööri opiskelijat ja ah, aina niin edustavan myös meikäläisen pärstä.. Insinööri-opiskelijat olivat taas hyvin edustettuina pelissä. Niillä on kyl niin ihme perinteitä, nytkin ne oli maalannut itsensä taas liilaks..ja jätkät hillui ilman paitaa.


Eli tälläistä menoa. Me täysin johdettiin peliä koko ajan, hyvä Gaels! Paras oli,että joku kerta kun tuli Touchdown (sen onneks tajus huudon määrästä), koko porukka rupes laulaa Queensin omaa laulua! Katsomot olivat aivan täynnä! Oli se kyl niin makeeta. Uskomatonta kun on niin hyvä yhteishenki! Seuraavassa pari kuvaa pelistä: Suurin spektaakkeli tulikin sitten väli-ajalla (jonka alkuun kesti ikuisuus, en tajuu miten noi ottelut voi kestää niin kauan). Väliajalla siis kaikki ne violetit insinööri-opiskelijat ryntäävät kentän keskellä ja alkavat hakata niiden omia nahkatakkeja (taas yksi Queen's perinne) maahan. Juttu piilee siinä, että kun se saavat hakkausliikkeen yhdenmukaiseksi, syntyy ukkoselta kuuleva ääni. Tällä tavoin he mm. pelottelivat ekan vuoden opiskelijoita ekalla viikolla. Kentän ympäri kulkee sitten itse kunnia-vieraat eli vanhat opiskelijat. Oli niin hauska nähdä vuosikurssia 1948 (!!!) jossa vanhat papparaiset kulkee hiukan jo kutistuneissa ja kellertävissä takeissa. Jotkut vanhat insinööriopiskelijat jopa intoutuivat menemään kentän keskelle lyömään omia nahkatakkejansa nykyisten opiskelijoiden kanssa. Vitsi,että oli hauskan näköistä. Tätäkin on hieman vaikea kuvailla sanoin, joten laitan pari videota. Ensimmäisessä opiskelijat ryntäävät kentälle ja toisessa on sitten tämä kuuluisa nahkatakki-episodi!

Aika hurjaa eikö? Tämän episodin jälkeen päätimme että nyt riitti. Koko ajan oli sataa tihuttanut vettä ja en ole niin fani, että en kyllä kiduta enää toista 1,5 h itseäni vesisateessa. Mut myöhemmin kuulin että voitettiin koko ottelu, jeij!!

Pelin jälkeen menimme porukalla syömään oikein kunnon possu-ruokaa: fajitaksia kaupungille! Ja voi vitsi,että väsytti tämän jälkeen. Mutta onneksi piristyin nopeasti! Illalla taas vietimme aikaa yhteisessä olohuoneessa, ja pääsin kokeilemaan myös meidän yhden kaverin insinööri-nahkatakkia. Oli se aika makee. Ja vielä makeempaa on löydä sitä maahan kun siitä lähtee mieletön ääni:)Illan juhlinta koostui siis siitä,että lähellä oleva katu: Aberdeen Street suljetaan koko liikenteeltä ja porukka bilettää siellä! Se olikin aivan hullua menoa...Väkeä oli kuin pipoa ja poliiseja joka paikassa! Kuulemma yksi kuistikin oli kokonaan romahtanut!Eli launtai ilta kului Aberdeenissä :):) Oli kyllä ihan mieletön viikonloppu, ja kiva että sai olla tälläisessakin kokemuksessa mukana. Täytyy sanoa, että tälläisestä yhteishengestä saisi moni yliopisto ottaa mallia, se on niin mahtava!!

2 kommenttia:

 1. loistava kooste.. :P
  ehkä ihan hyvä, että saadaan kokea tää homecoming vaan yhden kerran! ;)

  VastaaPoista
 2. Hei

  luultavasti on sillä ihme että jäitte henkiin kaiken tämän jälkeen.
  hauskaa tuntui olevan!!!!!

  Äiskä

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!